Du betaler ikke for sosiale medier-konsulenter

meningsmåling sosiale medier

Med bredt fokus på Martech Zone, Jeg får kanskje ikke den sosiale forsterkningen som en flott blogg liker Overbevis og konverter får (Flott innlegg fra Jay!) ... men jeg setter pris på samfunnet vi har bygget her på Martech Zone.

Den siste Zoomerang-avstemning vi la til på sosiale medier strategier fyller meg med stolthet ... dere er sofistikerte markedsførere! Du deltar aktivt i sosiale medier, syndikerer innhold der, betaler for verktøy og markedsføring ... og måler avkastning. Enkelt sagt ... kjempebra! Det betyr at vi blir utfordret med å gi deg avansert markedsføringsinnhold like mye som det grunnleggende.

meningsmåling sosiale medier

Man kan lure på ... om DK New Media er et sosialt mediekonsulentfirma, hvorfor ville du være glad for at ingen av leserne dine betaler for rådgivning på sosiale medier? Vel ... Jeg skal si det ... du trenger ikke det. Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @ -symbol.

Bedrifter som investerer i markedsføringskonsulenthjelp, trenger å identifisere konsulenter med erfaring i å jobbe gjennom ulike markedsføringsstrategier på tvers av medier som utnytter hvert medium og maksimerer investeringen og effekten. Det krever en konsulent med mye mer erfaring. Beklager hvis jeg bare fornærmet en del av publikummet mitt ... men med mindre du vet hvilken innvirkning sosialt har på søk, mobil, tradisjonelle medier, e-post osv ... og hvordan du måler effektiviteten med ... du er fortsatt på barneskolen.

15 Kommentarer

 1. 1

  Hei Doug, jeg kom hit etter en lenke fra Jays blogginnlegg. Det første jeg legger merke til er at han gir deg en rett opp søkeordrik lenke, og din gjensidige lenke er til innlegget hans med rammen rundt.

  Den andre tingen jeg merker er at ingen av alternativene i avstemningen faktisk er strategier. De er handlinger, taktikker og sett med handlinger. Å bruke gratis tredjeparts verktøy for sosiale medier er ikke en strategi. Det er en måte å gjennomføre en strategi på.

  På samme måte er det ikke en strategi å betale en sosial mediekonsulent. Du betaler en sosial mediekonsulent for å hjelpe deg med å utvikle, distribuere og justere en strategi.

  Den siste tingen jeg legger merke til er at du ser på det, med mindre du har beregninger som kartlegger tilbake til dine strategiske mål, er du fortsatt en n00b, og du trenger ekspertveiledning fra en kvalifisert internettmarkedsføringskonsulent. Rekvisitter for å si det.

  • 2

   Daniel,

   Jeg setter pris på Jay's link! Siden vi snakker om så mange verktøy her, drukner vi oss i utgående lenker, så jeg tester rammetilnærmingen for å se om det i det hele tatt forbedrer våre generelle SEO-resultater. Jeg deler denne informasjonen i et fremtidig innlegg.

   RE: Strategier, jeg er ikke nødvendigvis uenig med deg, men det er vanskelig å fullstendig forklare en avstemning innen avstemningstittelen alene. Jeg er fornøyd med å vite at folk forsto hensikten bak avstemningen og ikke ble fanget i detaljene. Jeg måtte prøve å generere "trinn" i avstemningen for å se nivået av raffinement og samhandling selskapene var engasjert i med sin strategi.

   Det er ikke lett å gjøre ... men å kaste bort en uke i verbiage i stedet for bare å kaste en avstemning for å få en følelse der ute, var handelen. Jeg ønsket å få avstemningen der ute. Hvis dette var en formell, statistisk gyldig undersøkelse, ville jeg ha tatt en helt annen strategi.

   Jeg sier at jeg ikke 'nødvendigvis' er uenig fordi jeg har selskaper som har bygget sin strategi gjennom bare å syndikere innhold ... eller bare betale en tredjepart. Verktøyet 'kan' være strategien.

   Takk!

   • 3

    Takk for gjennomtenkt svar! Jeg kommer tilbake for å lese flere innlegg, og jeg er glad Jay knyttet til deg.

    Jeg innrømmer lett at jeg har en chip på skulderen når det gjelder snakk om "sosial mediestrategi." Jeg tror at hvis det et selskap utfører ikke er en bred, med vilje utformet plan, er det ikke en strategi. I stedet er det bare travelt arbeid. Noen ganger fungerer det, men mest etterlater det deg akkurat der du startet, bare dårlig og utmattet. Det er en tjeneste for bransjen vår når noen hjelper organisasjonsledere å gjenkjenne hvilken strategi egentlig er.

    • 4

     Og så burde du, Daniel! Det er for mange mennesker som løper rundt og ødelegger selskaper ... får dem til å hoppe før de har en strategi på plass. Jeg vil være litt mer forsiktig i fremtiden med ordene mine. Takk igjen! 🙂

 2. 5

  Amen, Doug. Amen. Imidlertid tror jeg at du går over bord, men jeg forstår at det var poenget ditt. Måling er nøkkelen, og evnen til å levere produktet i tide er enda viktigere.

 3. 6

  Jeg prøvde å redigere kommentaren, men kunne det ikke av en eller annen grunn. Jeg tror at det er fordelaktig å ansette noen som har “massevis av plattform, bla-bla, bedriftslingo, direkte medieopplevelse”, men det er viktigere å ansette en person basert på resultater. Bare fordi noen er uerfarne, betyr ikke det at de ikke kan levere et meningsfylt og resultatorientert produkt.

  Alle begynner et sted.

  • 7

   Ikke sikker på at jeg er enig, Kyle. Hvis noen ikke har erfaring, bør de ta seg tid til å jobbe et sted og få den. Jeg ser for mange selskaper styrt til et rot av folk som mangler erfaring. Når det gjelder resultater ... de må være konsekvente før jeg kommer til å stole på dem med budsjettet mitt. Jeg forventer heller ikke noe mindre av kundene mine. Vi er ikke i trening lenger ... her ute er det jobber og selskaper som er avhengige av oss.

   • 8

    Jeg antar at jeg kommer fra stillingen min mer enn noe annet. Når jeg bygger opplæring for bedrifter, er mangelen på bedriftserfaring ikke noe problem. Nå er jeg enig i at du kan ha et problem når det gjelder markedsføring, utvikling og rådgivning. Jeg er revet av den. Jeg har hatt et selskap i 5 år som ikke hadde “erfaring” før vi startet det.

    Jeg tror ikke du trenger å "jobbe et sted" før du kan ansettes som konsulent eller noen som kan levere verdi. Hvis jeg blir ansatt for å begeistre et ledergruppe eller hjelpe til med å utforme en strategi for en stor ideell organisasjon ... hvis jeg leverer verdi ... bør det ikke ha noe å si.

    Jeg har en hel liste over erfarne mennesker som har mislyktes. Jeg vet ikke om erfaring er problemet ... burde det ikke være din evne til å levere det du selger? Periode?

    Og tro meg, jeg kommer fra synspunktet om å selge noe og mislykkes ... Jeg tror vi alle har det.

    • 9

     Jeg tror ikke du kobler deg til meg på opplevelsesdelen. Du bygde ikke opplæring for bedrifter om hvordan du effektivt kunne bygge et selskap ... du bygde opplæring om å bruke sosiale medier effektivt, ikke sant? Og du ble utdannet til å utvikle trening, ikke sant?

     Så ... det er noe du HAR erfaring med ... og treningen din var en suksess. Jeg vil ansette deg for det ... men jeg skal ikke ansette deg for å hjelpe virksomheten min med å komme på et nytt helseprogram når du ikke har erfaring der, ikke sant?

     Når det gjelder fiasko, ville jeg aldri jobbe med folk hvis de sa at de aldri hadde sviktet. Jeg tror det jeg sa var at de var "konsistente" i sin evne til å få resultater. Det gir definitivt rom for feil. Men jeg kommer heller ikke til å ansette en konsulent som sier: "Hittil har jeg jobbet med 8 klienter og ikke fått resultater for fire av dem". 🙂

 4. 10

  ALL Media er tilkoblet (ingen ordspill beregnet Zuck). Å kalle såkalte sosiale medier-konsulenter et “krone et dusin” gjør det ikke rett. Jeg er hundre prosent med deg og har ryggen din.

 5. 11

  "Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du er en troende på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at “sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, så innså vi at det er mer effektivt hvis alle har dyktighet. ” (Noe omskrevet.) Uansett, jeg tror han sannsynligvis har rett.

 6. 12

  "Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du er en troende på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at “sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, så innså vi at det er mer effektivt hvis alle har dyktighet. ” (Noe omskrevet.) Uansett, jeg tror han sannsynligvis har rett.

 7. 13

  "Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du er en troende på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at “sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, så innså vi at det er mer effektivt hvis alle har dyktighet. ” (Noe omskrevet.) Uansett, jeg tror han sannsynligvis har rett.

 8. 14

  "Sosiale mediekonsulenter er en krone et dusin, og kvalifikasjonene ser ut til å være alle som kan sette en setning på 140 tegn sammen med en hashtag og et @-symbol."

  Det er nesten synd at det ikke passet inn i 140 tegn.

  Selvfølgelig, hvis du er en troende på 10,000 XNUMX timers regelen, ville det være vanskelig for noen å være ekspert på sosiale medier; det har bare ikke eksistert lenge nok.

  Mens han var på Exact Target-konferansen, bemerket Jay Baer at “sosiale medier er en jobb nå, men snart vil det bli en ferdighet. Akkurat som å skrive eller lage kopier. Vi pleide å ha folk til det, så innså vi at det er mer effektivt hvis alle har dyktighet. ” (Noe omskrevet.) Uansett, jeg tror han sannsynligvis har rett.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.