OSX: Tilpass terminalvinduet

imac

Mange av dere vet at jeg er litt av en Mac-nybegynner. En av tingene jeg liker med OSX er fleksibiliteten i grensesnittets utseende og følelse. Dette spesielle tipset høres kanskje svakt ut, men jeg liker det. Jeg pleide alltid å tilpasse Windows-kommandovinduet i Microsoft Windows når jeg brukte det ... men alternativene var begrensede.

Med Terminal kan jeg spesifisere bruk av hvilken som helst skrift, tegnbredde, radhøyde, skriftstørrelse, skriftfarge, skyggelegging, bakgrunn, bakgrunnsopasitet, markør brukt ... wow! Snakk om å ta et skallvindu og få det til å se pent ut. (Ok, jeg vet ... jeg er en uber nerd). Men ser ikke dette ganske kult ut?

terminal

Hvis du også er en OSX-nybegynner, er det ganske enkelt:

  1. Åpne Terminal fra applikasjonsmappen eller docken.
  2. Gå til Terminal-menyen og velg Window Settings.
  3. Gjør endringene du ønsker.
  4. Viktig: Gå til Fil-menyen og klikk Bruk innstillinger som standard

Neste gang du åpner Terminal med den snarveien, får du det samme kule vinduet du kan åpne. Hvis jeg bare visste hva jeg skulle skrive inn der ... 🙂

En kommentar

  1. 1

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.