Er nettstedet ditt nede? Database?

Depositphotos51957675 m

Vet du? Hva med databasen din? Løsner domenet ditt? Er nettstedet og sidene dine oppe, men serverer bare databasefeil?

Vi hadde faktisk en forekomst for noen uker siden der nettstedet vårt var fullt operativt, men vi fikk problemer med antall databaseforbindelser. Dessverre fant vi ut av at en ulykkelig klient varslet oss. Han forstod ikke hvorfor han måtte gjøre det oppmerksom på oss - han hadde rett!

Forgjengerne mine hadde gjort det rette og meldt seg på en overvåkningstjeneste. Det var en ganske kostbar tjeneste på $ 49.95 per måned. Da jeg logget inn, ble jeg umiddelbart tapt når jeg prøvde å finne frem, men til slutt fant jeg ut at vi bare løste hjemmesiden vår. Vi testet ikke for et SSL-sertifikat, vi testet ikke underdomenene våre, vi sjekket ikke om databasen svarte eller ikke.

Jeg begynte raskt å legge til en ny sjekk og flyttet tiden fra 5 minutters intervaller til 1 minutters intervaller. Da jeg klikket for å sende inn den nye "klokken", ble jeg sjokkert over å se at jeg ville bli belastet et installasjonsgebyr på $ 99 og ytterligere $ 49.95 per måned. Det stemmer - et oppsettgebyr på $ 99 for noe jeg satte opp !!! Jeg logget av og begynte å søke etter en ny tjeneste.

Jeg hoppet på Twitter (min ny søkemotor) og god venn, Ade Olonoh of Rekursiv funksjon, kom til unnsetning. (Mer blogging - mindre twitterende Ade!)

pingdom-paneletAde pekte meg på Pingdom. Pingdom har et utrolig rent grensesnitt med veldig robuste funksjoner. Jeg programmerte et par API krever applikasjonen vår for å sikre at databasen kjører, og så konfigurerer jeg Pingdom for å passere samtalene og sjekke svaret.
Pingdom

Tjenesten er også veldig rimelig. Det grunnleggende er $ 9.95 / mnd og tillater 5 sjekker, 20 SMS-meldinger, ubegrenset e-post, oppetid og lastetidsrapporter, sjekker ned til hvert minutt, HTTP, HTTPS, TCP, Ping og UDP-sjekker osv. Forretningstjenesten tillater 30 sjekker og 200 SMS-meldinger. De har også en veldig robust API hvis du vil integrere overvåkingen din.

Sondeserverne er i Dallas, Berkeley, Amsterdam, Västerås og Reading. Jeg prøver å finne ut om Jeg bekreftet med Pingdom at vi kan omgå SMSen ved å bare lage en e-postliste med SMS-e-postadresser for våre medarbeiders mobiltelefoner.

Jeg skrev også selskapet med en funksjonsforespørsel. Det ville være fantastisk hvis de, bortsett fra e-post- og SMS-varsler, tillot en HTTP-forespørsel. Dette vil tillate meg å overvåke en av tredjepartsleverandørene som har hatt problemer i det siste. Hvis jeg kunne få Pingdom til å sende en forespørsel til serveren min, kunne jeg automatisk bytte tjenestene våre til en sikkerhetskopi. Når systemet kom opp igjen, kunne jeg få det til å bytte tilbake. Jeg kunne gjøre dette med e-post; imidlertid kan forsinkelsen bite oss.

Vi har 29 dager igjen av rettssaken. Så lenge vi ikke ser noen problemer, kommer vi til å hoppe på grunnpakken. Det alene vil spare oss for noen få dollar og gi oss mye mer omfattende nettstedovervåking!

5 Kommentarer

 1. 1

  Jeg ble også overrasket over prisene på noen av overvåkingstjenestene og gebyrene de betalt. Pingdom ser ut til å være en god service. Jeg slo meg ned på AlertBot (omtrent samme pris) for nesten et år siden og har vært fornøyd med tjenesten deres. Siden du gjør alt oppsettet selv, og alt annet er automatisk derfra, bør $ 50 per måned kjøpe en utrolig kurv med tjenester.

  Jeg ser etter noen av disse overvåkingstjenestene for å inkludere et Twitter-grensesnitt for varsler i nær fremtid. Å bruke Twitter slik at et hvilket som helst antall mennesker kunne "følge" varslene ville være en utmerket evne, etter min mening.
  Takk!
  Roland Smith
  http://www.techmatters.com/

 2. 2

  Takk for den produktanmeldelsen Doug. Gi meg beskjed om hvordan det går på slutten av 30 dager. Det handler om når vi planlegger å legge inn overvåking også.

  Takk,
  Amol.

 3. 3

  Flott anmeldelse Doug. Og du har rett i at det ikke er nok å bare sjekke om HTTP-portstatus er.

  Vi har brukt Pingdom med FormSpring i over et år og er fornøyd med tjenesten.

  Vi setter opp en lignende sjekk - opprettet omtrent et dusin enhetstester mot applikasjonen ved hjelp av API-en vår (f.eks. Kan skjema sendes inn, kan vi se forventede data i databasen osv.) Og sende en PASS- eller FAIL-status til en fil . Deretter sjekker Pingdom den filen via HTTP for å sikre at meldingen sier PASS, ellers blir varsler som galne.

 4. 4

  Jeg vil bare introdusere to tjenester til - gratis mon.itor.us og premium monitt overvåkingstjenester. En av fordelene deres ved at du kan kombinere ekstern overvåking av sidelast med systemressursovervåking og bli varslet om lave systemressurser. Da kan du virkelig være proaktiv, ikke bare fikse, men forhindre feil. Gi det et forsøk!

  • 5

   Hei Hovhannes,

   Det er absolutt alternativer, og jeg har faktisk en mon.itor.us-konto. Imidlertid er brukervennligheten til Pingdom som en applikasjon mye enklere. Jeg kunne ikke finne ut hvordan jeg gjorde noen av kontrollene ved hjelp av mon.itor.us. Det ser ut til at monitt er organisert på samme måte.

   Takk!
   Doug

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.