Klar, brann, sikte

Depositphotos 3269678 s

Denne kvelden ble en flott natt tilbrakt med noen veldig kjente eksperter innen salg, markedsføring og merkevarebygging. Vi ble invitert til en veldig fin restaurant i et privat rom. Hensikten med møtet var å hjelpe en kollega som ønsket å ta virksomheten sin til neste nivå ... eller noen få nivåer utover der den er nå.

Det var massevis av enighet i rommet ... finne ut hva det er du gjør i en enkelt setning, identifisere egenskapene som skiller deg, utvikle en prosess for å selge tjenestene dine basert på verdien du gir, koble til nettverket ditt for å identifisere de beste utsiktene for å markedsføre og utvikle et merke som omfatter det du tar med til bordet.

Jeg var ikke nødvendigvis uenig i dette ... men det er noe ganske intenst arbeid, ikke sant? Du kunne jobbe i årevis med disse tingene ... og havne tilbake på tegnebrettet fordi du ikke lyktes.

Med all respekt for kollegene mine er jeg alltid litt skeptisk når eksperter gir denne typen strategisk planlegging og råd. Jeg har ærlig talt jobbet i og rundt markedsavdelinger i over to tiår nå, og jeg kan ikke tenke på en enkelt markedsføringsplan som fungerte som planlagt.

Helt ærlig tror jeg mye av denne snakken bare er valmuehane.

Det er ikke helt køye ... Jeg tror det er viktig å tenke strategisk. Tross alt må du vite hvor den generelle retningen til målet er før du trekker en avtrekker. Imidlertid vil jeg helst at noen fyrer først og deretter sikter i stedet for å jobbe i flere måneder for å sette opp et skudd som i det hele tatt kan ramme tyren.

Jeg ser ofte at bedrifter mislykkes før de noen gang faktisk trekker avtrekkeren. De er så redde for å mislykkes at de er lammet og tar aldri den nødvendige risikoen for å komme videre. Se deg rundt på bedriftene som lykkes. Er de vellykkede fordi de planla feilfritt? Eller er de vellykkede fordi de var smidige og i stand til å justere strategien etter behovene til potensielle kunder, klienter og bransje?

Hva er dine synspunkter? Erfaring?

8 Kommentarer

 1. 1

  Jeg tror du har det meste rett. Det virker for meg at det kommer an på hva du gjør og hvor trygg du er på at noe er verdt å markedsføre. Det jeg mener er at det noen ganger er veldig nødvendig å få en formell plan på plass som har retning og formål. Det hjelper menneskene som gjennomfører planen, med å holde kursen. Imidlertid, innenfor den planen, må det være mer gjennomføring enn planlegging. Innledende strategier kan bli snudd på hodet i løpet av noen dager. Det krever raske endringer.

  For å ta analogien din litt dypere, forestill deg om du ikke hadde noe mål før du skjøt. Du kan treffe målet, men mest sannsynlig vil du savne helt, eller treffe en venn eller deg selv. Det er derfor jeg tenker at dette er veldig avhengig av hvor trygg du er på ideen eller virksomheten (hvor stort målet er).

  Så for å bringe det hele sammen - i dette konkurransedyktige miljøet vi er inne i, må vi sikte veldig raskt mot målet og skyte, så sikte på og skyte igjen, så virkelig sikte og skyte igjen. Eller ... bare ta med haglen.

 2. 2

  Doug,

  Jeg er med deg på denne. Etter å ha kommet fra en semi-stor organisasjon hvor hastighet ble målt i måneder og et halvt år og "strategi + å få det" var 15 år lange institusjoner, så jeg verdien av å være smidig da vi begynte å bruke en ny metodikk for driften av vår virksomhet . Nå driver jeg markedsføring for en oppstart som, da jeg startet, var mindre enn markedsføringsteamet som jobbet for meg, poenget ditt er enda viktigere. De kollektive erfaringene til seniormedlemmene i teamet bør være nok til å peke deg i riktig retning. Å være smidig og bli bedre hele tiden handler om operativ fortreffelighet ... et utrolig viktig og ofte oversett ferdighetssett for voksende lag.

  - Jascha

 3. 3

  Helt enig, Brian! Ironien er at jeg bruker mesteparten av fritiden min på å lese og studere andres resultater, slik at jeg vet hvilken retning målet 'skal være'. Jeg er bare bekymret for at mange selskaper faktisk aldri tar det første skrittet. De mislykkes ikke umiddelbart på grunn av feil feil ... men de mislykkes til slutt når andre går forbi dem.

 4. 4

  Ja jeg er enig. Jeg har ikke sett dårlig markedsføring fra første hånd, men jeg hører stadig historier om eldre selskaper som virkelig sliter med den første markedsføringsinnsatsen. De får det bare ikke, så all planlegging i verden hjelper dem ikke å lære de virkelige leksjonene de trenger for å kunne sikte på nytt og skyte igjen, og de gjentar ikke fort nok til å løse problemet.

  Forresten, det er en god analogi. Det fungerer veldig bra i dette tilfellet. Du har rett i å bare vite hvor målet er, og jeg er sikker på at du har veldig sans for det. Noen mennesker gjør det bare ikke. Hvem vet om planlegging hjelper, men det er noen som bare skyter seg selv i foten med markedsføringen. (Jeg måtte si det, det passet bare for godt)

 5. 5

  Doug jeg kunne ikke være mer enig med deg. Kjernen til hvem jeg er er: ENTREPRENØR. Og så langt som gründere går, handler jeg om å se fremtiden og ta de nødvendige skritt for å komme dit. Jeg tror på strategier. Jeg tror på planlegging. Imidlertid må jeg innrømme at jeg aldri har utviklet en tradisjonell "forretningsplan".

  For et år siden hadde jeg en samtale med en herre. Jeg husker ikke engang navnet hans. Vi møttes for første gang på et frokostmøte vi begge deltok på i Castleton, Indiana-området. Det var en av disse "stå ut-på-parkeringsplassen-for-over-en-time-etter-du-bare-møtte-samtaler" og på en eller annen måte kom vi videre til temaet for å lage en forretningsplan. Jeg tilsto overfor ham at jeg aldri hadde laget en tradisjonell forretningsplan. Han spurte meg: "Planlegger du når som helst å skaffe finansiering fra en bank til din lille bedrift?" Jeg svarte: "Nei." Så ikke bekymre deg for en forretningsplan, sa han. I bunn og grunn fortalte han meg "Fire and Aim." Han oppfordret meg til å følge min entreprenørånd og gå ut og lykkes.

  Og så Doug, det er det jeg har gjort de siste 3 årene siden jeg lanserte Cross Creative i oktober 2007. Så Gratulerer med dagen til selskapet mitt og mange flere års suksess for oss begge når vi prøver å tjene med lidenskapene som rører oss opp hver nye dag! Det er en flott dag å være gründer.

 6. 6

  Helt enig, Doug. Analyse lammelse er ikke bare et symptom på store selskaper. Mange eiere av små bedrifter er også redd for et feil trekk. Handling, med beregninger for å evaluere suksess, er en god strategi. Ingen risiko, ingen gevinst.

 7. 7

  Jeg er også enig Doug, fleksibilitet er navnet på spillet i dag. Strategisk tenkning i dag må inkludere evnen til raskt å tilpasse seg en stadig skiftende markedsplass.

 8. 8

  Dette er grunnen til at de virkelig vellykkede gründere starter bedrifter ... så selger dem til strategene som snakker for mye "poppycock" til noen gang å ha startet en på egen hånd.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.