My Freakonomics - Save Your Budget with Better Lønns

Freakonomics

Jeg fullførte nettopp lesingen Freakonomics. Det er en stund siden jeg ikke kunne legge ned en forretningsbok. Jeg kjøpte denne boka lørdag kveld og begynte å lese den på søndag. Jeg var ferdig med det for noen minutter siden. Jeg innrømmer at det til og med tok opp noen av morgenene mine, noe som gjorde meg sent på jobb. Kjernen i denne boka er det unike perspektivet som Steven D. Levitt tar når han analyserer situasjoner.

Det jeg mangler i intelligens, stavemåte og grammatikk - Jeg er utrolig seig på å prøve å se på et problem fra alle perspektiver før jeg anbefaler en løsning. Flere ganger enn ikke, låser noen andre opp den riktige løsningen når jeg lurer på mer og mer informasjon. Fra en ung alder lærte far meg at det er morsomt å se på alt som et puslespill i stedet for å jobbe. Noen ganger er det en feil, det er hvordan jeg nærmer meg arbeidet mitt som programvaresjef. 'Konvensjonell visdom' ser ut til å være selskapets interne visdom. For det meste 'tror' folk at de vet hva kundene vil ha, og prøver å utvikle den riktige løsningen. Teamet vi har fått på plass, stiller spørsmål ved den tilnærmingen og angriper virkelig problemene ved å snakke med alle interessenter, fra salg til support, fra kunder til styrerommet vårt. Denne tilnærmingen fører oss til løsninger som er et konkurransefortrinn og møte våre kunder sult etter funksjoner. Hver dag er et problem og arbeid mot en løsning. Det er en kjempejobb!

Min største personlige 'Freakonomics' skjedde da jeg jobbet for en avis tilbake øst. Jeg er uansett ikke på nivå med noen så strålende som Mr. Levitt; Imidlertid gjorde vi en lignende analyse og kom opp med en løsning som motvirket selskapets konvensjonelle visdom. På den tiden hadde vi over 300 deltidsfolk uten ytelser og de fleste med minstelønn eller like over. Omsetningen vår var forferdelig. Hver eneste ansatt måtte opplæres av en annen ansatt, og det tok noen uker å komme til et produktivt nivå. Vi gjennomsøkte data og identifiserte at (ingen overraskelse) at det var en sammenheng med lang levetid å betale. Utfordringen var å finne det 'søte stedet' ... å betale folk en rettferdig lønn der de følte seg respektert, samtidig som de sørget for at budsjettene ikke ble sprengt.

Gjennom mye analyse identifiserte vi at hvis vi brukte $ 100 200, kunne vi få tilbake $ 100 100 i ekstra lønnskostnader for overtid, omsetning, opplæring osv. Så ... kunne vi bruke $ XNUMX XNUMX og spare ytterligere $ XNUMX XNUMX ... og tjene en hel haug med folkens glade! Vi utformet et trinnvis system med lønnsøkninger som både løftet startlønnen vår og kompenserte alle arbeidstakere i avdelingen. Det var en håndfull ansatte som hadde maksimert utvalget sitt og ikke mottok mer - men vi følte at de ble betalt rettferdig.

Resultatene var mye mer enn vi hadde spådd. Vi avviklet og sparte omtrent $ 250 XNUMX innen utgangen av året. Faktum var at lønnssatsingen hadde en dominoeffekt som vi ikke hadde spådd. Overtid gikk ned på grunn av økt produktivitet, vi sparte massevis av administrative kostnader og tid fordi ledere brukte mindre tid på å ansette og trene og mer tid på å administrere, og arbeidsmoralens samlede moral økte betydelig. Produksjonen fortsatte å øke mens de menneskelige kostnadene ble redusert. Utenfor teamet vårt klødde alle seg i hodet.

Det var en av mine stolteste prestasjoner fordi jeg var i stand til å hjelpe både selskapet og de ansatte. Noen av de ansatte jublet faktisk ledergruppen etter at endringene trådte i kraft. I en kort periode var jeg Rock Star of Analysts! Jeg har hatt noen andre store gevinster i karrieren min, men ingen brakte lykken som denne gjorde.

Oh ... og snakker om lønn, har dere sjekket ut siden min, Lønningskalkulator? Dette var faktisk min første javascript-moro ... for mange måner siden.

3 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Det er utrolig hvordan man kan ta en svært nyttig og innsiktsfull bok og likevel bruke den på sitt eget liv på en springende måte
  minner meg om et introøkonomisk kurs som jeg tok en sommer
  Det var en middelaldrende kvinne som tok kurset for å imponere seg selv med egen påstått intelligens
  Uansett hva temaet var, måtte hun relatere temaet til livet sitt og hvor godt hun og familien hadde det i sine økonomiske og materielle liv

  • 3

   Hei Bill,

   Interessant perspektiv. Jeg prøvde ikke å forsterke min 'intelligens' med en bok. Alle som kjenner meg vet at jeg er en vanlig fyr. Jeg håper du holder deg og leser noen flere innlegg før du kommer med en så kortsiktig uttalelse.

   Bokens oppgave er å få folk til å tenke utenfor konvensjonell logikk. Mitt eksempel ovenfor var ganske enkelt et eksempel for å forsterke ukonvensjonell tenkning. De fleste bedrifter tror ikke du kan spare penger ved å betale folk mer – det er ganske tullete og jobben min var på lur for det.

   Jeg er stolt over hva teamet mitt oppnådde da vi gjorde dette, og jeg ønsket å dele det med leserne mine.

   Og – ja – jeg innrømmer at jeg rusler.
   Doug

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.