Hvordan ble jeg interessert i sosiale medier?

douglas karr

Da Shel ba om folk som kunne være interessert i å gi noe svar med en SAP-undersøkelse om sosiale medier, Jeg hoppet på muligheten og skrev ham umiddelbart. Med Shels tillatelse har han tillatt meg å legge ut svarene mine på bloggen min. Dette er del I!

Fortell meg når og hvordan du først ble interessert i sosiale medier. Hvorfor?

Arbeidet i trykte medier i over et tiår, så jeg på hvordan Internett raskt begynte å hevde oppmerksomhet og dermed reklame fra avisindustrien. Internett som medium er tilgjengelig, billig, og teknologien er ganske enkel. Selv innenfor trykte medier trodde jeg alltid at hvert medium hadde sine egne styrker og svakheter. Noen ganger Avisen var ikke det største stedet å annonsere.

Da Internett kom sammen, så kollegene mine det som en trussel. Jeg så på det som en utrolig mulighet. Jeg hoppet på skipet og flyttet til Denver, Colorado for å jobbe for et selskap som hadde ansvaret for å bruke Internett. Dessverre ble jeg med da boblen sprakk. Jeg flyttet til Indianapolis for å bli med i lokalavisen og lede deres direkte markedsføringsarbeid, ved å bruke data for å målrette potensielle abonnenter bedre og presse et direkte e-postprogram for kunder.

Jeg prøvde så mye som mulig å få teknologier som e-postmarkedsføring inn i avisen også, men alt “Internett” ble sett på som et medium for å levere innhold og selge reklame ... ikke skape relasjoner. Alt Internett var også under myndighet av IT-avdelingen, så jeg tråkket på andre folks tær. Da ny ledelse kom inn og begynte å spørre: "Hva er det du gjør?", Visste jeg at de var glemske og jeg måtte dra.

Gjennom en venn og kollega, Darrin Gray, møtte jeg Pat Coyle og ble med i firmaet deres, Brandirect. Darrin var og er en mester innen salg og nettverksbygging. Pat var og er en mester i å bygge relasjoner. Jeg var data- og teknologikaren - jeg fant de beste teknologiene for å øke selskapenes forhold til potensielle kunder og kunder. Det var en suksess, Darrin solgte, Pat guidet, og jeg bygde!

047174719X.01. SCMZZZZZZZDet var i denne perioden at Pat og jeg begynte å se hvilken innvirkning sosiale medier hadde. Ikke så ironisk, vi leste (slukte) Shels bok, Nakne samtaler. Vi forsto at markedsføring ikke lenger bare var en "push" -teknologi, den ble til noe veldig, veldig annerledes.

Pat flyttet til Indianapolis Colts på heltid. Colts, ledet av Jim Irsay, visste at de var på randen av storhet, og jeg tror han hadde visjonen om å vite at han trengte å benytte anledningen til å få kontakt med fans mens hans skyv mot Superbowl var innen syn.

Jeg flyttet til Eksakt mål, en leverandør av e-posttjenester, fascinert av evangelisering av CMO og grunnlegger Chris Baggott. Chris 'melding handlet om den utrolige verdien av tillatelsesbasert e-postmarkedsføring, og målrettet den riktige meldingen til de riktige menneskene til rett tid.

MyColts.netDe siste to årene har Pat og jeg fortsatt vært nære venner og møttes ofte med en lokal bokklubb som han koordinerer, The Indianapolis Book Mashup. Vår første bok? Nakne samtaler selvfølgelig!

Pat benyttet anledningen til å presse The Colts til å bygge et sosialt nettverk for Superbowl Champions. Jeg spytt da jeg så MyColts.net bli en realitet. Med en travel tidsplan for meg, å starte et utviklerfellesskap for ExactTarget og bli forfremmet til Product Manager for ExactTarget mens vi vokste fra hundrevis av integrerte klienter til tusenvis, kunne jeg bare se på når MyColts.net ble lansert.

Chris Baggott og jeg begynte også å møte og snakke om mediet. Chris forsto verdien av mediet, som (tror jeg) i stor grad hadde innflytelse på å drive ExactTarget i forkant av bransjen. Chris ' Send e-post om best praksis-bloggen ble tildelt flere ganger i løpet av årene, og han ble definitivt anerkjent som en tankeleder i e-postmarkedsføringsbransjen - delvis takket være bloggen hans. Dette var da Chris begynte å se en mulighet. Blogger var fantastiske redskaper - men det er fortsatt ikke lett for forbrukeren å finne gullkornet som bloggere la ut.

Compendium-programvareChris begynte å så frøene til Compendium-programvare, hans nye oppstart. Hold et øye med dette selskapet! Det er neste utvikling av blogging, og det blir nå en realitet. Noen ganger føler jeg at en far ser barnet sitt vokse opp når jeg ser dette selskapet starte opp - men dessverre var ikke timingen der for at jeg kunne bli med på laget.

Hvorfor har jeg fanget meg opp i sosiale medier?

Sosiale medier utjevner spillereglene. Jeg tror det er like viktig for næringslivet som for demokrati. Sosiale medier gir alle tastatur og internettilgang for å ha en stemme. Sosiale medier gir et middel for gode, ærlige virksomheter til å bygge relasjoner med potensielle kunder og kunder. Ikke lenger er det 'han som har råd til mest reklame' som vinner. Ikke lenger trenger bedrifter å betale enorme prosentandeler av budsjettene sine for å finne og trykke medier. Nå må de rett og slett gjøre en god jobb, og ordet vil komme ut.

Hvilken markedsfører vil ikke være involvert i det?

En sidemerknad: År senere har The Indianapolis Star også begynt å se lyset. En gang hånet av redaksjonen, blir nå brukergenerert innhold et ledende vekstområde for avisen. Sjekk ut IndyMoms som et godt eksempel.

9 Kommentarer

 1. 1

  Flott artikkel, Doug. Jeg kommer også fra printverdenen. Jeg kuttet tennene mine og lærte å sette på en CompuWriter Jr. Tingen hadde en lang filmremse med en font påtrykt som snurret på et hjul inne i maskinen. Når et brev først ble skrevet, kunne du ikke gå tilbake og gjøre en retting. Du måtte skrive linjen på nytt og stripe den for hånd over feilen!

  Jeg ble imponert da teknologien kom som gjorde hele den mekaniske prosessen "auto-magisk." Med en datamaskin og skriver ble verden åpnet opp for uendelige muligheter, inkludert å rette en type-o før du skriver ut siden (tenk deg det).

  Så kom Internett og folk begynte å kommunisere med hverandre som aldri før. Jeg blir konstant overrasket over dybden og bredden av talent og intelligens i verden. Selvfølgelig er det knallharde også, men jeg forsvarer deres rett til å delta i samtalen. Det er spennende å leve i en tid med ekte revolusjon.

  • 2

   For kul! Jeg var ikke klar over at du kom fra trykk også! Jeg hadde elektro/elektronikk bakgrunn og jobbet mye med pagineringssiden av virksomheten, så jeg vet hvor du kommer fra. Jeg var der da vi begynte paginering og automatisering fra klipp og lim inn sidebygg!

   Deres er også en fascinerende industri som er klar for teknologi. Jeg tror nisjedetaljhandel er fremtiden for detaljhandel, og selv om den er sterk i dag, tror jeg ikke "Super Store" vil vare et tiår til (håper jeg i hvert fall ikke).

   Måten dere bruker teknologi på Wild Birds Ubegrenset er fantastisk. Dine franchisetakere er heldige som har deg!

   Takk!
   Doug

   • 3
    • 4

     Hei Ravi,

     Når jeg holder seminarer om Bedriftsblogging og selskaper som 'gjør det riktig', det første selskapet jeg nevner er Sun og Jonathan Schwartz!

     Jeg har lest bloggen din tidligere! Du gjør en god jobb og har et interessant perspektiv på hvordan teknologien utvikler seg og endrer livene våre.

     Takk for at du kommenterte!
     Doug

 2. 5
  • 6

   Hei Ivy,

   Shel er Shel Israel, forfatteren av Naked Conversations – en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Shel har en flott blog som fortsetter å utforske og diskutere sosiale medier.

   Og han er en veldig hyggelig fyr! Han er utrolig transparent, åpen, ærlig og tilgjengelig gjennom siden sin. Jeg tror han er en av de første forfatterne som virkelig har satt håndverket sitt i verk ved å bruke bloggosfæren!

   Skål,
   Doug

 3. 7

  Sosiale medier er den nye måten å annonsere på, tror jeg. Det er utrolig for meg hvordan Internett har utviklet seg gjennom årene, og jeg lurer bare på hva som kommer i fremtiden. Enhver nettverksmarkedsfører som ikke bruker sosiale medier går glipp av en stor mulighet for økt virksomhet.

 4. 8
  • 9

   Evnen til å gi verdi og bygge autoritet på en blogg ... deretter dele den og promotere den via sosiale medier er en flott kombinasjon. Sosiale medier er toveis, slik at du kan ha en samtale med publikum eller til og med gjøre det mulig for deg å bygge ditt eget fellesskap. Jeg er ikke sikker på at noen av dem ville vært like kraftige uten den andre.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.