Tilpass Firefox-søkeboksen (med din egen blogg!)

Firefox-søkelisteDu har kanskje funnet ut min nå som jeg er en Firefoxaholic. Jeg elsker nettleseren ... den er lett og veldig enkel å bruke. En av de andre funksjonene jeg liker er søkelisten oppe til høyre. Jeg kan ha alle mine favoritt søkemotorer der inne og bla frem og tilbake.

For å legge til en søkemotor for Firefox, trenger du bare å gå til Søkemotor på siden og klikk på de du vil installere dem.

Men visste du at du kunne bygge en til ditt eget nettsted? Det er faktisk ganske enkelt. Formatet for søkemotor-plugins er en kombinasjon av en XML-fil (.src) og et bilde som skal vises. I kveld fikk jeg en idé ... hvordan kunne jeg legge til mitt nettsted til den listen over søkemotorer?

Det er faktisk ganske enkelt. Min søkeadresse for nettstedet mitt (du kan teste dette med søkeboksen min) er https://martech.zone’s=something hvor “s” er variabelen og noe er begrepet det søkes etter.

Ved å bruke disse på et enkelt skjema, skrev jeg litt kode for dynamisk å generere src-filen som brukes til å legge til en søkemotor i nettleseren din. Klikk her for å gå til skjemaet og legg til din egen blogg eller side (hvis den har søkefunksjoner), til din egen blogg!

Hvis du elsker andres blogg, liker John Chow... du kan legge til din egen John Chow-søkemotor med s som variabelen! URL: http://www.johnchow.com/’s=something. Som problogger? Du kan legge til den på samme måte!

Matt Cutts? URL: http://www.mattcutts.com/blog/ og s for variabelen.

Med mindre tilpasset, s er alltid variabelen for WordPress-blogger, så dette kan virkelig være nyttig. Håper du liker det!

Legg til bloggen din i listen over søkemotorer ...

5 Kommentarer

 1. 1
  • 2

   Takk Blendah!

   Jeg skulle faktisk prøve det neste. Firefox er litt kresen på stisetningen for kildefilen. Jeg måtte lure det for å få dette til å fungere. La meg ta en titt på det om en dag eller så, så skal jeg se hva vi kan finne på. Jeg antar at det er en slags problem med karakterene som er bestått.

   Doug

 2. 3
 3. 4
 4. 5

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.