Suksess gjennom automatiserte bruksrapporter

På jobben min bruker vi Salesforce som vårt CRM-verktøy (Customer Relationship Management). Salesforce er et av de utrolige systemene som kan gjøre nesten hva som helst, men vanligvis krever litt innsats å komme dit.

En av de store anstrengelsene jeg ser at Salesforce utvikler seg, er proaktive rapporter om bruk av e-postmarkedsføring som sendes hver måned til hver bruker. Rapportene gir litt innsikt i områder av applikasjonen som de bruker fullt ut, samt andre områder som kan hjelpe dem.
bruksrapport

Den automatiske e-postrapporten avsluttes med fire seksjoner:

 1. Implementere
 2. Forsterke
 3. Optimalisere
 4. Expand

Selv om e-postmarkedsføringsstrategien om dette er fantastisk, finner jeg detaljene i hver seksjon mangler praktisk eller enkel implementering. Du kan klikke gjennom hvert av emnene på e-posten for å få mer informasjon om hva funksjonen tilbyr. Optimize hadde for eksempel 15 anbefalinger i e-posten min. Flertallet av disse anbefalingene er interessante, men jeg har ingen kontroll over å implementere noen av dem.

Dette er en flott e-postmarkedsføringsstrategi som jeg vil oppmuntre alle i programvaren som en tjenesteindustri til å implementere; Imidlertid vil jeg komme med følgende anbefalinger:

 • Hold det enkelt. Jeg vil anbefale et enkelt element for hver seksjon ... ett element å implementere, en å styrke, en å optimalisere, en å utvide.
 • Forretningsmulighet. For hver vare vil jeg gi forretningsmuligheten eller en casestudie av en annen klient som bruker varen.
 • Hvordan starte. Nå som de har nådd interessen din, vil det være logisk å ha kontaktinformasjon for hvem du kan følge opp for hjelp.

Ved å automatisere og implementere en e-postmarkedsføringsstrategi som denne, gir du kundene dine verktøyene for å lykkes. Til gjengjeld vil en vellykket implementering av programvaren din føre til forbedret bruk og forretningsresultater - en flott mulighet for salgsmuligheter og økt kundetilbakeholdelse. Hvis du har implementert en automatisert strategi som denne, gi meg beskjed. Jeg vil gjerne høre resultatene!

Min inspirasjon for dette innlegget var Chantelle på kompendium, som nylig implementerte en Tips om dagen e-post der kundene kan velge. Alternativt kan brukere (eller til og med ikke-klienter) velge et daglig tips for forretningsblogging på Twitter!

2 Kommentarer

 1. 1

  Jeg husker fortsatt hvordan Hotmail gjorde en stor hit for 10 år siden. De bruker signaturlenken i all brukers e-post for å spre ordet rundt i verden som raskt flyr dem høyt. Jeg er sikker på at e-postmarkedsføring er en god markedsføringsteknikk, men håndtering av spamboks vil være et ekstra talent.

 2. 2

  Vi brukte salgsstyrke på min siste jobb, og selv om jeg er sikker på at hvis det er satt opp riktig, kan det være nyttig, fant jeg ut at brukergrensesnittet var ubrukelig. Når det er sagt, jeg brukte det ikke til markedsføring, jeg brukte det til salg. På et tidspunkt vil jeg gjerne se CRM-er integreres med sosiale medier. Det ville vært mye mer nyttig for meg personlig. Data er egentlig ikke min personlighet. Jeg foretrekker forhold.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.