Personlig merkevarebygging på sosiale medier er den mest uærlige markedsføringen som finnes

forfalskning

Glem diett- og datingannonsene; Jeg tror noe av den mest villedende markedsføringen som finnes på nettet, er selve markedsføringsekspertene som fortsetter å kritisere merkevarer og forkynne åpenhet på nettet.

De er alt annet enn gjennomsiktige.

Jeg er på en interessant tid i livet mitt. Virksomheten min går bra, mitt personlige liv er flott, og helsen min blir bedre som hver måned som går. Når det er sagt, har vår virksomhet og mitt personlige liv fortsatt enorme utfordringer. Jeg tuller med det, nå som jeg har startet noen få virksomheter som jeg er arbeidsledig, Jeg kommer aldri tilbake til heltidsarbeid. På grunn av det trenger jeg ikke å maskere og opprettholde et perfekt merke online.

Den siste måneden har jeg hatt samtaler med noen få mennesker der de fremhevet samtalene mine på nettet. På Facebook diskuterer og debatterer jeg politikk og religion til skrekk for mange. Jeg har hatt ganske mange folk i bransjen, følger meg for kommentarer jeg har kommet med eller artikler jeg har delt. Folk som er uenige med meg, forteller meg at jeg skader virksomheten min ved å snakke om våpen, Gud og politikk. Folk som gjør det enig med meg trekker meg stille til side og takker meg for innspillene ... selv om de ikke tør eller liker eller kommenterer historiene jeg deler.

Jeg deler ofte med begge menneskene at jeg hadde en annen oppvekst. Jeg vokste opp romersk-katolsk, men halvparten av familien min er jødisk. Min far var en trofast konservativ, veteran og patriot ... men moren min var fransk-kanadisk med en europeisk liberal familie. Jeg ble oppfordret til å si fra og diskutere. Og respekt for alternative meninger ble krevd av begge sider av familien min.

Dette var enten en velsignelse eller en forbannelse. Da jeg vokste opp fryktet jeg aldri respektfull konfrontasjon. Det fikk meg i ganske mange problemer på videregående. Etter at jeg ble uteksaminert, lærte jeg meg å delta i marinen disiplin og respekt. Da jeg begynte i arbeidsstyrken ble jeg veiledet av ledere som oppmuntret til autonomi og personlig ansvar. Legg alt dette opp, og det gir en ganske brannstorm. Det er oversatt til min online tilstedeværelse.

Nok om meg. Ironisk nok er det en kjæledyrspis av mange bransjeledere på nettet. Deres endeløse deling av deres perfekte liv kjeder meg.

Kanskje det er vårt splittende politiske klima som er lagt til uærligheten på nettet, men jeg synes det er forferdelig. Ikke bare er det bare tyr, men jeg vil også gå så langt som å si at det både er en bjørnetjeneste og til og med farlig. Kanskje din religion og politikk er personlig og ikke noe du ønsker å gjøre kjent med; Det kan jeg respektere. Men det jeg ikke kan respektere er en endeløs strøm av hvor perfekt livet ditt er og hvor utrolig virksomheten din gjør.

Kan du forestille deg å være en person som jobber med din personlige og profesjonelle vekst, og alt du ser på nettet er at folk du ser opp til på nettet aldri sliter? Det ser ut til at det ville være ødeleggende. Jeg tror jeg er både personlig og profesjonelt mer vellykket enn mange av disse menneskene - men du vil aldri vite det ved å sammenligne profilene våre på nettet. Kanskje det er fordi jeg måler suksessen min etter hvor mange jeg hjelper, ikke hvilken strand jeg sitter på.

Og av en eller annen merkelig grunn blir ærligheten på nettet på en eller annen måte sett på som en skade for min personlige merkevarebygging av mange i min bransje. Selve bransjen som viser ord som åpenhet og ærlighet. De er alt annet enn.

Gjennom årene har jeg fulgt hundrevis av mennesker i bransjen min, og det er noen få utvalgte jeg fortsetter å engasjere meg med. De deler sine personlige, noen ganger veldig private, psykiske helsekamper. De deler helsekampene og transformasjonene. Og de deler forretningsutfordringene sine. Jeg oppfordrer dem, og de inspirerer meg til å bli en bedre person, en bedre leder, en bedre far og en bedre forretningsmann.

Hvordan være mer ærlig online

Jeg er overrasket over at jeg til og med skriver disse ordene, men jeg tror de er nødvendige. Her er det jeg gjerne vil se markedsføringsledere gjøre med deres online tilstedeværelse:

 1. Innrømme deres svakheter og utfordringer. Vi har dem alle, og det er inspirerende når personen du ser opp til deler deres.
 2. Spørre for hjelp. Alle trenger hjelp, slutte å prøve å late som om du har alle svarene.
 3. Del rampelyset mer. Med publikum og nå disse påvirkerne har, hvor utrolig er det når de anerkjenner de som sliter med å få oppmerksomhet på nettet?
 4. Inspirere andre at de kan oppnå det du har oppnådd. Vi har alle overvunnet motgang for å komme dit vi er, og dele hvordan du kom dit du er, la dem få vite at de også kan gjøre det.

Sosiale medier tilbyr denne utrolige muligheten til å bygge menneskelige forbindelser online. Det er ikke noe mer menneskelig enn ydmykhet, fiasko, forløsning og svakhet, er det? Jeg har kanskje ikke så mange følgere som andre i bransjen min, men jeg kan forsikre deg om at jeg har langt dypere forhold til menneskene som følger meg.

Visst, jeg kunne lage en falsk persona, bare dele vår forretningssuksess og tiltrekke meg mange flere følgere. Men jeg vil heller ha de virkelige forholdene jeg har utviklet gjennom årene enn å presse en uoppnåelig løgn.

4 Kommentarer

 1. 1

  Jeg er ikke en bedriftseier, så mye av det du sier gjelder ikke meg direkte. Og jeg er ikke på sosiale medier. (Jeg skriver forretningsartikler for venner og familie, derav hvordan jeg kom over nettstedet ditt mens jeg undersøkte.) Jeg likte imidlertid artikkelen din – jeg tror ikke jeg har kommet over noe så ærlig før. Det er godt å se en vellykket bedriftseier holde det ekte, så takk.

 2. 3

  Hei Douglas,
  Jeg er et åndelig vesen som har en menneskelig opplevelse...mmmm. Jeg …eh HJELPER folk til å leve livet sitt fullt ut … samtidig som de sikrer at de til gjengjeld hjelper andre mens vi … vokser..

  Strålende artikkel ..men er du en hykler … som jeg sverger ….en pop-up-boks kom til meg der for noen sekunder siden…så..JA.med respekt…..jeg vil vente å se hvordan du reagerer og dem kanskje vi kan ha en samtale...
  John

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.