Det ene spørsmålet du må stille i din neste undersøkelse

Depositphotos 56497241 s

SpørsmålMin gode venn Chris Baggott har en flott poste i dag om undersøkelser. Jeg er helt enig med Chris. Ikke spør meg om jeg ikke vil gjøre noe med informasjonen. Alle som kjenner meg, innser at jeg elsker å gi min mening ... noen ganger til en feil. Vennene mine vet absolutt at de kan stole på meg.

Det er noen grunner til dette:

  1. Jeg er en lidenskapelig person og for gammel til å spille spill. Jeg regner med at klokka tikker, så hvorfor slå rundt busken!
  2. Hvis jeg alltid sier hva jeg mener og mener det jeg sier, vil folk alltid få den samme historien fra meg. De vet at jeg ikke forteller dem noe bare for at de skal høre hva de vil.

Men ... hvis du fortsetter å be om råd, fortell meg at du elsker det, og deretter avvise det kontinuerlig ... så kommer jeg ikke til å investere tiden min sammen med deg i fremtiden. Det er ikke å si at du ikke kan være uenig, jeg tar ofte feil. Jeg mener bare at hvis motivasjonen din er å bs meg til å føle at jeg blir verdsatt, vil jeg ikke kaste bort tiden min med deg. Og det vil jeg ikke.

Undersøkelser er akkurat slik. Jeg er ikke kjent med noe selskap som IKKE er klar over smertepunktene for en kunde. Faktum er at de fleste selskaper har folk som forstår alle smertepunktene til kundene sine, hva folk liker og hva folk ikke tåler. Problemet er at vi ikke gidder å lytte før vi er klare. Det er egentlig hva en undersøkelse er - den sier til kunden din: "Ok, jeg er klar til å lytte til deg ... fortell meg hva du liker og ikke liker meg."

Undersøkelser bør fokusere ytterpunktene på skalaen. På presisjonssiden er håndgripelige spørsmål som kan resultere i et målt svar veldig bra. Å be meg rangere høfligheten til portvakten er latterlig. Alle vet om conciergen din er høflig eller ikke. Å spørre meg om hvilken størrelse skjorte jeg bruker, slik at jeg kan følge opp og gi deg en, er flott. Å spørre meg om jeg liker A vs B er super ... spesielt når du ringer tilbake med den jeg valgte.

I den andre enden av skalaen er like viktig. En annen venn, Pat Coyle, delte en gang en historie med meg der et selskap bare hadde et eneste spørsmål i undersøkelsen ...

Vil du anbefale oss til en venn?

Faktum er at noen i din bedrift vet hva som kan forbedres. De er kanskje redde for å si det. Eller de har kanskje ikke innkjøp for å fikse det. Eller, oftere enn ikke, vet de at det ikke blir løst, så hvorfor bry seg. Hvis du ikke skal lytte til dine ansatte, er sjansen stor for at du ikke kommer til å lytte til kundene dine.

Undersøkelser er også fôr for å 'støtte' din tro. Fortell en leder de ti beste tingene de trenger å fikse basert på etterforskningen din, og noen ganger blir du bare avskjediget som en gal. MEN ... gi noen hundre tilfeldige prøver fra kundene dine som støtter de 10 beste tingene, og plutselig lytter folk. Er ikke det trist? Jeg tror det!

Jeg foreslår ikke å avbryte kommunikasjonen med kundene dine. Tvert imot, jeg sier FOKUS på kommunikasjonen med kundene dine. Undersøkelser er ikke kommunikasjon. Det er sjelden toveis. Så slutt å gjøre det. La de ansatte fortelle deg hva kundene sier og fikse det.

Og hvis du er veldig nysgjerrig på hva kundene dine synes om deg, er det ett enkelt spørsmål nok:

Vil du anbefale oss til en venn?

En kommentar

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.