Eier ditt domene!

Depositphotos 16189387 m 2015

En av de nye funksjonene i Blogger er at du kan være vert for applikasjonen på domenet ditt. (Jeg la merke til at de tilbyr å bruke Google-kontoinnloggingen din på den nye plattformen også. Det er hyggelig). WordPress har tilbudt å være vert for bloggen din, tilpasse temaet ditt, legge til plugins osv. for en god stund nå. Jeg tror det er en av de viktigste grunnene til at jeg valgte WordPress ... Jeg ønsket å eie domenet mitt.

Hvorfor?

Problemet med å starte bloggen din og kjøre den på en av de mange plattformene, vox, skriveblokk, bloggereller wordpress, er at de eier trafikken din, ikke deg. Du er avhengig av serverne deres, plattformendringene, nedetid, alt! Det eneste du eier er stemmen din.

Det er ikke noe stort problem hvis du bare vil føre en journal der ute. Men å ombestemme deg på veien og bestemme at du vil være seriøs med blogging, kanskje få litt reklame osv., Og gjett hva? Du sitter fast ... alle de store søkemotorene har nå indeksert stemmen din (innhold) på andres nettsted. Det betyr at de eier trafikken, ikke deg.

Og hva skjer hvis de går opp i magen? Hva om serverytelsen eller programvaren deres blir så uforklarlig forferdelig at du må forlate dem. Heldigvis kan du ta innleggene dine med, men dessverre kan du ikke ta indeksering av søkemotoren. Det kan sette deg bak i uker og måneder mens du venter på at alle skal indeksere nettstedet ditt og oppdatere alle referansene til nettstedet ditt. Denne helgen flyttet jeg siden til en annen konto, og alle koblingene og søkeresultatene fortsetter å fungere som de gjorde før. Jeg vil også anbefale å bruke en permanent koblingsstruktur slik at hvis du flytter til en annen plattform, kan du opprettholde koblingsstrukturen.

Mitt råd til nye bloggere?

Eier bloggdomenet ditt! Ikke la din 'tekniske' engang registrere den for deg. Du må eie den, du må fornye den, du må holde rede på den. Å eie et domene er som å eie gateadressen din, vil du sette eiendommen i andres navn? Hvorfor ville du gjøre det med virksomheten din eller bloggen din?

Mitt råd til bloggplattformer?

Tilby navneservertjenester. Dette vil tillate meg å registrere et domenenavn hos min favorittregistrator, men peke navnetjeneren min til nettstedet ditt. Hvis jeg bestemmer meg for å flytte bloggen eller nettstedet til en annen vert, kan jeg bare flytte nettstedet mitt og oppdatere navnetjeneren min. Dette kan også være en "betal per bruk" -modell. Jeg vil unngå registrering av domenenavn, siden de kan være smertefulle, og du må legge til all slags støtte og integrering på nettstedet ditt. Men å ha en domenenavnserver som peker http://mydomain.com til http://mydomain.theirdomain.com er ganske enkelt.

4 Kommentarer

 1. 1

  Jeg er helt enig, Douglas. Hvorfor overlate kontrollen av innholdet du opprettet til noen andre?
  Jeg husker da jeg måtte betale $ 72 for mitt første domene, men kostnadene i disse dager er egentlig ikke en grunn til ikke å få ditt eget domene. Og det er fortsatt mange kreative navn tilgjengelig. (Og de stammer bare fra min ettermiddagsundersøkelse ...).

  På en helt annen tone, siden du nevner en forretningsmodell for leverandørene av bloggplattformer; Jeg har alltid lurt på: hvordan tjener WordPress penger? Er det bare donasjoner, og fungerer det egentlig?

  Jeg er overrasket over at eieren av wikipedia nekter å ha bannerannonser på nettstedet sitt. Respekt!

 2. 2

  Jeg har gått gjennom trøbbel med å være forsinket med å få et domenenavn. Grunnen til at jeg kjøpte domenenavnet mitt var fordi jeg ønsket å eksperimentere mer. Imidlertid følte jeg smerten ved å bevege meg.

 3. 3
 4. 4

  Takk for at du henviste til innlegget mitt, Doug. Jeg setter pris på det.

  Jeg er fullstendig enig i å eie ditt eget domene så snart som mulig, hvis ikke helt fra begynnelsen av bloggingen. Du åpner for mange flere alternativer for deg selv. Og ting har en tendens til å vokse. Du kan begynne å eksperimentere bare for å se om du liker det, og så bruke andres plattform. Men hvis du finner ut at du liker det og vil ha mer frihet, har du invitert mye arbeid for deg selv og de andre konsekvensene du snakket om.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.