Foto 101 med Paul D'Andrea

Paul D'Andrea og jeg møttes da jeg jobbet på Eksakt mål. Som med mange begavede utviklere, har Paul også en kreativ, kunstnerisk side. Hans lidenskap er fotografering. En av Pauls bilder av en prærieulv på en lokal kirkegård er i denne månedens Indianapolis Monthly Magazine.

Forrige jul kjøpte sønnen min og jeg en Nikon D40 speilreflekskamera for datteren min, Katie. Katie har interessert seg for fotografering, og vi ønsket å sette den i gang. Med sønnen min, Bill, inn i musikk og musikkproduksjon, Katie har egentlig aldri vært den som fikk tak i de store billettene. Så Bill og jeg gjorde det til en Katie jul og sett henne opp med verkene - ryggsekk, kamera, et par linser, stativ ... you name it!

Denne ettermiddagen var en del av Katie sin 14-årsdag - hun første fotograferingstime med Paul. Han er en flott lærer - veldig tålmodig og usedvanlig grundig. En 14 år gammel ung dame er kanskje ikke den beste eleven, men Paul åpnet virkelig for forståelsen av kameraet og dets evner.

Etter sitteleksjonen gikk Paul og Katie rundt Monument Circle her i Indianapolis. Det var en vakker dag. Bildene som Katie tok med Pauls veiledning var fantastiske. Her er favorittene mine fra i dag. Hvis du vil, kan du sjekke ut fullt sett på Flickr.

2466117112 dd817be305

2465289409 cbc510a4e9

2466116382 327a530460

2465288201 6dbb30080d

Paul sa at dette var hans favoritt av Katie. Hun innrammet monumentet i noen tregrener som hadde lys på seg:
2465287857 81dfc578bb

Jeg er ingen fotograf, men når jeg tar opp Nikon og tar bilder ser ingen av dem så vakre ut som disse! Katie kommer til å ta noen flere bilder i løpet av de neste ukene, og deretter gå til en annen leksjon med Paul for å gjennomgå dem og lære litt mer.

Hvis du bor rundt Indianapolis og vil få mest mulig ut av ditt digitale speilreflekskamera, må du sørge for å gjøre det ring Paul for noen leksjoner!

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Takk for innlegget, Doug. Jeg hadde det veldig bra med dere; og vi kunne ikke bedt om bedre vær. (Kanskje noen hovne skyer hadde vært fint. Klarblå himmel gir ofte kjedelige bakgrunner. 🙂

 3. 3

  Flott gave; ser ut som du har en fremtid"Anselette" på hendene. 🙂

  Men ikke føl deg dårlig, mine første bilder med min egen D40 var rett og slett forferdelige. Det er et flott kamera, men det krever en virkelig forpliktelse til å lære fotografering for å kunne lokke gode bilder ut av det, en forpliktelse datteren din viser tydelig sammen med Pauls hjelp.

  I løpet av det siste året har jeg likt min D40 (bildene mine på Flickr) og lærte tonn av Atlanta Photography-treff, som har vært flott. Ikke sikker på hvor bra det er, men du bør ta henne med til Indianapolis Photography Meetup og prøve det.

  PS Pass på, men hvis hun virkelig interesserer seg for fotografering, kan hun vokse ut av D40, og det vil være på tide for henne å gå opp til en bedre Nikon-modell, komplett med flere $1000+ objektiver. Og du vil absolutt ikke holde henne tilbake, vil du nå?

  hehe; ikke si at jeg ikke advarte deg. 😉

  • 4

   Mike,

   Katie har alltid vært en god leder, arrangør og artist. Jeg føler det allerede på $$$-siden! Vi skal snart skaffe henne en Nikon SB600-blits ... og jeg er sikker på at linsene er neste. Paul delte en titt på zoomobjektivet sitt som har en intern gyro for å eliminere risting... wow!

   Vi vil definitivt sjekke ut Meetup – tusen takk for linken!!!

   Sønnen min er musiker, så jeg har gått nedover veien en stund på investeringen som trengs i hobbyer! Jeg tror imidlertid at disse hjelper dem å bygge selvtillit og gir et kreativt utløp som skoler noen ganger ikke gjør.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.