Du betaler ikke for sosiale medier-konsulenter

meningsmåling sosiale medier

Med bredt fokus på Martech Zone, Jeg får kanskje ikke den sosiale forsterkningen som en flott blogg liker Overbevis og konverter får (Flott innlegg fra Jay!) ... men jeg setter pris på samfunnet vi har bygget her på Martech Zone.

Den siste Zoomerang-avstemning vi la til på sosiale medier strategier fyller meg med stolthet ... dere er sofistikerte markedsførere! Du deltar aktivt i sosiale medier, syndikerer innhold der, betaler for verktøy og markedsføring ... og måler avkastning. Enkelt sagt ... fantastisk! Det betyr at vi blir utfordret med å gi deg avansert markedsføringsinnhold like mye som det grunnleggende.

meningsmåling sosiale medier

Man kan lure på ... om Highbridge er et sosialt mediekonsulentfirma, hvorfor skulle du være glad for at ingen av leserne dine betaler for rådgivning på sosiale medier? Vel ... Jeg skal si det ... du trenger ikke. Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @ -symbol.

Bedrifter som investerer i markedsføringskonsulenthjelp, trenger å identifisere konsulenter med erfaring fra å jobbe gjennom ulike markedsføringsstrategier på tvers av medier som utnytter hvert medium og maksimerer deres investering og innvirkning. Det krever en konsulent med mye mer erfaring. Beklager hvis jeg bare fornærmet en del av publikummet mitt ... men med mindre du vet hvilken innvirkning sosialt har på søk, mobil, tradisjonelle medier, e-post osv ... og hvordan du måler effektiviteten med ... du er fortsatt på barneskolen.

15 Kommentarer

 1. 1

  Hei Doug, jeg kom hit etter en lenke fra Jays blogginnlegg. Det første jeg legger merke til er at han gir deg en direkte søkeordrik lenke og den gjensidige lenken din er til innlegget hans med rammen din rundt.

  Det andre jeg legger merke til er at ingen av alternativene i meningsmålingen faktisk er strategier. De er handlinger, taktikker og sett med handlinger. Å bruke gratis tredjeparts verktøy for sosiale medier er ikke en strategi. Det er en måte å gjennomføre en strategi på.

  På samme måte er det ikke en strategi å betale en konsulent for sosiale medier. Du betaler en konsulent for sosiale medier for å hjelpe deg med å utvikle, implementere og justere en strategi.

  Det siste jeg legger merke til er at du er på plass at med mindre du har beregninger som kartlegger tilbake til dine strategiske mål, er du fortsatt en n00b, og du trenger ekspertveiledning fra en kvalifisert internettmarkedsføringskonsulent. Rekvisitter for å si det.

  • 2

   Daniel,

   Jeg setter pris på linken til Jay! Siden vi snakker om så mange verktøy her, drukner vi oss selv i utgående lenker, så jeg tester rammetilnærmingen for å se om den i det hele tatt forbedrer våre generelle SEO-resultater. Jeg vil dele den informasjonen i et fremtidig innlegg.

   RE: Strategier, jeg er ikke nødvendigvis uenig med deg, men det er vanskelig å fullstendig forklare en meningsmåling innenfor avstemningens tittel alene. Jeg er fornøyd med å vite at folk forsto hensikten bak avstemningen og ikke ble fanget opp i detaljene. Jeg måtte prøve å generere «trinn» i avstemningen for å se nivået av sofistikert og interaksjon selskapene var engasjert i med sin strategi.

   Det er ikke lett å gjøre... men å kaste bort en uke i ordbruk i stedet for å bare kaste en meningsmåling for å få en følelse der ute var handelen. Jeg ønsket å få ut avstemningen. Hvis dette var en formell, statistisk valid undersøkelse, ville jeg tatt en helt annen strategi.

   Jeg sier at jeg ikke 'nødvendigvis' er uenig fordi jeg har selskaper som har bygget strategien sin gjennom kun å syndikere innhold ... eller bare betale en tredjepart. Verktøyet "kan" være strategien.

   Takk!

   • 3

    Takk for gjennomtenkt svar! Jeg kommer tilbake for å lese flere innlegg, og jeg er glad Jay koblet til deg.

    Jeg innrømmer lett at jeg har en chip på skulderen når det kommer til å snakke om «strategi for sosiale medier». Jeg tror at hvis det et selskap utfører ikke er en bred, bevisst utformet plan, er det ikke en strategi. I stedet er det bare travelt arbeid. Noen ganger fungerer det, men mesteparten av tiden etterlater det deg akkurat der du startet, bare fattig og utmattet. Det er en tjeneste til vår bransje hver gang noen hjelper organisasjonsledere å forstå hva strategi egentlig er.

    • 4

     Og det burde du, Daniel! Det er for mange mennesker som løper rundt og skaper kaos med selskaper ... får dem til å hoppe før de har en strategi helt på plass. Jeg skal bruke litt mer forsiktighet i fremtiden med min ordbruk. Takk igjen! 🙂

 2. 5
 3. 6

  Jeg prøvde å redigere kommentaren min, men klarte det ikke av en eller annen grunn. Jeg tror at det er fordelaktig å ansette noen som har "hauger av plattformer, blah-blah, corporate lingo, direkte medieerfaring", men det er viktigere å ansette en person basert på resultater. Bare fordi noen er uerfarne betyr det ikke at de ikke kan levere et meningsfylt og resultatdrevet produkt.

  Alle begynner et sted.

  • 7

   Ikke sikker på om jeg er enig, Kyle. Hvis noen ikke har erfaringen, bør de ta seg tid til å jobbe et sted og få det. Jeg ser for mange selskaper styrt inn i et rot av folk som mangler erfaring. Når det gjelder resultater... de må være konsekvente før jeg kan stole på dem med budsjettet mitt. Jeg forventer ikke noe mindre av mine klienter heller. Vi er ikke i opplæring lenger... her ute er det jobber og bedrifter som er avhengige av oss.

   • 8

    Jeg antar at jeg kommer fra min posisjon mer enn noe annet. Når jeg bygger opplæring for bedrifter, er ikke min mangel på bedriftserfaring et problem. Nå er jeg enig i at du kan ha et problem når det gjelder markedsføring, utvikling og rådgivning. Jeg er sliten på den. Jeg har hatt et selskap i 5 år som ikke hadde "erfaring" før vi startet det.

    Jeg tror ikke du trenger å "jobbe et sted" før du kan bli ansatt som konsulent eller en som kan levere verdi. Hvis jeg blir ansatt for å begeistre et lederteam eller hjelpe til med å utforme en strategi for en stor ideell organisasjon... hvis jeg leverer verdi... burde det ikke ha noe å si.

    Jeg har en hel liste over erfarne mennesker som har mislyktes. Jeg vet ikke om erfaring er problemet ... burde det ikke være din evne til å levere det du selger? Periode?

    Og tro meg, jeg kommer fra synspunktet om å selge noe og mislykkes... det tror jeg vi alle har.

    • 9

     Jeg tror ikke du kommer i kontakt med meg når det gjelder "erfaring". Du bygde ikke opplæring for bedrifter om hvordan man effektivt bygger et selskap ... du bygde opplæring om effektivt å bruke sosiale medier, ikke sant? Og du ble utdannet til å utvikle trening, ikke sant?

     Så... det er noe du HAR erfaring med... og treningen din var en suksess. Jeg ville ansatt deg for det... men jeg kommer ikke til å ansette deg for å hjelpe virksomheten min med å komme på et nytt helseprogram når du ikke har noen erfaring der, ikke sant?

     Når det gjelder fiasko, ville jeg aldri jobbet med folk hvis de sa at de aldri hadde feilet. Jeg tror det jeg sa var at de var "konsekvente" i sin evne til å oppnå resultater. Det gir definitivt rom for å mislykkes. Men jeg kommer heller ikke til å ansette en konsulent som sier "til dags dato har jeg jobbet med 8 kunder og ikke klart å få resultater for 4 av dem". 🙂

 4. 10

  ALL Media er tilkoblet (ingen ordspill Zuck). Å kalle såkalte sosiale medier-konsulenter for en «krone et dusin» yter det ikke rettferdighet. Jeg er med deg hundre prosent og fikk ryggen din bror.

 5. 11

  "Konsulenter for sosiale medier er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette sammen en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du tror på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at "sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, da innså vi at det er mer effektivt hvis alle har ferdighetene.» (Noe parafrasert.) Uansett, jeg tror nok han har rett.

 6. 12

  "Konsulenter for sosiale medier er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette sammen en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du tror på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at "sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, da innså vi at det er mer effektivt hvis alle har ferdighetene.» (Noe parafrasert.) Uansett, jeg tror nok han har rett.

 7. 13

  "Konsulenter for sosiale medier er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette sammen en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du tror på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at "sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, da innså vi at det er mer effektivt hvis alle har ferdighetene.» (Noe parafrasert.) Uansett, jeg tror nok han har rett.

 8. 14

  "Konsulenter for sosiale medier er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette sammen en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du tror på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at "sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, da innså vi at det er mer effektivt hvis alle har ferdighetene.» (Noe parafrasert.) Uansett, jeg tror nok han har rett.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.