Jeg tror B2B Social Media Marketing suksess er overdrevet

som misliker

La oss starte denne samtalen med å si at alle bevisene mine er anekdotiske. Jeg har ikke gjort noen omfattende undersøkelser for å bevise instinktene mine; Jeg fortsetter å ha flere og flere som hvisker til meg at de ikke bruker sosiale medier for å få resultater. Og de lider ikke i det hele tatt; selskapene deres gjør det bra.

"Vent!", Erklærer du, "De kan gjøre det mye bedre!"

Nei. Et av selskapene har over 100% årlig vekst i et meget konkurransedyktig marked. Ingen av ledelsen eller de ansatte opprettholder en jevn sosial media-tilstedeværelse. De aller fleste av lederne deres kommer fra konferanser som de deltar over hele kloden. De har et internt salgsteam som følger opp disse lederne og driver hjemkonverteringer.

En annen virksomhet har nettopp bygget ut nye kontorlokaler og selvfinansierer veksten. De har et integrasjonsprodukt som ikke har noen konkurranse i en Enterprise-bransje, og de signerer kunder så raskt som de kan vise dem en demo. Seriøst - ingen sosiale medier.

Jeg snakker ikke bare om overvåking av varsler ... jeg snakker null innsats i deres sosiale mediestrategier.

På den andre siden har jeg ett selskap jeg jobber med som fortalte meg at de ikke gjør annet enn sosiale medier, fordi det fungerer så bra. "Hva annet har du prøvd?", Spurte jeg. "Ingenting, vi trenger ikke.", Sa eieren. Fascinerende, så det ene selskapet som utreder resultater fra sosiale medier, gjør ikke annet enn sosiale medier. Hvordan vet de at det fungerer ?!

Markedsførere våkner

En kollega fortalte meg nylig at hans CMO nylig ble permittert etter måneder med rapportering av forfengelighet til styret. Sidevisninger, følger, liker og retweets ... uten absolutt sammenheng med inntektsgenerering eller vekst.

Vi har en klient som feiret deres dyktighet i sosiale medier, og akkumulerte en gigantisk følge på tvers av sosiale medieplattformer. De jobbet utrolig hardt for å engasjere og pleie deres sosiale medier. Men når det gjaldt demoer og nedlastinger, hadde tallene aldri noen sammenheng.

Mine anekdotiske observasjoner fortsetter med nettstedene mine. Selv om jeg får litt snacks via en LinkedIn, produserer Facebook og Twitter null inntekter. Jeg har nylig testet og kjørt titusenvis av ekstra lesere å engasjere seg med gjennom Facebook-sjefen. Jepp .. du gjettet det. Gikk ikke.

Fire problemer med markedsføring av sosiale medier

Det er fire problemer som skader vår evne til å få gode salg som tilskrives sosiale medier:

  1. Hensikt - følger fansen og tilhengerne dine på sosiale medier deg fordi de undersøker sitt neste kjøp og sjekker ut firmaet ditt? Jeg antar at det er en liten andel av det totale publikum ... og ha det gøy å prøve å finne ut nøyaktig hvem de er.
  2. Attribution - overgangen mellom sosiale nettverk og din analytics er full av hull, det største av alt er salg som kommer fra en Tweet- eller Facebook-oppdatering. Det er ikke umulig; det er bare vanskelig.
  3. trakter - hver markedsfører elsker å tegne konverteringstrakten din og vil fortelle deg at engasjement er viktig mellom bevissthet og konvertering. Problemet er ikke rekkefølgen; det er mellomrom. Kunder visualiserer denne kule trakten der potensielle kunder hopper over det siste trinnet til det neste. Virkeligheten er veldig annerledes. Konverteringer er miles unna å koble til på sosiale medier. Det kan ta år å kjøre myndigheten hjem som du har, skal være anerkjent for. Det er massevis av innsats med svært liten avkastning.
  4. Vanity - føles det ikke fantastisk når du får hundrevis eller tusenvis av visninger, likes, tweets, retweets, delinger eller konkurranseinnlegg? Det gjør det - teamet vårt har gjort det og oppskattet vår dyktighet i sosiale medier. Problemet var selvfølgelig at ingen av disse beregningene førte til noen virksomhet. Når telefonen ikke ringer, elsker markedsførere å peke på forfengelighet for å avlede oppmerksomheten.

Markedsførere bør jobbe fra inntekter tilbake til potensielle kunder. Å anerkjenne hvor inntektene dine kommer fra, bør være din høyeste prioritet, og deretter drive virksomheten gjennom disse mediumene og kanalene.

Jeg sier ikke at sosiale medier ikke vil eller ikke kan fungere, jeg bemerker bare at jeg ofte ser markedsføringsinvesteringer i andre strategier som har mye høyere avkastning, krever mye mindre innsats og er lettere å spore.

Jeg gir heller ikke opp på sosiale medier. Jeg innser at merkevarebevissthet, anerkjennelse, autoritet og tillit kan føre til gode resultater. Jeg bare arging at resultatet i sosiale medier ofte er overdrevne. Hvis noen forteller deg noe annet, kan du sjekke ut virksomheten og undersøke hvordan de får betalt.

Jeg antar at det ikke er gjennom sosiale medier.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.