PHP: Hvor mange dager til jul?

JulehundVi har en klient som har en spesial som bare er god til jul og innstillingen for dagene til utløpet er i et felt lagret i databasen.

Jeg trengte å skrive en cron-jobb (planlagt jobb) som oppdaterer feltet for hver av restaurantene deres hver natt. Jeg hadde aldri skrevet noen cron-jobber før - takk til kollegaen min, Tim Imavex for å ha ført meg i riktig retning. Jeg har til og med fått det på e-post om morgenen for å fortelle meg at det var vellykket.

Uansett, skjønte jeg at siden jeg hadde skrevet koden uansett, kunne jeg dele på moroa og få den ut til dere folk:

$ måned = 12;
$ dag = 25;
$ år = dato ("Y");
$ dager = (int) ((mktime (0,0,0, $ måned, $ dag, $ år) - tid (ugyldig)) / 86400);
hvis ($ dager> 0) {
$ år = $ år + 1;
$ dager = (int) ((mktime (0,0,0, $ måned, $ dag, $ år) - tid (ugyldig)) / 86400);
}
bytte ($ dager) {
sak 0:
ekko "God jul!";
break;
sak 1:
ekko "Det er julaften!";
break;
misligholde:
ekko "Det er". $ dager. "flere dager til jul!";
}

Vokt dere for å kopiere og lime inn fra innlegget, noen ganger blir apostrofene rotete. Hvis du har WordPress, kan du faktisk sette dette inn i koden på siden din og få den vist. Jeg er ikke sikker på at alle er glade for at julen bare er 48 dager unna, men hva pokker!

Hvis du ville, kan du til og med bygge ut saksuttalelsen og gjøre de 12 juledagene. 🙂

Denne koden tar også året i betraktning, så neste år vil den fortsette å fungere!

4 Kommentarer

  1. 1
  2. 3

    Hei Doug,

    Takk for dette kodebiten. 🙂 Jeg prøver å sette den på sidefeltet til bloggen min som en widget. Jeg limte inn koden og den viser bare rå kode på siden .. Ikke å være en php-veiviser .. Er det noen “enkel” måte å få den til å fungere?

    Takk,
    Dan

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.