9 tips for å lage effektive PowerPoint-presentasjoner

powerpoint presentasjonstips

Jeg forbereder meg til en presentasjon jeg holder på om syv uker fra nå. Mens andre høyttalere jeg kjenner vil gjenta den samme foreldede presentasjonen om og om igjen, ser talene mine alltid ut til å fungere bra når jeg forberede, tilpasse, praksis og perfekt dem lenge før arrangementet.

Målet mitt er aldri å diktere hva som er på skjermen, det er å designe bemerkelsesverdige lysbilder som fungerer sammen med talen. Dette øker både kognisjon og hukommelse. Siden nesten halvparten av folk heller vil oppsøke tannlegen enn å sitte gjennom en presentasjon, tar jeg alltid sikte på å kaste litt humor inn også!

Ifølge en ny Prezi-undersøkelse70% av sysselsatte amerikanere som holder presentasjoner, sier presentasjonsevner er avgjørende for deres suksess på jobben

Clémence Lepers hjelper bedrifter med å bygge skarpe, ass-sparkende baner som overtaler og stenger mer salg. Hun har satt sammen denne infografikken av 9 tips for en effektiv presentasjon:

 1. Kjenn din målgruppe - Hvem er de? Hvorfor er de der? Hvorfor bryr de seg? Hva trenger de og ønsker de?
 2. Definer dine mål - Forsikre deg om at de er SMART = spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og tidsdrevne.
 3. Lag en overbevisende melding - Hold det enkelt, konkret, troverdig og gunstig.
 4. Lag en disposisjon - Start med en introduksjon om hvorfor folk bryr seg, forklar fordelene, støtt budskapet ditt med fakta, hold en undermelding per lysbilde, og avslutt med en spesifikk oppfordring til handling.
 5. Ordne skyveelementer - Bruk skriftstørrelser, former, kontrast og farger for å skape et inntrykk.
 6. Bygg et tema - Velg farger og skrifttyper som representerer deg, ditt firma og din holdning. Vi prøver å merke presentasjonene våre som nettstedet vårt, så det blir anerkjennelse.
 7. Bruk Visual Elements - 40% av menneskene vil svare bedre på grafikk og 65% beholde informasjonen bedre med grafikk.
 8. Hekt publikum raskt - 5 minutter er gjennomsnittlig oppmerksomhetsspenn, og publikum vil ikke huske halvparten av det du nevnte. En feil jeg pleide å gjøre tidlig, snakket om legitimasjonen min ... nå overlater jeg det til MC og sørger for at lysbildene mine gir den effekten og autoriteten de trenger.
 9. Mål effektiviteten - Jeg tar oppmerksomhet umiddelbart etter talene mine til hvor mange som ønsker å snakke med meg. Jo flere visittkort, jo bedre er ytelsen min! Siden folk er mobile, oppfordrer jeg dem også til å sende en tekstmelding til meg for å abonnere på nyhetsbrevet mitt (tekst MARKEDSFØRING til 71813).

Til slutt vil virksomheten som genereres umiddelbart fra publikum eller fra nettverket de henviser deg til, vise hvor vellykket du er. Å bli invitert tilbake til å snakke er alltid et pluss også!

PowerPoint-presentasjonstips

En kommentar

 1. 1

  Bruk av effektive visuelle elementer vil definitivt holde publikum interessert. Men pass på å ikke overbruke dem! De kan bli distraherende hvis det er for mange av dem. Takk for at du deler tipsene.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.