RSS: Gjør din feedlink åpenbar

Depositphotos 13470416 s

Med ankomsten av nye nettlesere, var jeg ikke så opptatt av å sette min RSS lenke i innholdet på nettstedet mitt. Jeg begynner å tenke på det.

Hvis du ikke allerede var klar over det, kan disse nye nettleserne automatisk oppdage en RSS feed så lenge det er identifisert i overskriften på siden. Ved å klikke på RSS symbolet resulterer i at du abonnerer på den strømmen via nettleseren din. Så når du velger feeden i nettleseren din, blir du møtt med listen over aktive historier som er tilgjengelige via feeden.

Innenfor overskriften til nettstedet mitt har jeg følgende kode:


Nettleseren ser automatisk den koden og gir en indikator på at feeden kan abonneres på:
RSS-feed

Før utgivelsen av Internet Explorer 7 møtte Microsoft de andre nettleserutviklerne, og de bestemte seg for at det universelle symbolet for RSS ville være RSS.

De siste 6 månedene har jeg stolt på det interne RSS referanse for folk å abonnere på feeden min. Imidlertid gjorde jeg nylig en test der jeg la en RSS lenke i bunnteksten på alle sidene mine. Gjett hva? I løpet av et par dager har feedabonnementene mine gått rundt 20%! (Jeg bruker Feedpress å spore).

Jeg skjønner at dette ikke er veldig vitenskapelig, men jeg vil anbefale at leserne har det RSS feedlink tydelig identifisert og tilgjengelig for leserne dine som bruker andre verktøy som ikke automatisk oppdager koblingen gjennom toppteksten din.

7 Kommentarer

 1. 1

  En annen grunn til å gjøre det: noen ganger vil lesere koble til abonnementet ditt. Når jeg leser noen jeg vil abonnere på, vil jeg ofte inkludere dem i lenkene mine for dagen med notatet (Abonnert) knyttet til feeden deres. I Firefox 2 har jeg innmatinger konfigurert til å gå direkte til FeedDemon, så hvis du ikke har en lenke på siden som jeg kan høyreklikke og kopiere lenken, så må jeg Se kilde for å få den.

 2. 2

  Douglas,

  Det var slik jeg abonnerte på bloggen din via RSS-ikonet nederst. Jeg legger aldri merke til hva indikatorene i en nettlesers adresselinje kanskje, men heller når jeg bruker en nettleser; som ikke er så ofte, jeg ser alltid etter ikonet.

  en annen ting å huske på er at ikke alle kommer til bloggen din via en nettleser. Noen vil komme via lenker i deres RSS-klienter som ikke er nettlesere, og svært sjelden vil de innebygde nettleserne til klienten oppdage denne måten ...

 3. 3

  Det var RSS-ikonkoblingen jeg pleide å abonnere med – siden jeg aldri legger merke til adressefeltet for dette, og jeg abonnerer svært sjelden via en nettleser.

  Jeg bor i RSS-leseren min, og som sådan er alle lenkene mine i utgangspunktet funnet og lagt til på den måten, og svært få frittstående RSS-klienter har den typen funksjon.

 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Takk for dette innlegget. Jeg diskuterte dette emnet med en annen blogger forrige måned, og jeg har alltid lurt på hvor det var det beste stedet å sette en abonner-knapp. For øyeblikket på nettstedet mitt har jeg bare RSS-ikonet i nettleserens adresselinje og bunntekst, men jeg tror en i sidefeltet eller overskriften også vil være nyttig, basert på kommentarene jeg har lest her.

 7. 7

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.