Er nettstedet ditt nede? Database?

Depositphotos51957675 m

Vet du? Hva med databasen din? Løsner domenet ditt? Er nettstedet og sidene dine oppe, men serverer bare databasefeil?

Vi hadde faktisk en forekomst for noen uker siden der nettstedet vårt var i full drift, men vi fikk problemer med antall databaseforbindelser. Dessverre fant vi ut av en ulykkelig klient som varslet oss. Han forstod ikke hvorfor han måtte gjøre det oppmerksom på oss - han hadde rett!

Forgjengerne mine hadde gjort det rette og meldte seg på en overvåkningstjeneste. Det var en ganske kostbar tjeneste på $ 49.95 per måned. Da jeg logget inn, ble jeg umiddelbart tapt når jeg prøvde å finne frem, men til slutt fant jeg ut at vi bare løste hjemmesiden vår. Vi testet ikke for et SSL-sertifikat, vi testet ikke underdomenene våre, vi sjekket ikke om databasen svarte eller ikke.

Jeg begynte raskt å legge til en ny sjekk og flyttet tiden fra intervaller på 5 minutter til intervaller på 1 minutt. Da jeg klikket for å sende inn den nye "klokken", ble jeg sjokkert over å se at jeg ville bli belastet et $ 99 installasjonsgebyr og ytterligere $ 49.95 per måned. Det stemmer - et oppsettgebyr på $ 99 for noe jeg satte opp !!! Jeg logget av og begynte å søke etter en ny tjeneste.

Jeg hoppet på Twitter (min ny søkemotor) og god venn, Ade Olonoh of Rekursiv funksjon, kom til unnsetning. (Mer blogging - mindre twitterende Ade!)

pingdom-paneletAde pekte meg på Pingdom. Pingdom har et utrolig rent grensesnitt med veldig robuste funksjoner. Jeg programmerte et par API krever applikasjonen vår for å sikre at databasen kjører, og så konfigurerer jeg Pingdom for å passere samtalene og sjekke svaret.
Pingdom

Tjenesten er også veldig rimelig. Det grunnleggende er $ 9.95 / mnd og tillater 5 sjekker, 20 SMS-meldinger, ubegrenset e-post, oppetid og lastetidsrapporter, sjekker ned til hvert minutt, HTTP, HTTPS, TCP, Ping og UDP-sjekker osv. Forretningstjenesten tillater 30 sjekker og 200 SMS-meldinger. De har også en veldig robust API hvis du vil integrere overvåkingen din.

Sondeserverne er i Dallas, Berkeley, Amsterdam, Västerås og Reading. Jeg prøver å finne ut om Jeg bekreftet med Pingdom at vi kan omgå SMSen ved å lage en e-postliste med SMS-e-postadresser for våre medarbeiders mobiltelefoner.

Jeg skrev også selskapet med en funksjonsforespørsel. Det ville være fantastisk hvis de, bortsett fra e-post- og SMS-varsler, tillot en HTTP-forespørsel. Dette vil tillate meg å overvåke en av tredjepartsleverandørene som har hatt problemer i det siste. Hvis jeg kunne få Pingdom til å sende en forespørsel til serveren min, kunne jeg automatisk bytte tjenestene våre til en sikkerhetskopi. Når systemet kom opp igjen, kunne jeg få det til å bytte tilbake. Jeg kunne gjøre dette med e-post; imidlertid kan forsinkelsen bite oss.

Vi har 29 dager igjen av rettssaken. Så lenge vi ikke ser noen problemer, kommer vi til å hoppe på grunnpakken. Det alene vil spare oss for noen få dollar og gi oss mye mer omfattende nettstedovervåking!