Jeg tok et år fri fra konferanser, her skjedde det

airplane.jpg

De siste tolv månedene har vært de travleste i vår virksomhets historie. Vi omdøpte Martech-publikasjonen vår, flyttet våre kontorer etter 7 år og bygde ærlig opp tjenestene våre fra grunnen av. Jeg bestemte meg for å hoppe over konferanser i løpet av året for å fokusere på virksomheten. Faktisk tok jeg ikke en gang en tur til Florida hele tiden, der jeg elsker å hvile meg og besøke moren min. (Mor var ikke så glad for dette!)

Før denne perioden snakket jeg på nesten alle større markedsføringskonferanser i Nord-Amerika og snakket også utenlands. Faktisk skjer en av favorittkonferansene mine akkurat nå - Verden for markedsføring av sosiale medier. Jeg elsker absolutt å snakke på konferanser - det gir meg energi og jeg møter mange av dere som jeg har digitale relasjoner med, men aldri har møtt før personlig. Jeg vil gjerne dele hvordan det har påvirket meg og virksomheten min.

Hopp over markedsføringskonferanser - det gode

Interessant nok, for noen år siden, besto virksomheten vår i stor grad av kunder utenfor Midtvesten. Vi hadde kunder over hele kysten og noen veldig, veldig store merker. Selv om det var flott arbeid, og kystbudsjettene brukte godt i Midtvesten, slet vi med å opprettholde disse forholdene.

I dag er alle våre kunder i Midtvesten, og vi har gode forhold til dem. Hvis de får problemer, hopper jeg bare inn i bilen og kjører over for å hjelpe dem. Egentlig ikke et alternativ med utenforstående klienter. Så hvis du vil bygge en fantastisk tilstedeværelse hjemme, er det ikke virkelig en nødvendighet å delta på markedsføringskonferanser.

Mens jeg ser på vennene mine på konferansen på nettet, har jeg blandede følelser. Å se på reisehodepine og familiene som er etterlatt er ikke morsomt. Jeg savner ikke flyplasser, det å leve ut av bagasjen og tiden borte fra jobb og familie.

Savnet jeg læring? Jeg skal være ærlig at jeg egentlig ikke lærte noe på noen større konferanse som jeg ikke allerede har lært på nettet. Faktisk, ved å fokusere på klientarbeid og resultatene deres, lærte jeg mest sannsynlig mer ved å holde hodet i spillet her hjemme.

Jeg synes konferansierne er underholdende, men dybden og detaljene mangler ofte nok til at jeg kan sette deres innsikt i arbeid hjemme. Hvis du snakker på en konferanse, er det faktisk ditt mål ... siden det betyr at et av selskapene i publikum kan ansette deg til å konsultere dem.

Hopp over konferanser - The Bad

Som jeg nevnte ovenfor, vekk vår klientbase fra store merker og nasjonale kunder. Jeg jobber fortsatt med ett prosjekt Dell, men det er ikke et typisk engasjement for byrået vårt, da jeg er vert for en podcast-serie som snart kommer ut. Faktisk blir min neste store tur til Dell EMC World. Den muligheten oppstod gjennom en kollega som jobbet og reiste til Dell, skjønt, så jeg kan ikke virkelig telle det i denne artikkelen.

Å ikke jobbe med store merker reduserer ikke profilen din litt i bransjen. Det er forferdelig å si, men selskaper i Midtvesten jobber ikke med byråer som ikke jobber med store merker. Heldigvis har vi hjulpet nok store merker til at folk tar oss seriøst i byen.

La oss innse det, selskaper som deltar på konferanser har en markedsføringsbudsjett. Seriøst, det var svært lite kvalifisering av potensielle kunder på en konferanse ... hvis selskapet brukte noen få tusen dollar på en konferansebillett, erkjente de at investeringen i markedsføring var stor. Jeg kunne møte ti bedrifter på en konferanse, og de hadde alle budsjett. Jeg kan møte ti bedrifter hjemme, og en av dem har budsjett. Konferanser er store investeringer i salgsstrategien din.

Mens jeg nevnte at jeg ikke lærte noe på konferanser, tiden bort fra jobb og familie for å fokusere is savnet. Jeg fant kveldene mine sitte i baren med andre markedsførere spennende. Vi delte ofte suksesser og feil som ikke kunne nevnes fra en tale eller presentasjon, og å høre disse sannhetene var energisk siden du visste at du ikke var alene i dine egne kamper og suksesser.

Hopp over konferanser - The Ugly

Ser du navnet mitt, Douglas Karr, delt i topplister? Ser du meg på nasjonale podcaster? Ser du meg på nasjonale webinarer? Nei. Mens jeg har økt lesertallet vårt på nettet, fortsett å få massevis av lyttere på vårt markedsføringsintervjuer, og lanserte en utrolig vellykket Martech-samfunnetJeg har mistet massevis av rampelyset jeg en gang hadde.

Jeg er ikke i tvil om at det å delta på konferanser, støtte disse konferansene og få drikke i baren med mine jevnaldrende holdt meg i rampelyset.

Den digitale grensen er fantastisk, men mennesker er menneskelige og trenger fortsatt kontakt med hverandre for å gjøre et uutslettelig inntrykk. Selv om jeg er en superstjerne for hunden min Gambino, er jeg ikke oppført på mange av de 100 beste online det siste året. Da jeg deltok på konferanser, ble jeg alltid oppført blant de 25 beste av mine jevnaldrende.

Så ... betyr det noe?

Om det betyr noe eller ikke, avhenger av hva målene dine er. Hvis det handler om å bli anerkjent, så ja. Hvis det handler om ego, så absolutt ja. Hvis det handler om å jobbe med store profilmerker, så ja. Hvis det handler om å møte ledere i din bransje, så ja. Hvis det handler om å lære håndverket ditt? Meh.

For meg personlig er juryen fortsatt ute. Jeg elsker rampelyset, men jeg er ikke sikker på at det var veldig fornuftig økonomisk. Virksomheten min er sunnere i dag enn den noen gang har vært. Og vi gjør et enormt inntrykk hjemme i Indianapolis, og bygger ut et studio i et samarbeidsanlegg der vi veileder unge bedrifter, gir muligheter for studenter i byen og hjelper mange av ideelle organisasjoner i byen.

4 Kommentarer

  1. 1

    Til tross for å lære mer på nettet enn på konferanser, elsker jeg virkelig å gå på konferanser og henge med folk som snakker språket digital markedsføring. Jeg går nesten aldri til dem, for de er så dyre.

    Kanskje hvis jeg blogget nok om emnet for å få med meg, ville jeg bli BETALT for å delta og snakke, i stedet for å måtte sveipe kredittkortet for muligheten til å være der.

  2. 2
  3. 4

    Takk, Doug. En driver for meg til å delta på konferanser har alltid vært høyttalere av høy kvalitet. Ved de mange anledninger jeg velger å bli hjemme, har jeg spart tusenvis av dollar ved å bare kjøpe bøkene deres - de publikasjonene som sikret panelet deres verdighet. Selvfølgelig, selv om dette ikke er en erstatning for den faktiske opplevelsen og nettverksbyggingen ... bør det være verdt å vurdere. Som et resultat føler jeg at jeg får en rikere og grundigere ressurs som jeg kan besøke igjen og igjen.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.