Outliers: Historien om suksess

Outliers av Malcolm GladwellMens jeg ventet på meg flyreisen i går, Husket jeg de to tingene jeg glemte - sportsjakken min og en av bøkene i min å bli lest bunke.

Heldigvis hadde butikken ved porten min et rimelig bokvalg og Outliers: Historien til suksess, Ved Malcolm Gladwell, var der. Jeg har vært en stor fan av Malcolm Gladwell - både i New Yorker-artiklene og bøkene hans. På Gladwell, Fast Company skriver:

Ingen i nyere tid har gledet inn i rollen som forretningstankeleder like grasiøst eller innflytelsesrikt som Gladwell. Rett etter at hans første bok, The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference (Little, Brown, 2000), falt i Amerikas palmer, tok Gladwell spranget fra generalforfatterforfatter på The New Yorker til markedsføringsgud.

Outliers handler ikke om markedsføring. Det handler om suksess. Malcolm Gladwell er en fantastisk historieforfatter - og han deler noen utrolige, unike historier om noen abnormiteter i historiene til de som lykkes. Boken peker på situasjoner der forholdene rett og slett er perfekt oppstilt for suksess, stiller spørsmål ved lykken som er involvert, og støtter hardt arbeid - spesielt - mange (10,000) timer kan føre folk til ekspertise.

Noen av de unike historiene ... hvorfor er profesjonelle hockeyspillere overveldende født i årets første måneder? Hvorfor er asiater gode i matte? Hvordan forholder IQ seg til suksess? Hvorfor er sørlendinger raske til å kjempe? Hvordan spilte etnisitet en så stor rolle i det høye antallet koreanske flyselskaper som krasjet for mange år siden? Hvordan endrer moderne skolemetoder våre barns sjanser til å lykkes?

Moralen i boka er stor. Vi kan påvirke folks suksess ved å endre miljøet der de bor, jobber og leker. Gladwell gir sin egen familie som et godt eksempel ... snakker til ofrene som enkeltpersoner i familiens liv hjalp og for alltid forandret fremtiden og suksessen til Gladwell selv.

Jeg elsker bøker som utfordrer logikken og status quo. Dette er definitivt min favoritt Gladwell-brikke. Jeg rev denne boka og nå må jeg finne noe å lese på vei hjem!

7 Kommentarer

 1. 1

  Det ser ut til at han har lært hemmeligheten bak å holde interessen din - fortell en god historie. Takk for anmeldelsen.

 2. 2
 3. 3

  Jeg likte veldig godt Outliers. Poenget med boken var at det ikke bare er innsats alene som gjør en utrolig vellykket, men mange ganger er det også en sammenløp av det rette settet med omstendigheter og tidspunkt som må være en del av ligningen. Imidlertid fant jeg meg selv i å tenke at en del av det Gladwell gjorde, var å dokumentere eksempler på Guds suverenitet og hvordan hans usynlige hånd fungerer i hendelsene i denne verden. Skriften snakker om hvordan han [Gud] både reiser og river ned konger og riker, og vi anerkjenner ikke nødvendigvis hendelseskjeden til det punktet.

  På en mer praktisk måte får det meg til å tenke på når min yngste skal begynne på skolen. 😉

  • 4

   Wow - Curt! Ja, det er lett å glemme at 'vi har ikke ansvaret'. Men med fri vilje tror jeg Gud gir oss muligheter hver dag til å hjelpe de rundt oss. Vi blir en av omstendighetene som kan føre andre til suksess. Spørsmålet er om vi åpner oss for å virkelig hjelpe hverandre med å lykkes.

   • 5

    Doug,

    Du har rett på min venn. Vi er tross alt frelst ikke bare fordi Gud elsker oss, men å gjøre gode gjerninger til ære og takknemlighet for ham.

    Den andre tingen som kommer opp i tankene er at det vellykkede livet, slik verden måler det, kanskje ikke virkelig lykkes. Tross alt er det ingen likvogner med bagasjestativ. 🙂

    Ta vare på deg min venn.

 4. 6

  Jeg elsket denne boken også. Spesielt siden min eldre sønn spiller fotball og sitter bare 15 dager etter avskjæringsdatoen og gjør ham til en av de eldste spillerne på hvert lag han spiller på.

 5. 7

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.