Er du virkelig en sosial mediekonsulent?

Konsulent i sosiale medier

I går kveld hadde jeg den utrolige muligheten til å møte begge to og høre på tre ganger vinneren av Indianapolis 500, Helio Castroneves. Jeg var gjest hos co-vert og performance coach David Gorsage, som spurte om jeg ville gi oppdateringer på sosiale medier gjennom hele arrangementet. Da jeg organiserte hashtags, fulgte sponsorer og ble kjent med VIP-ene i rommet, lente en racingprofessor seg stille og spurte:

Er du virkelig en sosial mediekonsulent?

Måten han spurte på, fanget meg på vakt ... som om han spurte, er det er virkelig en ting? Verre var reaksjonen min. Jeg ble litt fornærmet. Ikke at han lurte på om sosiale medier var en levedyktig markedsføringskanal ... som han trodde jeg var en av De sosiale medier konsulenter. Jeg ga ham beskjed om at jeg var en markedsføringskonsulent med bakgrunn i både tradisjonelle og digitale medier, med en lidenskap for å øke resultatene for B2B- og SaaS-selskaper.

Han delte en historie om hvordan selskapet hans hadde ansatt en sosial mediekonsulent for noen år siden på grunn av alt det som foregikk med sosiale medier. Han sa at personen gjorde en fantastisk jobb på sosiale medier, men det resulterte faktisk aldri i en berettiget forretningskostnad. Han sa at de til slutt lot personen gå fordi de ville bli opprørt over kravet om å validere avkastningen med mediet. Han lurte på om det noen gang gjorde det.

Jeg måtte være veldig forsiktig med svaret mitt. Jeg tror på markedsføring på sosiale medier, men det er ærlig talt ikke my gå til kanal når jeg jobber med en klient om anskaffelsesstrategier - søk er. Selv om det mest sannsynlig skyldes bransjene jeg jobber med, er det også et spørsmål om hvor min praksis og kompetanse er. Jeg elsker å dele og engasjere seg via sosiale medier hver dag, men jeg ser ikke ærlig på det som en anskaffelseskanal - selv ikke i mitt eget selskap.

Når det er sagt, kjenner jeg mange sosiale medier-konsulenter som gjennomfører målbare kampanjer, bygger bevissthet og til og med gjør en god jobb med å skaffe kunder online. Jeg gjorde det klart for mannen jeg snakket med - men jeg tror ikke det er en løsning for enhver bedrift. Jeg tror sosiale medier også kan gi verdi til en organisasjon utenfor direkte anskaffelse:

  • Overvåking merkevaren og konkurrentene dine online for å identifisere problemer og muligheter i din bransje. Det er et vell av informasjon som selskaper pleide å ansette undersøkelses- og avstemningsstatistikere for å få tilgang til. Nå er den ofte tilgjengelig på de fleste sosiale plattformer. Vi elsker Agorapulse - som jeg er en merkevareambassadør for.
  • Kundesuksess er en annen styrke i sosiale medier. Hvis du har et responsivt og hjelpsomt suksessteam som kan finne oppløsninger for potensielle og eksisterende kunder, kan sosiale medier være en flott kanal for å bygge tillit og beholde kunder gjennom.
  • Bevissthet er en tøff strategi å måle avkastning på, men det er en flott funksjon av en solid sosial mediestrategi. Imidlertid er det en annen som krever talent. Det er ikke lett å få stemme fra merket ditt og spre seg blant massene, men det kan være kostnadseffektivt. På et eller annet tidspunkt, hvis konkurrentene dine knuser deg ... må du være i stand til å måle om potensielle kunder vet at virksomheten din er et alternativ.
  • Stol er en annen fordel med sosiale medier som er vanskelig å måle. Jeg kan søke på nettet og finne et produkt eller en tjeneste jeg ønsker å kjøpe ... men så går jeg over til en LinkedIn-gruppe eller en Facebook-gruppe med fagpersoner og ber om deres meninger. Hvis jeg ser mange negativer der ute, vil jeg vanligvis gå til neste alternativ. Å ha fantasifans som deler massevis av hvor flott selskapet ditt er online, er kanskje ikke eneansvarlig for kjøpsbeslutningen, men det kan hjelpe.

Jeg ga ham beskjed om at mens jeg ikke var konsulent på heltid på sosiale medier, ignorerte jeg aldri sosiale medier med noen klient. Jeg vil ofte integrere verktøy for automatisk å publisere og dele kvalitetsinformasjon online med publikum, og jeg vil bygge tilbakemeldingsmekanismer som selskapene kan svare på. Jeg gjorde dette fordi jeg ikke kunne rettferdiggjøre utgiftene til en heltids konsulent på sosiale medier, men klientene mine skjønte fortsatt det gode som kunne komme fra sosiale medier.

Og jeg rådet ham til at firmaet hans kanskje ikke bare hadde funnet den rette konsulenten for å hjelpe dem. Jeg tror en god sosial mediekonsulent kan rettferdiggjøre utgiftene til dette mediet ... og hvis de ikke kan det, vil de være ærlige om hvordan det kan brukes uten bekostning av en målrettet ekspert.

I racing, hvor det er veldig lite skille mellom fansen og sjåførene, tror jeg markedsføring på sosiale medier bør være lønnsom med bevis på avkastningen. Racingfans har tilhørighet til merkene som sponser sjåførene sine - i motsetning til praktisk talt alle andre sportsgrener. Å dele disse merkene via sosiale medier, samtidig som det gir en bakdør til sjåførens liv, er en utrolig mulighet. Koordiner med sponsorene dine og mål fansens bevissthet og kjøpsatferd! Når jeg snakket med ham, hørtes det ikke ut som det var konsulentens fokus. Kanskje en savnet mulighet.

Jeg tror jeg ombestemte meg om kanalen ... og da endret jeg mening om begrepet sosial mediekonsulent også.

 

 

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.