Hvordan IKKE kaste en influencer, blogger eller journalist

dunno kvinne1

Jeg mottok denne e-posten fra en PR-profesjonell for å se om jeg ville blogge om kunden deres på Martech Zone. Dette er hele e-posten, etterfulgt av hennes kontaktinformasjon og telefonnummer.

[Client Name] utvider sin internasjonale virksomhet og tjenester ved å anskaffe en UK-basert multimedietjenesteleverandør neste uke, ytterligere styrke sitt globale fotavtrykk og nå nye markeder.

Gjennom dette oppkjøpet vil [Client Name], kjent for å produsere uovertruffen multimediaopplevelser for merkevarer over hele verden, lansere i det europeiske markedet for å styrke selskapets regionale kundestøtte i Europa, Midtøsten, Afrika og India. For tiden støtter initiativer for underholdningsmedier i butikker, online og på enheter i 70 land, [Client Name] betjener kunder som Starbucks Coffee®.

For mer informasjon, se Business Wire pressemelding [Link].

Vil du være interessert i å skrive om [Client Name] sitt nyeste anskaffelse?

På tide med en rant kjære PR:

 1. Først… teknisk sett bryter denne SPAM mot CAN-SPAM-handlingen. Du ber om meg, og du oppgir ingen avmeldingsmetoder i e-posten din (siden du forkledde den som en personlig e-post). Jeg har ikke noe forretningsforhold med deg, og jeg har heller aldri hatt et forhold til deg.
 2. Jeg har ingen anelse hvem din klient er eller hvorfor jeg skal skrive om dem. Bare det å skrive navnet deres gir meg ikke noe innblikk i deres selskap, deres produkter eller tjenester.
 3. Du fortalte meg ikke hvem de kjøper. Hvilken tjenesteleverandør? Hvorfor er det relevant for publikum?
 4. Ikke send meg en lenke for å søke mer informasjon. Tiden min er verdifull. Fortell meg hvorfor denne nyheten er spesielt relevant for bloggen min og publikum.
 5. Fortell meg hva du vil at jeg skal skrive om og skriv det til publikum.
 6. Ta med bilder eller videoer som kan gjelde for historien for meg å dele.
 7. Gi lenker som du vil at jeg skal dele med leserne mine, som gir dem ytterligere informasjon.

Slutt å være så lat, og du kan få bedre resultater. Det er ganske åpenbart at e-posten din bare var en klippe og lime som du automatisk sender til dusinvis av bloggere. Slutt med det. Les innlegget mitt på Hvordan tonehøyde og influencer, blogger eller journalist for å se hvordan det gjøres!

5 Kommentarer

 1. 1

  Det ga meg en latter siden det første jeg tenkte på var SPAM. Du skulle tro at hvis du vil at noen skal skrive om deg eller din bedrift, vil du gi den personen så mye informasjon som nødvendig for å ha en ide om hva enheten handler om. Siden dette ser ut som en skjemamelding, ble den sannsynligvis sendt til mange andre som ble spurt om det samme. Som jeg sa det fikk meg til å humre. Takk for det.

 2. 2

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.