Bruk av sosiale medier er ikke en ekspert

geek-and-poke.pngNok en gang i dag ble jeg invitert til en håndfull hendelser - personlig og via webinar - for å få eksponering for en sosiale medier ekspert og deres innsats på markedsføring på sosiale medier. Når jeg går gjennom profilene deres, deres LinkedIn-info, nettstedene og bloggene deres, finner jeg ingen vesentlig informasjon som støtter forutsetningen om at de er eksperter på sosiale medier.

sosiale medier Expert? Egentlig? Kanskje de har titusenvis av Twitter-tilhengere, hundrevis av kommentarer til sine Facebook vegg, og medlemskap i et dusin eller så nettverk. Kanskje fordi de er en sjarlatan, en hai eller en nerd.

Hva ville jeg klassifisert som et sosialt medium Expert? Jeg elsker Peter Shankmans liste over kvalifikasjoner og diskvalifikasjoner for eksperter på sosiale medier. Jeg vil legge til - at hvis det gjelder virksomhet - vil jeg gjerne se et lang liste over målbare resultater og referanser på tvers av en rekke selskaper og strategier.

Klassifiserer jeg meg selv som en Expert? Det gjør jeg - men ikke fordi jeg hevder å forstå det hele. Dette er et ungt medium og det endrer seg daglig. Det endrer forretningsatferd. Det endrer forbrukeratferd. Mitt tiår med erfaring fra direkte markedsføring og databasemarkedsføring, e-postmarkedsføring osv. Gjorde at jeg naturlig kunne utvikle seg til min nåværende status.

Jeg hevder meg ikke som ekspert på grunn av min kunnskap om sosiale medier ... Jeg hevder meg selv som ekspert på grunn av arbeidet jeg har utført for store og små selskaper for å utvide virksomheten, beholde og selge kunder og redusere kundeserviceanrop med effektivt utnytte sosiale medier.

Krever jeg meg selv som ekspert på grunn av jobben jeg gjør for tiden?

 • Samtidig som VP for en bloggplattform, vi hjalp dusinvis av bedrifter med å utvikle sine sosiale medier og søkestrategier for å drive markedsføring.
 • Jeg eier en vellykket Nytt mediebyrå med en solid historie om å hjelpe selskaper med å utvikle og utføre sine sosiale strategier.
 • Integrerings- og automatiseringsverktøyene jeg har utviklet i Blogging, emalje, video og mobilplass har nådd titusenvis av selskaper.
 • den 2 sosial nettverk Jeg hjalp til med å starte og fortsette å løpe.
 • Min egen blogg som strekker seg over 5 år (pluss et par til på andre plattformer) som snakker til sosiale medier og markedsføringsteknologi.

NEI! Ingenting av dette kvalifiserer meg som en Expert.

Jeg kaller meg ekspert av tre grunner:

 1. Bedrifter søker eksperter, ikke guruer og geeks.
 2. Å kalle meg selv en ekspert holder meg til en høyere standard og forventning med et selskap som jeg må oppfylle.
 3. Jeg passer til definisjonen:

En ekspert er en som er allment anerkjent som en pålitelig kilde til teknikk eller dyktighet, hvis fakultet for å bedømme eller bestemme riktig, rettferdig eller klokt blir gitt myndighet og status av sine jevnaldrende eller publikum i et spesifikt godt distribuert domene. En ekspert, mer generelt, er en person med omfattende kunnskap eller evner innen et bestemt studieområde.

Er jeg smartere enn resten av folket der ute? Nei.
Vet jeg alt om sosiale medier? Selvfølgelig ikke.
Er andre eksperter alltid enige med meg? Ikke en sjanse!
Har alt arbeidet mitt vært vellykket? Nei - men mye av det har det.

Jeg tror at jeg har hatt en enestående evne til å analysere forretningsprosesser, markedsføringsmedier og bestemme hvordan teknologi kan bygge bro over gapet. Jeg gjør ikke lyve til klienter og fortell dem at de må være en del av sosiale medier hvis de ønsker å overleve. Jeg deler med dem mange av suksessene, skjønt! Det er et medium jeg personlig tror på og håper å se masse adopsjon av - ikke fordi det kan manipuleres av dårlige virksomheter - men fordi det kan utnyttes av store bedrifter.

Jeg tror sosiale medier knytter bedrifter til potensielle kunder, bygger forbedrede relasjoner mellom kunder og selskaper, presser selskaper til å forbedre kundeservicen, bygger gjennomsiktighet og oppmuntrer til tankeledelse, gründertalent og evolusjon ... alt bra for virksomheten.

Og det, vennene mine, er min Expert mening.

PS: Jeg er sikker på at hvis du går langt nok tilbake i bloggen min eller kommenterer andre blogger, har jeg revet inn i noen få folk som selvutnevnte sin ekspertise. Nå er det din tur. 🙂

10 Kommentarer

 1. 1

  Jeg synes det er interessant at jeg i to forskjellige blogger leser verdien av 'ekspert' kan diskuteres. I to innlegg jeg leste tidligere ble det underforstått å ignorere (og deretter ikke ansette) noen som bruker begrepet "ekspert" som en del av deres kvalifikasjoner, men du snur og siterer en av de samme bloggartiklene som en grunn til å kalle deg en ekspert , og etter å ha sitert artikkelen antyder du at du er en ekspert. Så hvilken er det? Stoler jeg på deg fordi du anser deg selv som en ekspert og siterer Shankman, eller ignorerer jeg alt du sier herfra og ut fordi du anser deg selv som en ekspert og siterer Shankman? Ikke misforstå, jeg setter pris på alt du har oppnådd, og jeg følger bloggen din, så jeg finner åpenbart verdi i det du sier... men motsetninger som dette er grunnen til at klientene mine er så forvirret.

  • 2

   Hei Robert! Jeg innrømmer fullstendig selvmotsigelsen – til og med hykleri – fra min side i dette innlegget. Jeg refererer til de andre innleggene fordi jeg vil at samtalen skal fortsette med andre perspektiver. Tidligere unngikk jeg ordet "ekspert". Etter hvert som jeg fortsetter å jobbe mer på feltet, ser jeg at flere og flere bruker tittelen «ekspert på sosiale medier».

   Jeg befinner meg på et tidspunkt i min karriere hvor jeg er bekymret for at bedrifter blir lurt av selverklærte "eksperter", men bedrifter fortsetter å oppsøke dem. Fortsetter jeg å se virksomheten gå til folk uten erfaring eller "ekspertise"? Eller – kunngjør jeg meg selv som en ekspert, beviser min verdi og får den virksomheten?

   Jeg kommer til å kalle meg selv en ekspert herfra på grunn av forretningsfordelene. Også – jeg setter pris på at du og mine andre lesere holder meg til en høyere standard!

   Takk – jeg setter stor pris på kommentaren!
   Doug

 2. 3

  Jeg er enig med deg Douglas. Det krever mange års erfaring med gunstig produksjon (inkludert ens feil, vi teller bare hvordan man har steget etter en slik fiasko, det er derfor det fortsatt er gunstig) for å bli kalt en ekspert. Å ha tusenvis av følgere på Twitter gjør ikke en.

 3. 4

  Hei Doug,

  I ingen annen disiplin har jeg sett så mye debatt om hvem som er ekspert, hvem som ikke er det og hva som utgjør kriteriene for å oppnå ekspertstatus. Jeg forstår bekymringen ettersom jeg også har sett mange mennesker kalle seg eksperter på sosiale medier, men ikke har markedsføringsekspertisen til å gå med på det. De kjenner verktøyene, men det gjør dem ikke til en ekspert på markedsføring ved å bruke sosiale medier som kanal.

  Jeg har vært markedsfører i flere år enn jeg bryr meg om å innrømme, og har lært meg markedsføringsdisiplinen på tvers av alle kanaler, ved å bruke alle typer taktikker, fra strategi til utførelse. Å legge til sosiale medier som en annen kanal for markedsføring er en naturlig fremgang og er en, dessverre har mange markedsførere ignorert inntil nylig da de innså at de bedre skulle finne ut av dette.

  Men de eneste som kan utrope deg til en ekspert er dine kunder og kunder. De er beviset som validerer begrepet.

 4. 5

  Hei Doug,

  Jeg er enig i kommentarene dine helhjertet, begrepet "ekspert" brukes så lett. Jeg er klar over en rekke mennesker som markedsfører seg selv som eksperter i sosiale medier og likevel stjeler andre forfatteres ideer og strategier og kaller dem sine egne. Jeg er i ferd med å lage og bygge en sosial strategi for en av landenes største eiendomskonsern, og det har vært en virkelig øyeåpner for meg. Jeg er enig med Deborah i kommentarene hennes, at bare klienter og kunder kan krone deg med ekspertmerket. Jeg lærer fortsatt utrolig mye og er på ingen måte noen ekspert, men jeg jobber med det. Flott artikkel

 5. 6

  Grrrrrrrrrrrrrr.. Hvorfor må vi i det hele tatt erklære eksperter – jeg skjønner ikke hele debatten. Banting og diskusjon tar bort fra energien i livet. Er det virkelig en verdig bruk av energi?

  • 7

   Patrick,

   Jeg pleier å være enig med deg. Jeg føler meg alltid rart å markedsføre meg selv med en tittel som "ekspert". Men faktum er at bedrifter leter etter "eksperter", og det er bare de som bruker tittelen som vil bli funnet.

   Cheers!
   Doug

 6. 8

  Når jeg kjenner deg og jobber med deg på en rekke prosjekter, kan jeg si at jeg støtter helhjertet at du omtaler deg selv som en ekspert. Som du sa, kommer tittelen fra dine suksesser så vel som dine fiaskoer, som ble uttalt av David i den første kommentaren. Det blir sikkert gammelt med deg, men jeg vet at når jeg har et spørsmål om noe relatert til teknologi og sosiale medier vil jeg få svar basert på erfaring, kunnskap og tillit. Det er det jeg vil se etter hos en ekspert på tvers av ethvert emne eller bransje.

 7. 9

  Doug, dette er et fantastisk innlegg av flere grunner.

  1. Det er direkte og til poenget: Nei BS Jeg liker å hoppe over forretter og komme til hovedretten.
  2. Det er presist: Enhver nerd kan finne ut hvordan man tilpasser sosiale medier, men eksperter genererer virksomhet (også kalt "bunnlinjen").
  3. Det er ærlig: Vi utforsker nye grenser her som er i endring og endrer seg raskt. De virkelige ekspertene er de som er selvsikre, men likevel ydmyke nok til å være ærlige og si: "Jeg vet ikke", og deretter finne svaret, i stedet for å late som om de vet alt.

  Hyggelig! Delt!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.