Ikke bli motløs med sosiale medier

jay baer

jay baerEn av menneskene jeg går ut for å høre snakke er Jay Baer. I morges måtte jeg våkne før solen for å kjøre opp til BloggIndiana å høre hovedtalen hans - og det var vel verdt turen. Det er ganske mange grunner. Jay har 20 års erfaring som markedsfører og viker ikke unna å si sin mening. Jay er også en ekte person - det er ingen forskjell mellom hvem du ser på scenen og hvem du møter personlig. I tillegg, etter å ha sett Jay snakke et halvt dusin ganger, har jeg ikke sett den samme presentasjonen to ganger.

Jeg klaget over Jay at jeg var nysgjerrig på hvordan noen blogger som var mye mindre enn mine, fikk flere retweets, likes og omtaler. Jeg lurte kanskje på om noen folk spilte bransjen. Jay trodde ikke de var det - han får massevis av retweets og sosial deling på bloggen sin, Overbevise og konvertere (en må lese!).

Jeg tror ikke kvaliteten på innleggene er problemet - vi er veldig respektert i markedsføringsbransjen. Jay og jeg diskuterte trafikkvolumet jeg fikk, og til sammenligning får bloggen hans lignende lesertall. Imidlertid er leserne hans ganske aggressive på deling informasjonen som Jay legger ut. Ikke et lite beløp - enormt mye ... gjennomsnittlig 200 tweets per innlegg!

I Jay's hjørne er hans utrolige innhold, hans ekspertise i å kommunisere med nettverkene hans og hans pågående taleoppdrag. Han har også en mye større følge på Twitter og Facebook enn vi gjør. Rundt om er Jay noen striper over min rang. Hvis jeg er kaptein, er han admiral. Jeg respekterer ham veldig.

Tilbake til lesertallet.

Da de snakket ut dette, ble det tydelig at folkene som følger Jay er ekstremt sosiale med stor autoritet. Folk som følger Jay er også oppe i topprankene! Mange av Jays følgere har et stort følge alene - og de elsker å dele med nettverkene sine. Dette er forskjellen mellom publikum og Jay. Jeg er en slags mutter og bolter som sliter med markedsførere i skyttergravene. Selv om vi tiltrekker oss folk på alle nivåer av utdanning og bransjeansiennitet ... er det en blogg om markedsføring.

Jay har også en blogg om markedsføring, men han er mye mer fokusert og raffinert innen sosiale medier enn meg. Vi kuttet et bredt skår ... med alt fra analytics til e-postmarkedsføring. Publikumet jeg når er engasjert, men har ikke en tendens til å dele eller markedsføre innholdet jeg skriver. Mange av leserne mine er totalt inaktive i sosiale medier, og fokuserer mer på merkevaremarkedsføring og reklame.

Her er poenget mitt. Jeg var kortsiktig da jeg sutret over innholdet mitt. Jeg burde ikke bli motløs i det hele tatt - jeg bør oppmuntres til at jeg snakker til en engasjert lesergruppe som ennå ikke har hoppet inn i sosiale medier. Jeg håper jeg kan hjelpe dem med å komme dit, men det kan ikke være i dag eller i morgen, det kan være år unna. Nettverket ditt vil sannsynligvis være likt, spesielt hvis du ikke er i nettbransjen. Ikke bli motløs da du skriver massevis av flott innhold, men det deles bare av en håndfull mennesker. Ikke alle er like sosiale som vi er.

3 Kommentarer

 1. 1

  Takk. Jeg fortjener ikke noe av det, men takk.

  Jeg har aldri kjørt tallene på dette definitivt, og jeg er sikker på at det er avvik, men jeg tror det er sant anekdotisk. Det jeg forteller kundene mine som blogger, er at jo smalere innholdsfokuset ditt er, desto mer sannsynlig er det at du oppfordrer til deling og abonnementsatferd, fordi det er mer sannsynlig at leseren føler at du snakker direkte om deres situasjon. Avveininga er trafikk.

  Bredere = flere besøkende, mindre deling + abonnementer
  Smal = færre besøkende, mer deling + abonnementer

  Damn, nå må jeg skrive et blogginnlegg om dette også! Takk for dytten DK. Flott å se deg som alltid!

 2. 3

  Twitter er fortsatt en lekeplass for den intellektuelle og sosiale "twitterati." Jeg følger over hundre mennesker i markedsføringen / sosialt / teknisk område alene, og det kan være litt skremmende å behandle all informasjonen. Mye av innholdet som blir retweetet kommer fra en enda mindre delmengde. Snakk om aggregering, hva med å gi den nytt navn til forverring. Den ene tingen jeg vil fortelle Dick Costolo på Twitter er "Få Twitter der ute til massene, de store uvaskede håndverkerne, gi meg 400 millioner Twitter-brukere, og snakk så om en effektiv inntektsmodell." Men når det kommer til hva dere gjør, er bunnlinjen at du må gi nyttig, tankevekkende innsikt, med jevne mellomrom. Og (trommelrull) du må, bare må samhandle med publikum, via kommentarer, på arrangementer, overalt. I mange tilfeller har kommentarene jeg leser ofte mange gode ting i seg. Dette er forbannelsen og velsignelsen til kulten som vår virkelighet.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.