Hvordan rekkefølgen av operasjoner forberedte meg på programmering

math

Algebra har alltid vært et favorittemne av meg. Det er ikke mye teori involvert, bare en verktøykasse med metoder og rekkefølgen for operasjoner du skal løse i. Hvis du kommer tilbake til videregående skole, vil du huske (sitert fra Math.com):

 1. Gjør først alle operasjoner som ligger innenfor parentes.
 2. Deretter gjør du noe arbeid med eksponenter eller radikaler.
 3. Arbeid fra venstre til høyre, gjør all multiplikasjon og inndeling.
 4. Til slutt arbeider du fra venstre til høyre, gjør alt tillegg og subtraksjon.

Her er eksemplet fra Math.com:
Algebraeksempel fra Math.com

Å bruke dette på utvikling er ganske enkelt.

 1. Operasjoner innenfor parentes tilsvarer sidelayouten min, i et enkelt HTML-format. Jeg begynner med en tom side og fyller den jevnlig til den har alle elementene jeg leter etter. For å sikre fleksibel brukergrensesnittdesign jobber jeg alltid med XHTML og CSS. Hvor som helst der det er uttrykk (dvs. database eller programmatiske resultater), kommenterer jeg koden og skriver inn dummy tekst, bilder eller objekter.
 2. Deretter jobber jeg med noen eksponenter eller radikaler. Dette er mine programmatiske eller databasefunksjoner som trekker ut, transformerer og laster (ETL) dataene slik jeg vil vise dem på den fullførte siden min. Jeg jobber faktisk med trinnene i den rekkefølgen med mindre formatering i selve spørringen resulterer i forbedret ytelse.
 3. Neste er multiplikasjon eller divisjon. Det er her jeg forenkler koden min. Snarere enn ett stort monolitisk skrift, jeg abstrakt så mye av koden jeg kan inkludere filer og klasser. Med webutvikling pleier jeg selvfølgelig å jobbe fra topp til bunn.
 4. Til slutt, arbeider fra venstre til høyre, alt tillegg og subtraksjon. Dette trinnet er den siste prosessen, og bruker de siste tingene for skjemavalidering, stilkomponenter, feilhåndtering osv. Igjen, jeg pleier å jobbe fra topp til bunn.

God utvikling er ikke mer komplisert enn et stort Algebra-problem. Du har variabler, ligninger, funksjoner ... og en logisk rekkefølge for å få de beste resultatene. Jeg ser mange hackere som ganske enkelt 'får det til å fungere', men du finner ut (som jeg har gjort) at hvis du ikke planlegger metodikken din og tar en logisk tilnærming, finner du deg selv å skrive koden din om og om igjen når problemer eller endringer er nødvendig.

Algebra har alltid vært mye som et puslespill for meg. Det har alltid vært utfordrende, morsomt, og jeg visste at et enkelt svar var mulig. Alle brikkene er der, du trenger bare å finne dem og sette dem sammen riktig. Skrive kode er ikke annerledes, men det er morsommere fordi puslespillutgangen din er hva du vil at den skal være!

Jeg er ikke en formell utvikler, og jeg er ikke engang en stor. Jeg har; fikk imidlertid komplimenter på koden jeg har skrevet gjennom mange prosjekter. Jeg tror mye av det er fordi jeg gjør mye forhåndsplanlegging, tavle, skjemautvinning osv. Før jeg til og med skriver den første skriptekoden.

2 Kommentarer

 1. 1

  Dette var et ganske pent innlegg. Jeg hadde aldri tenkt å bruke rekkefølgen på noe så abstrakt som utvikling, men når du først tenker på det, ser du at de begge er abstrakte på samme måte. Jeg må bokmerke denne og bruke den som referanse. ;]

  • 2

   Takk Stephen! Jeg jobber med et stort prosjekt på jobb akkurat nå som spenner over flere tabeller og mange sider i en veldig logisk rekkefølge (alt sammenkoblet av en side ved hjelp av Ajax), og jeg la merke til hvor forsiktig jeg var og bestemte meg for å skrive om det.

   Morsomme ting!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.