En nettleserfunksjon som ville ta markedet!

Mad ComputerTidligere i kveld jobbet jeg med et flott blogginnlegg - en samling lenker som jeg har oppdaget de siste ukene som jeg ønsket å vise dere alle. Jeg ønsket å avrunde tallet på en jevn 10 bare for å gjøre det til en 'Topp 10'.

Jeg gjennomgikk mine lagrede bokmerker og skrev noen små vittige uttalelser for hver og en som ville fange oppmerksomheten din og få deg til å humre. Etter å ha fullført hver lenke, ville jeg åpne en ny fane (jeg bruker Firefox), gå til bokmerkene mine og åpne lenken. Du vet kanskje allerede hva som skjedde videre. Jeg klikket på bokmerket og åpnet det nye nettstedet rett i fanen der innlegget mitt var fullført.

NOOOOooooooooooooo! Jeg klikket STOPP. Jeg klikket TILBAKE. Jeg klikket på UNDO. Det er borte.

Dette var de post. Dette var innlegget som skulle gjøre meg til en bloggstjerne. Innlegget som skulle forsegle bokavtalen min. Innlegget som skulle ha tusenvis av trackbacks, gjør toppen av Digg, og satte meg i Technorati Top 100. Men den er borte.

Så her er det ... den ene nettleserfunksjonen som vil forbruke hele markedet. Skjemaet-på-fly-lagre-og-angre-det-dumme-klikket-at-jeg-bare-gjorde-at-jeg-ikke-mente-å-klikke. Jeg har ikke et fengende navn, jeg kastet bort all vitsen min tidligere på det strålende settet med lenker. Jeg forstår ikke hvorfor datamaskiner ikke kan gjøre dette. Hvis tastaturet er en inngangsenhet, og bokstavene kan vises på skjermen, hvorfor (OH HVORFOR !!!) kan ikke datamaskinen huske hva du nettopp skrev i et tekstområde 1.8 sekunder før du ved et uhell endret siden.

Så der går du Mozilla, Microsoft, Opera ... det er funksjonen som jeg for alltid vil elske deg for. Vennligst legg den i din neste utgivelse. Vær så snill.

5 Kommentarer

 1. 1

  Dette er grunnen til at jeg bruker programmet Blogjet. Jeg tapte for mange innlegg på grunn av “hikke” i nettleseren.

  En ekstra fordel ved å bruke blogjet er at du kan lagre utkast innlegg lokalt på harddisken din. Å legge til bilder er også en lek.

  Det finnes andre typer programvare for innleggelse, ecto kommer til å tenke, men se på det. Å lagre et episk innlegg er verdt inngangsprisen.

 2. 2

  Doug:

  Vennligst ikke hate Blogspot fordi det er vakkert ... Du må elske det er redd-ditt-arbeid-på-fly-funksjonaliteten ...

  Eller du kan komponere innleggene dine i Google Docs, som også har en automatisk lagringsfunksjonalitet.

 3. 3

  Eehm ... vil ikke gni den inn, men Opera har hatt denne funksjonen i noen tid - siden Opera 7 IIRC. Skjemainnhold blir bufret til du lukker fanen, så ved å trykke 'Tilbake' vil du gjenopprette innholdet i skjemafeltene. De siste versjonene av de andre, Firefox 2.0 og MSIE 7.0, tilbyr også dette nå, kopiering fra innovatøren 🙂

  Ting kan gå galt, spesielt i MSIE og Firefox, hvis skrivefeltet ditt er på en side som forbyr caching. Opera er litt mer samtalerisk, og oftere unngår å fornye siden når du trykker 'Tilbake'.

 4. 4

  Det er fantastiske tilbakemeldinger! Takk alle sammen!

  Tom: Jeg sjekket ut Blogjet, dessverre er det ingen Mac-versjon. Det ser ut som en flott liten app, skjønt!

  William: Jeg hadde faktisk bloggen min på blogspot en god stund. Jeg likte det, men en gang jeg begynte å tiltrekke meg litt oppmerksomhet, ønsket jeg virkelig mitt eget domene. Jeg ville ikke at Blogger skulle 'eie' meg og innholdet mitt. Jeg skjønte ikke at de hadde den funksjonen, skjønt. Jeg skal se litt etter og se om jeg kan finne en lignende funksjon for WordPress.

  RIJK: Hvem visste? Tusen takk for at du delte det med meg. Jeg skal laste ned Opera 9 og se hvordan jeg liker det!

 5. 5

  Jeg hadde en idé om en mulig løsning på problemet ditt. Du kan installere en nøkkellogger for å fange alle tastetrykkene dine. I tilfelle du navigerer bort fra et delvis utfylt skjema, kan du bare åpne nøkkelloggfilen din og enkelt finne alt du skrev.

  Jeg er ikke heldig nok til å ha en mac, men jeg er sikker på at du kunne finne en gratis nøkkellogger for den. Her er en jeg fant fra et raskt Google-søk:

  http://www.securemac.com/typerecorder.php

  (nei, jeg jobber ikke for det selskapet!)

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.