The Black Swan and Peanut Butter and Jelly Sandwiches

For noen uker siden brukte jeg en tjeneste for å gjøre en analyse av bloggen min for å se hvilket lesenivå den ble skrevet på. Jeg ble litt overrasket over at siden er på ungdomsskolenivå. Som en ivrig leser og blogger burde jeg ha det bedre enn ungdomsskolen, ikke sant? Når du tenker litt over det, er jeg ikke så sikker på at jeg har noe å være flau for.

Hvordan lage et peanøttsmør og gelésmørbrød

Peanøttsmør og gelésmørbrødEn av mine favorittprofessorer i England åpnet klassen vår en gang med en skriveøvelse, Hvordan lage et peanøttsmør og gelésmørbrød. Vi hadde 30 minutter på å skrive instruksjonene, og dagen etter overrasket hun oss ved å ta med en krukke med peanøttsmør, gelé, brød og en smørkniv.

Vår fine professor begynte så å følge instruksjonene og lage smørbrød. Sluttproduktet var en katastrofe med de korte instruksjonene like mye som med det mest beskrivende. De morsomste var kanskje de som aldri nevnte å bruke kniv i det hele tatt. Det var den første engelskkursen jeg hadde tatt at jeg gikk ut med vondt i magen fra å le så hardt. Poenget med leksjonen hang fast med meg, skjønt.

Korte setninger, kortfattede beskrivelser, enkelt ordforråd og korte artikler kan føre deg til et lesenivå på ungdomsskolen, men det åpner også bloggen din (eller boken) for et mye bredere publikum som vil forstå informasjonen. Jeg antar at hvis jeg hadde et mål for lesenivå på bloggen min, det sannsynligvis ville være ungdomsskole! Hvis jeg kan forklare teknologien jeg jobber med til noen som er 15 år, kan noen som er 40 helt sikkert fordøye den!

The Black Swan av Nassim Nicholas Taleb

Det er med denne holdningen jeg åpner en bok som The Black Swan og kan ikke komme gjennom de første 50 sidene på en måned med lesing. Som en Amazon-kritikk sett det:

[Bortsett fra kapittel 15 til 17] ... Resten av boka er skuffende. Hundrevis av sider kan oppsummeres ved bare å si at vi ikke kan forutsi sjeldne hendelser.

Whew! Takk og lov, jeg er ikke den eneste! Denne boka var vond. Ikke rart hvorfor folk setter stor pris på blogger i dag. Jeg prøver ikke å skrive en New York Times bestselger og prøver heller ikke å imponere en Ivy-leaguer. Jeg prøver bare å forklare disse tingene så enkelt som mulig, slik at jeg kan dele det, og du kan forstå det.

Ord jeg kan bruke til å beskrive The Black Swan: bombastisk, chatty, diffus, diskursiv, flatulent, gabby, grusom, oppblåst, langvarig, langvarig, lokkende, palaverøs, pleonastic, prolix, vandrende, overflødig, retorisk, kjedelig, turgid, verbose, oppløselig, vind. (Takk Thesaurus.com)

Hvis Taleb hadde skrevet Hvordan lage et peanøttsmør og gelésmørbrød, min professor kan fortsatt jobbe med det - og det er tvilsomt at det i det hele tatt vil ligne en sandwich.

Når det er sagt, vil jeg være tilbake og ta kritikerens råd og lese kapittel 15 til 17. Og kanskje er en god peanøttsmør og gelésmørbrød i orden! Når det gjelder lesenivåanalysen, ikke vær så mye oppmerksom ... et avsnitt satt inn fra en synonymordbok kan støte deg et hakk. 😉

5 Kommentarer

 1. 1

  I følge skriveksperter, ville det å gjøre "bedre" egentlig være å skrive på et enda lavere klassetrinn. Gjennomsnittlig lesenivå i dette landet er 6. klasse, og alle avisene er skrevet på det nivået. Gode ​​forfattere innen markedsføringskommunikasjon vil også skrive på dette nivået, snarere enn på et høyere nivå. Det gjør kopien deres mye lettere å lese og forstå, så den kutter gjennom alt rotet i livene våre, og dermed er det mer sannsynlig å overtale. (De sier heller ikke "og dermed.")

  Jeg har også lest Black Swan, og det er PAINFUL. Jeg skulle ønske du hadde lagt ut denne bloggen for omtrent fem kapitler siden og reddet meg fra denne torturen.

 2. 2

  Velsign deg, Doug, og kommentatoren for at du tar The Black Swan. Det har samme effekt på meg som et par Seconals – 10 minutter med boka, og jeg er borte. I går kveld la jeg meg 8:45!
  Gutten din Nassim er det jeg kaller en SAKIA - smart ass know-it-all. Han samsvarer også med arbeidsdefinisjonen min av en highbrow – en som har utdannelse som overstiger hans intelligens. Noen trenger å tispe denne smarmy punk - det gir $ 100 tips til kaker.
  Som en økende econ-major pleide vi å ha et navn på Black Swans. Vi kalte dem ”eksogene hendelser”, og de tok alltid imot alle våre pene prediktive teorier. Økonomiske hovedfag har en mer plebisk forståelse av disse tingene - uforutsigbare hendelser er uforutsigbare.

 3. 3

  Som Derek nevnte om Aviser osv., Leste jeg et sted (berømte lasord riktig :) at TIME skyter for et lese- og nivånivå fra 6. til 7. klasse når de skriver historiene sine for å gjøre det lettere for alle å lese.

  Noen av de beste innleggene jeg leser på forskjellige blogger er noen korte setninger som har betydning, jeg tror Seth Godin er mesteren i dette.

 4. 4
 5. 5

  Jeg tror The Black Swan kan være passende for markedsførere på grunn av sin forståelse av den virkelige risikoen vi nå står overfor i dagens marked. I denne boka vil du lære mer om makt og kontroll enn noe annet sted. Makt og kontroll får et dårlig slag - tross alt overbeviser markedsførere mennesker hver dag, og dette er to ganske overbevisende trekk? Jeg regner med at.

  Ikke en lettlest skjønt, men vil anbefale dette for beslutningstakere av alle slag.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.