CSS-optimalisering for iPod og iPhone Safari

ipod touch og iphoneÅ bygge ut applikasjoner som er optimalisert for iPod- eller iPhone-bruk, er en fin måte å dyppe inn i et eksplosivt marked med over 1 milliarder nedlastinger til dags dato. Det er viktig å innse at disse tallene ikke inkluderer nettleserbaserte applikasjoner som er optimalisert for Safari på iPhone eller iPod Touch og som ikke krever nedlasting.

I dag bet jeg kulen og kjøpte en 16 GB iPod Touch for å begynne å sjekke ut plattformen for både Safari og Apps. Jada ... Jeg var spent på at jeg kan se filmer på veien, og iPod Touch kan også fungere som fjernkontroll for AppleTV!

Den første oppgaven min var å oppdatere min Lønnskalkulator for bruk med Safari på iPod Touch eller iPhone. Det er et program jeg har bygget på nesten alle språk ... så det er på tide at jeg begynte å lære utvikling for Safari og lære Apps-rammeverket.

Interessant nok, ikke å bringe opp siden i Safari ikke automatisk media = håndholdt css-innstillinger, så jeg måtte skrive noen skripter på serversiden i PHP for å bruke riktig stilark:


> link rel = "stylesheet" media = "screen" href = "iphone.css" type = "text / css" />
>? php} annet {?>
> link rel = "stylesheet" media = "screen" href = "style.css" type = "text / css" />
>? php}?>

Jeg har siden ser ganske bra ut, men jeg vet at det er massevis av iPhone og iPod Safari CSS-argumenter Jeg kan bruke, til og med å skifte komponenter basert på om sidens retning er liggende eller stående. Jeg fortsetter å eksperimentere!

Har du en iPhone eller iPod Touch? Prøv ut Lønnskalkulator og gi meg beskjed om hvordan det ser ut for deg! Husk praktisk talt alle endringene mellom siden ble bare gjort med CSS! Det kan ha vært lettere å bare skrive en helt ny side - men ikke så utfordrende.

3 Kommentarer

  1. 1

    Douglas-

    Takk for iPhone CSS-tipsene ... vil dette være likt for en Blackberry eller annen smarttelefon som bruker en mobilnettleser?

  2. 3

    Jeg må skaffe meg en iphone, jeg har ikke engang en ipod touch. Jeg kommer til å gå meg vill med css og sånt, men alt med kode er ute av ligaen min lol

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.