Forutsi leserskare

Hvis jeg ikke har noe å skrive om på bloggen min, pleier jeg å surfe litt og finne noen utrolige lenker og dele dem i stedet. Hvis du tar deg tid til å gå tilbake til nettstedet mitt eller abonnere på feeden min, vil jeg sørge for at jeg ikke kaster bort tiden din ved å halvveis i et blogginnlegg.

Til tross for min innsats er noen av innleggene mine stinkende, og andre får massevis av oppmerksomhet. Etter å ha blogget i mange år nå, er det fortsatt umulig for meg å forutsi lesertallet mitt. Jeg antar at det er mye som en defensiv løping tilbake som prøver å forutsi neste spill. Fotballag som vinner har vanligvis større konsistens og færre fomler. De spiller hver eneste dun som om den er den siste ned. Fotball, sier de, er et tommespill.

Å vinne på blogging er det samme. En stor offensiv linje kan fortsatt bli sparket og miste litt yardage, men generelt vil de skyve videre og komme den første ned. Jeg kan ikke forutsi hvilke av innleggene mine (fotball = spiller) som får meg til sluttsonen. Jeg vet imidlertid at større konsistens og mindre fumler vil føre meg dit.

Som et resultat bekymrer jeg meg ikke om eller ikke dette innlegget vil være det, jeg vet bare at hvis jeg fortsetter å blogge ofte og blogger godt at jeg vil fortsette å få lesere (fotball = yardage). Konkurransen er imidlertid tøff.

For øyeblikket er jeg oppe mot alle på ferie, alles beste innlegg fra 2008 og alles spådommer for 2009. Den virkelige konkurransen er imidlertid med meg. Konkurranse er ikke å finne tid til å poste. Konkurranse forsker ikke på et innlegg godt nok til å gi deg kjernen av kunnskap du kom til.

OT_275038_CASS_bucs_12
Utrolig bilde av Brian Cassella, fotojournalist

I 2008 har bloggen omtrent en kvart million besøkende med nærmere 2,000 abonnenter (e-post + RSS). Jeg har ikke fortsatt veksten på denne bloggen jeg hadde tidligere - hovedsakelig på grunn av konkurransen min. Endringer på jobben tillot meg ikke å bruke tid og krefter på bloggen jeg skulle ha. I det siste har jeg snudd på denne statistikken og er tilbake på oppsvinget igjen.

Jeg gleder meg til å få noen i sluttsonen i 2009!

En kommentar

  1. 1

    De fleste blogger er utenfor mansjetten, personlig kommentar støttet av ti minutter på søkemotorene. Det som er ironisk, er ikke at noen er gode og andre er dårlige, eller til og med at noen er populære og andre ikke. Det er mest nysgjerrig at vi gledelig konsumere og respektere innhold som bare er marginalt strengere enn uformell samtale.

    Jeg spår at å forutsi lesertall - så vel som å lese lesere - vil bli vanskeligere ettersom blogging fortsetter å vokse i popularitet. Ikke før dette fenomenet legger seg, vil vi kunne håpe å forstå dens virkelige innvirkning.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.