Den virkelige grunnen til å ansette en sosial mediaguru

Depositphotos 53911431 s

I løpet av det siste tiåret har jeg arbeidet utrettelig med å bygge en online følge, autoritet og til slutt et blomstrende virksomhet. Nå står jeg overfor folk som ønsker å ansette tjenestene mine, slik at jeg kan hjelpe dem med å gjøre det samme. Noen ganger er det et flott selskap med utrolig talent, og jeg er i stand til å levere. Noen ganger er det ikke tilfelle, og jeg tilbyr en annen tjeneste.

Gjennom disse årene har jeg sett andre overgå meg på nettet og har lært mye. Jeg har også overgått mange andre ... de færreste har en utgitt bok eller en egen virksomhet sentrert rundt deres ekspertise. Det har gitt meg innsikt i hva som fungerer, hva som ikke fungerer, hvilke investeringer som kan sette i gang autoriteten din, samt hva som virkelig kan skade den.

douglas karr seth godin

Imidlertid er all denne kunnskapen ikke egentlig grunnen til at du vil ansette meg. Denne informasjonen er der ute ... den er online gjennom blogginnleggene mine, mine forretningsblogging bok og presentasjonene mine. Hvis du følger meg, eller noen av de andre såkalte sosiale medier-guruer, nesten alle av dem legger ut informasjonen der gratis. Visst - mange tilbyr kondenserte treningsmuligheter for å få et kollisjonskurs (det er en god grunn til å se oss snakke) ... men poenget er at du fortsatt kan få det uten å ansette oss.

Det du ikke får gratis er vår autoritet. Sosiale medier-guruer har en stor følge - vanligvis innenfor en fin nisje. Min nisje er markedsføring på nettet, inngående markedsføring og inkorporering av søk, sosiale og andre elektroniske teknologier for å bygge forretninger. Mens jeg konsulterer med mange selskaper om disse emnene, leter andre selskaper som har investert i tjenestene mine etter noe ganske annet ...

De leter etter min påtegning så de kan bygge autoritet raskere ... så vel som tilgang til publikum.

Fans, følgere, lesere og abonnenter er en verdifull vare i dag ... spesielt hvis du kan fortsette å vokse det følgende. Noen mennesker ber meg snakke fordi de har sett og likte presentasjonene mine - men veldig mange andre ber meg snakke fordi de vet at jeg vil markedsføre deres virksomhet eller konferansen deres for publikum. Hvis jeg snakker - vil jeg at det skal bli en flott begivenhet ... utsolgt med sus over hele Internett. Helt ærlig er det liten sjanse for at jeg kan promotere et arrangement jeg ikke deltar i ... Jeg blir rett og slett ikke begeistret for dem nok til å oppriktig markedsføre dem ... og publikum kan fortelle det.

Når det er sagt, tar jeg talemulighetene og anbefalingene mine på alvor. Jeg kaster ikke bare en anbefaling uten å tro på kilden - selv om jeg får betalt for det. Jeg jobber med mange selskaper som jeg aldri har nevnt online. Det er ikke det at jeg ikke tror dem er verdige, det er at det ville være irrelevant å nevne dem for publikum. Introduksjonen ville se malplassert og tvunget ut.

Jeg er overrasket over antall sosiale medier-guruer som tilbyr betalte innlegg, betalte tweets og betalte påtegninger uten å sikre at de gir verdi til publikum. De legger opp osteaktige bilder med dem som står ved siden av noen som er viktige for på en eller annen måte å gi en følelse av at de må være like viktige ... se bildet ovenfor;).

Jeg gjør alt for å unngå denne taktikken ... det ville være en fornærmelse mot publikum jeg har jobbet så hardt for å bygge og til slutt satt dem i fare. Jeg tror det er en kortsiktig strategi å tjene penger - og det devaluerer publikum over tid. Mange av de tjen penger på nettet guruer gjør dette. De må jukse og kjøpe påtegninger bare for å holde tritt med den oppblåste personaen de har opprettet online. Publikum deres kommer og går når det oppdager at de er blitt lurt.

Hvis du virkelig vil ha en stor online tilstedeværelse og tilgang til publikum til en sosiale medier-guru, det enkleste middel for å gjøre dette er å ansette en stor sosiale medier-guru som har følgende som du ønsker å få tilgang til og bygge autoritet med. I henhold til FTC-retningslinjene vil jeg alltid si at de er en klient eller at jeg blir kompensert for min godkjennelse. Fordi jeg har vært forsiktig med å pimp ut publikum til noen som vil kaste meg penger, bryr ikke publikum meg at jeg får betalt for det. De har forstått at selv mine betalte påtegninger alltid vil gi verdi.

Å ansette en sosial mediaguru kan gi deg nøkkelinformasjon og konsultasjon som vil bidra til å drive virksomheten din ... men den virkelige grunnen til å ansette en er å få tilgang til publikum og autoritet gjennom en anbefaling. Uten den har du en lang vei foran deg. Med den kan du starte din sosiale tilstedeværelse og online autoritet.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.