The Wicked Lies at Social Media Gurus Weave

Depositphotos 33207643 s

Dette er en rant. Løgner, løgner, løgner. Jeg er så lei av å høre alt det drittet som 'guruer' på sosiale medier forteller klienter. I går kveld gjorde jeg en Twitter forklart trening med Linda Fitzgerald og hennes gruppe, Affiliated Women International. Gruppen består av erfarne, bemyndigede forretningskvinner. Med ordene deres:

Vår visjon er å ”styrke kvinner over hele verden”. Oppdraget er å berike, oppmuntre og utstyre kvinner på en måte som fører til empowerment.

I den første halvdelen av møtet måtte jeg fjerne noen av løgnene som gruppen hadde blitt fortalt. Dette er ikke første gang. Det krever at jeg tar alle et skritt tilbake og virkelig roer dem ned. Sosiale medier kan være skremmende, men det trenger ikke være.

Sosiale mediesider inneholder ikke instruksjonsmanualer.

Årsaken er at hver person måler fordelene, formålet, liker og misliker annerledes. Sosiale medier gir brukeren ... du kan lese eller ikke lese, følge eller følge opp, abonnere eller avslutte abonnementet, bli med eller gå ... det er opp til deg. Det er ikke opp til en eller annen fyr som snakker seg selv som en bransje Expert men har aldri utført en langsiktig merkevarebygging og markedsføringsstrategi i livet.

 • Ikke fortell meg at jeg ikke skal bruke automatiske direktemeldinger på Twitter. Jeg har lagt til over 500 abonnenter i bloggens RSS-feed. Jeg har over 30,000 XNUMX følgere på Twitter. Folk følger ikke med på grunn av auto DM. Jeg bryr meg ikke om du ikke liker det. Du trenger ikke å følge meg. Eller bare velge bort dem!
 • Ikke fortell meg at jeg ikke kan selge på bloggen min. Jeg kan og selger på bloggen min. Selvfølgelig endrer jeg ordlyden min og får de beste resultatene når jeg selger og beviser min autoritet og kompetanse først. Jeg vet hva jeg gjør. Hos firmaet mitt har bloggen min flest konverteringer fra noen av de ansatte.
 • Ikke fortell meg at jeg må publisere videoer på Youtube. Jeg gjør videoer for å gi litt personlig innsikt i personligheten min, og slik at folk blir kjent med meg visuelt, ikke bare i tekst. Jeg tror det er viktig, men det er ikke nøkkelen til suksessen. Jeg vil helst at en klient som er ukomfortabel med video, unngår det enn å gjøre en dårlig jobb med det.
 • Ikke fortell meg at jeg ikke skal annonsere ... overalt. Jeg har en vellykket blogg med tusenvis av besøkende om dagen, tusenvis av abonnenter, tusenvis av følgere, og jeg får taleoppdrag (en på en internasjonal konferanse som kommer i Las Vegas ... mer om det snart), konsulterer konserter, programmeringsmuligheter og Jeg er med i styret til 2 nyetablerte selskaper. De små dobbeltlinjene på innleggene mine ser ikke ut til å holde meg tilbake. Jeg kommer ikke til å be om unnskyldning for å tjene noen hundrelapper i måneden på de hundre + timene jeg legger ned i snittuka.
 • Ikke fortell meg at jeg trenger det delta i samtalen på Facebook. Jeg bryr meg ikke om du får forretninger på Facebook. Jeg prøvde det. Det gjorde jeg ikke. Så hvis jeg automatiserer feeder fra bloggen min og Twitter der og logger inn en gang i måneden, er det bra nok for meg. Facebook er AOL versjon 20 ... eller MySpace 3.0 ... sikker på at den har tallene og veksten ... men det vil være noe bedre som følger med. Derfor elsker jeg nettet. Jeg kommer ikke til å gamble all trafikken, nettverket og forholdene mine på et sosialt nettverk ... Jeg vil beholde det på bloggen min som jeg eier / driver / dirigerer / sikkerhetskopier / overvåker tusen takk.
 • Ikke fortell meg at jeg ikke kan sende en e-post med ett stort bilde og ingen tekst i markedsføringskampanjen min. Jeg gjorde det og fikk den høyeste svarprosenten av noen av kampanjene våre. Kom over det.
 • Ikke fortell meg å ikke snakke. Jeg unngår å forbanne på nettet så mye som mulig fordi jeg føler at det er respektløst overfor publikum. Men det du vil cuss, forbann! Jeg trenger ikke å lese den (selv om jeg leser ganske mange vellykkede nettsteder som gjør det). Jeg velger rett og slett å ikke gjøre det.

Hvis du vil kjøre din Tjen penger raskt ordninger på Twitter. Gå for det! Hvis du tjener på det, er det bra for deg. (Jeg vil ikke følge deg eller gi deg noen oppmerksomhet.) Hvis du vil finne din neste tilkobling på Facebook, kan du prøve det. Hvis du vil bruke Twitter som søkemotor, gå for det! Jeg bruker det som et nyhetsmerke ... Jeg elsker å klikke tilfeldig på en lenke, bli med i samtalen, hjelpe noen ut, eller bare prøve å drive trafikk til bloggen min med den. La meg være i fred! Jeg kan bruke den slik jeg vil!

Når du deltar på en presentasjon, les en blogg, observer et webinar og noe guru begynner å snakke om twetiquette, og hva du bør eller ikke bør gjøre ... forholdet ditt mellom tilhengere og folk du følger osv., løp til døren ... ikke gå. Disse gurus aner ikke hva virksomheten din er, hva bransjen din er, hva konkurransen din er, din salgsstil, hvordan du posisjonerer produktet ditt eller hva din personlighet er. Hvordan kan de muligens fortelle deg hvordan du bruker sosiale medier ?!

Jeg deler med målgruppestrategiene jeg har prøvd, hvordan man måler resultatene og hva som fungerte / hva som ikke fungerte. Jeg forklarer funksjonaliteten og funksjonene til verktøyene de har til rådighet. Jeg oppfordrer kundene og publikum til å eksperimentere. Jeg oppfordrer til å måle. Jeg oppfordrer dem til å legge ned nok innsats for at du er trygg på om det er et godt medium for deg. Det som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for deg ... og omvendt.

Sosiale medier har ikke noen regelbok.

Lage din regler opp mens du går ... bare vær sikker på å måle mens du går. Du kan bruke mye tid på å jakte på skinnende gjenstander uten avkastning på investeringen.

38 Kommentarer

 1. 1

  Jeg liker den større meldingen som innlegget ditt berører her, som er at det ikke er noen regler. Eller hvis det er "regler" som noen ganger kan være mer vellykkede enn å følge dem.

  Jeg heier budskapet om å legge nye veier, ikke være sauemarkedsførere.

 2. 2

  Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en regel og en god idé?

  Svar: En regel er bare noe folk utgjør. En god idé er en fordel for mange mennesker, kanskje til og med alle.

  Doug har helt rett: det er ingen regler for sosiale medier. Regelenes verden er frakoblet, men det er ingen lagfolk, politimenn eller dommere som patruljerer i cyberspace.

  Imidlertid er det gode ideer og utrolig dårlige ideer. Et eksempel på en utrolig dårlig idé er injurier. Hørte du om det forferdelige Doug Karr gjorde sist helg? Bra, fordi jeg bare gjorde det opp. Spouting av løgner eller ærekrenkelse av karakter online kan ha negative konsekvenser offline. I tillegg til å moderere bort denne kommentaren, kan Doug sende Vinny rundt for å knekke knærne eller forkynne meg for en søksmål.

  Er Dougs forslag fremfor alt veldig dårlige ideer? Jeg tror ikke det, men jeg er ikke overbevist om at de alle er gode forslag, heller. Selvfølgelig kan du sende en e-post som bare består av et bilde og imponere de fleste av dine kunder. Å gjøre det vil også fremmedgjøre de som er synshemmede. Av denne grunn prøver jeg personlig å følge Veen's Law og unngå å sette ord på grafikk. (Men selv tror jeg ikke Flickr skal være ulovlig. Det er over toppen.)

  På samme måte vil Auto-DM-er bare fremmedgjøre en liten prosentandel av nye følgere hvis du har allerede 1,000-tallet tilhengere. Jeg vil ikke råde det hvis du er ny på Twitter, da jeg spår at det vil hindre veksten din.

  Det er ingen regler for sosiale medier. Men det er gode ideer, og jeg ser etter noen. Vet du noe?

  @robbyslaughter

 3. 3

  Dette er geni og veldig sant. Jeg håper at folk som lytter / leser vil ta hensyn. Det er ingen regler når det gjelder sosiale medier og sosiale nettverk. Det som fungerer innen utdanningsområdet mitt, fungerer kanskje ikke for noen andre i teknologiverden. Flotte greier.

 4. 4

  Jeg er stort sett enig i innlegget ditt. Reglene blir stadig omskrevet. I virkeligheten er det ingen regler.

  Det er ikke en eneste måte å markedsføre på Internett.

  Det er * beste fremgangsmåter * for å gjøre visse ting på Internett. Det er riktige måter og gale måter å distribuere en annonsestøttet videoserie (for eksempel hvis du vil lykkes). Det er en riktig måte å tjene penger på en blogg hvis det først og fremst er en journalistisk plattform (disse dobbeltlinjeannonsene kan skape upassende).

  Det er * ekspertise på sosiale medier, fordi noen av oss har gjort dette i mer enn et tiår, og har utarbeidet beste praksis for felles oppgaver og mål.

  På den annen side bruker jeg for ofte mye tid på å følge opp dårlige råd med gode fordi noen “eksperter” la loven etter å ha lest tre måneder med Mashable og Techcrunch og bestemte seg for at de trengte å bli proff i virksomheten. .

  • 5

   Takk Mark! Kommentaren din er definitivt den ånden jeg skrev dette innlegget i. Jeg vil bare at folk skal vite at denne teknologien ikke skal være skremmende, den skal være mulig!

 5. 6

  "Regelenes verden er offline, men det er ingen {advokater}, politimenn eller dommere som patruljerer cyberspace." Vel, det er faktisk advokater, politiet OG dommere (sistnevnte er mer dømmende enn domstolens!), Og injurier og DMCA er bare noen få (men mest fremtredende) usurier i cyberspace.

  Jeg er uenig i begrepet "best practices" brukt som en mildere eller på en eller annen måte annen form for begrepet "regler", da det bare er en fancy ny måte å si "regler" på. Beste fremgangsmåter brukes kanskje mer til sidekoding, men ikke innhold (annet enn stil og grammatikk og stavemåte, og i så fall Best Practices FTW, men stilgrammatikk og stavemåte gjør IKKE innhold - de gjør bare innhold kontekstuelt og forståelig, noe som bør forbli viktig).

  Som du ser - jeg har satt regler her - men ikke regler for hvordan jeg skal delta i design eller tilnærming til sosiale medier, så det vil jeg ikke.

 6. 7

  Velskrevet, dristig, ærlig blogginnlegg.

  Hvorvidt folk er enige i innleggets følelser eller ikke, er opp til dem, men ...

  Dette er et viktig blogginnlegg for samfunnet i større grad. Sørg for å overholde de viktige reglene:

  Tilbudsverdi
  Koble til og samhandle
  Vær deg selv

  fremfor alt: kjenn kunden eller målet ditt.

  Flott innlegg. Fortsett.

  DM-debatten er god, og innlegget kunne ha brukt mer resonnement i ditt poeng fordi du er på vei, men du trenger hvorfor DM-nazistene er nøtter

 7. 8

  Doug,

  Nøyaktig. Noen mennesker liker å posisjonere seg som "tankeledere" ved å publisere lister over må og ikke må. Sannheten er at vi er i det ville vesten-stadiet av sosiale medier, og alt går.

 8. 10

  På auto-DM-er:

  Beklager, auto-DM-funksjonen er spam, enkel og enkel. Hvorfor vil du i første omgang automatisere kommunikasjon? Det viser mangel på respekt for folk som følger deg, imo. Du har rett - det er ingen regler, men jeg trodde at vi som markedsførere samlet hadde prøvd å spamme andre?

  På cussing:

  Forsiktig å oppmuntre folk til å snakke - husk at ikke alle er i den posisjonen du er i. Folk på lavere nivå kan miste jobben eller potensielt forstyrre fremtiden når arbeidsgivere ser at de tidligere har snakket offentlig. Å bruke takt går langt der.

  • 11

   Adam,

   RE: Spam - Den eneste måten du kan få en Auto-DM på er hvis du følger noen ... det er en opt-in. Enten du setter pris på meldingen eller ikke, betyr ikke at du ikke ga personen tillatelse til å sende deg en melding.

   Jeg setter pris på Auto DM-er og ser dem ikke som SPAM. Jeg vil gjerne vite mer om personen jeg følger og å få et øyeblikkelig svar som det er flott. Det er ikke vanskelig å slette dem.

   Re: Cussing - Jeg oppfordret ikke folk til å cuss. Jeg vil faktisk oppfordre folk til ikke å gjøre det. Jeg sier bare at det fungerer for noen mennesker og ikke ser ut til å skade følget deres. Det er bare en 'regel' som ikke fungerer for alle (men den fungerer for meg).

   Doug

 9. 12

  Lur meg en gang, skam deg. Lur meg to ganger, skam meg. Å ikke delta i samtalen betyr at du har forlatt samtalen. Hvis jeg kommer over bloggen din, den du eier / kjører / dirigerer / sikkerhetskopier / og overvåker, så forventer jeg at samtalen vår vil gå frem og tilbake.

  Hvis du setter dagsorden og deretter trekker ut, kommer jeg ikke tilbake. Det jeg vil gjøre, hvis jeg respekterer arbeidet ditt, er å ta innholdet ditt andre steder og diskutere det med andre mennesker som er engasjert i ideen om samfunnsanalyse. Det du har gitt, kan være en fruktbar ide, men det du har gitt oss igjen, hvis du ikke deltar lenger ned på linjen, er bare brakk.

  • 13

   Hei Christopher,

   Jeg deltar ALLTID i samtalen. Enten noen svarer meg på Plaxo, LinkedIn eller Facebook - jeg returnerer alltid meldingen. Poenget mitt er at jeg ikke får noe for pengene når jeg bruker mye tid på disse områdene, så jeg bringer meldingen til mine følgere der. Hvis de svarer, svarer jeg. Jeg verdsetter dem bare ikke som mitt primære middel for nettverk.

   Takk for at du la til i samtalen!

   Med mye respekt.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Jeg tror noen hadde trusa i tørketrommelen for lenge. Seriøst, jeg tror jeg er enig med deg (les den bare en gang). Vokt dere for alle “eksperter”. Finn hjelpere.

 11. 15

  Fantastisk innlegg Doug! Folk spør meg hver dag: 'Hvilke tjenester skal jeg bruke for å utvide virksomheten min? Hvordan skal jeg bruke dem? ' Jeg VET ikke !!! Du må se på så mange ting om virksomheten din først. Det er absolutt INGEN one-stop-løsning for sosiale mediestrategier.

  Det beste du kan gjøre er å lage en plan ved hjelp av noen gode gjetninger basert på din eksisterende informasjon og erfaring, utføre planen, måle resultatene og kaste ut det som ikke fungerer (mens du øker selvfølgelig det som fungerer).

 12. 16

  God sorg takk for at du skrev dette. Jeg er 100% enig. Hvis du vil unngå å gjøre narr av eller blackball eller hva som helst fordi jeg ikke "kommer i kø" - ha det. Jeg trenger ikke å følge noen regler og er helt OK med virksomheten jeg gjør det på min måte. Jeg blir irritert, spesielt på visse nettklikker / -typer som (for meg uansett) oppfører seg som lemminger, og hvis hvert trekk henger på det noen snakkende hode sier.

  Ergo, ta velutdannede valg, men… tenk selv.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter auto follow - Jeg bruker det ikke og er på rundt 2500 følgere. Etter hvert som tiden går, ser det ut til at hastigheten jeg får tilhengere øker, og det blir stadig vanskeligere å adressere hver eneste følge med noe som ligner på en personlig "takk" ... lengre tid borte og tilhengerne hoper seg opp, så Jeg kan se en bruk for automatisk følgende. Ikke for å være upersonlig, men det kan være en tidkrevende øvelse. Vi får slutt på hverandre på Twitter etter hvert. Hvis jeg skulle bruke auto follow, ville det sannsynligvis bare være å si takk og ikke "selge" noe ... bare en enkel takk. Personlig irriterer de "sjekk ut bloggen min" auto DMs meg. En enkel takk ville ikke.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Du slipper katten ut av sekken. Hvis folk finner ut av det, vil de innse at det ikke er mye behov for en sosial mediaguru med mindre kunnskap om sitt kompetanseområde enn en videregående skole. De kan også finne ut at de fleste av disse ekspertene er omtrent like nyttige som haberdashers i "Keiserens nye klær."

  Å, og til fyren som sier at "reglene endres", er dette ikke SEO hvor det faktisk er noen dampende regler som eksisterer. I sosiale medier er det ingen regler.

  • 19

   Hei Mike!

   Å bygge en spillplan og ta en strategisk tilnærming med en 'god' konsulent kan hjelpe et selskap til å utnytte hvert medium fullt ut, måle resultatet nøyaktig og spare dem mye tid på å gjøre det. Jeg tar ikke til orde for å gjøre det alene, jeg er bare imot ekspertene som selger en eller annen magisk formel ... vi vet alle at det ikke er en!

   Takk!
   Doug

 15. 20

  Alle nye sosiale medier i sin spede begynnelse gir en flukt fra de formelle grensene og kontrollene. Det kan ha bred appell og lar friheter innovere av mange brukere, behov, personligheter.

  Uunngåelig vil noen av brukerne søke å 'eie' de nye mediene, å uttrykke mestring og ekspertise som et middel til selvforstørrelse eller fortjeneste. Dette ser ut til å være den naturlige kursen i enhver menneskelig innsats.

  Personlig liker jeg den tidlige anarkiske fasen når alt virker mulig: Det er som et tomt lerret. Uunngåelig, men mennesker går tilbake til trøst i struktur og kontroller.

 16. 21

  Jeg fant frihet når jeg leste det du har skrevet. Jeg var ganske redd i begynnelsen med å utforske og prøve nye ting på Twitter. Jeg observerte. lære av andre og bare elske Twitters gave om å kunne dele og lære av andre.
  Så en gang jeg leste, kunne jeg ikke legge ut noe personlig som skjer i livet mitt. Ærlig talt har jeg funnet tweeting som et av de mest effektive verktøyene vi sykepleiere implementerer på våre inngrep, og det er å være i stand til å lufte ut og uttrykke hva du gjennomgår inni deg. Det hjelper ganske enkelt å lindre og lindre livets smerter og trykk.
  Det er hyggelig å vite at jeg kan være det jeg er. Jeg kan uttrykke mine synspunkter og min stil akkurat som den er. Takk for den friheten, elske den! Ja!

  Takknemlig,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Forfriskende å lese informasjon fra en person som gjør jobben. Hvordan vet jeg? Fordi jeg har erfaring fra å gjøre det og vet at han har rett.

  Nøkkelpunkt: Bruk sosiale medier slik du vil. Hvis du vil bygge en bedrift ved hjelp av ressursene til sosiale medier. Gå for det og bruk det som fungerer. For eksempel har Facebook jobbet for meg. Jeg fortsetter å bruke den, og det er en del av vår markedsføringsstrategi for sosiale medier som vi implementerer for kunder.

  Takk for denne godt formulerte stillingen.

 18. 23

  Selvfølgelig er faren i denne rant Doug at du skjørt farlig nær å gi dos og ikke s deg, bare forskjellige doser og ikke er at de andre gutta.

  Jeg tror at den virkelige meldingen, og i mitt sinn du gjør dette poenget, er at uansett hva verktøyet er, bør bruken alltid være diktert av markedet og dine mål. Det er ingen tvil om at hvordan noen forteller deg at du skal bruke sosiale medier, er spot on fra et effektivitetssynspunkt for noen. . . og måtene du foreslår er åpenbart for deg og for andre også, men absolutt ikke for alle.

  Den virkelige faren er når folk begynner å bekjenne seg på riktige og gale måter å gjøre noe på - den eneste riktige måten, som du påpeker, er den som fungerer for din unike situasjon.

  sosiale medier er et verktøy, det er ikke en religion!

  • 24

   Hei John,

   Du gjør et flott poeng - og jeg tror du avklarer mitt ytterligere. Jeg vil ikke skremme, jeg vil styrke. Å styrke mennesker krever at sosiale medier-konsulenten er litt upartisk, men kunnskapsrik.

   For eksempel er jeg en stor fan av Snuble over, men jeg innser at det samsvarer mer med nettleservaner og personlighet enn det gjør Digg. Det betyr ikke at kundene mine burde forlate å bruke Digg og hoppe på StumbleUpon, tho!

   I stedet forklarer jeg hvordan hver enkelt kan brukes, de unike egenskapene, hvordan de har utført tidligere, og oppfordrer personen til å teste ut hver. Vi kan deretter måle effekten av deres innsats og se hvilken som er til fordel for dem (eller til og med om begge kan!).

   Doug

 19. 25

  Jeg er enig i alt du har skrevet Doug, jeg har sett den samme situasjonen her i Australia.

  Jeg tror reglene som gjelder, er reglene for vanlig høflighet og grunnleggende oppførsel. Det kan være på nettet, men det betyr ikke at det ikke skal være høflig og respektfullt

  Marker

 20. 26
 21. 27

  Det er egentlig ingen regler for noen; kanal, sosial, direkte / katalog, e-post, web ... du heter det. bortsett fra alle regler som FTC har håndhevet. Resultatene vil variere sterkt avhengig av publikum, så du finner ut hvilke regler du må følge for virksomheten din.

 22. 28

  Det er egentlig ingen regler for noen; kanal, sosial, direkte / katalog, e-post, web ... du heter det. bortsett fra alle regler som FTC har håndhevet. Resultatene vil variere sterkt avhengig av publikum, så du finner ut hvilke regler du må følge for virksomheten din.

 23. 29

  Det er egentlig ingen regler for noen; kanal, sosial, direkte / katalog, e-post, web ... du heter det. bortsett fra alle regler som FTC har håndhevet. Resultatene vil variere sterkt avhengig av publikum, så du finner ut hvilke regler du må følge for virksomheten din.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.