Sosiale medier PR - Risiko og belønning

risiko kontra belønning

For flere år siden oppdaget jeg fordelene med online PR som en måte å utvide eksponeringen for mine klienter. I tillegg til innlevering til etablerte nyhetssider, opprettet jeg mitt eget nettsted - Indy-Biz, som en måte å dele gode nyheter om klienter, venner og det lokale biz-samfunnet.

I mer enn to år har nettstedet vært vinn-vinn-vinn. Alt var bra til i går, da et veldig ulykkelig individ postet en veldig negativ kommentar. Kommentaren var som svar på en historie om en lokal virksomhet, drevet av en god venn av meg.

Da jeg gjennomgikk kommentaren, var jeg ikke sikker på hva jeg skulle gjøre. Det jeg virkelig ønsket å gjøre, var å slette kommentaren. Hvordan tør han si det om vennen min? Men å slette kommentaren ville ha brutt tilliten jeg har bygget til leserne mine. Og hvis han virkelig var irritert, hadde han bare lagt ut kommentaren et annet sted på nettet.

I stedet, jeg postet et svar, uenig med det han hadde skrevet, og ga vennen min en “heads up”. Hun ba flere andre mennesker i samfunnet om å legge ut kommentarer. Så la hun til sitt svar, og oppfordret den ulykkelige personen til å kontakte henne direkte, og erkjente at telefonnummeret i den opprinnelige pressemeldingen var feil.

Til slutt var dette en flott casestudie om hvordan selskaper skulle bruke sosiale medier for å administrere sitt online merkevare og omdømme. Du kan ikke forhindre eller kontrollere negative kommentarer. De vil eksistere. Men hvis du har en hær av lojale fans, vil de komme til ditt forsvar og hjelpe deg med å håndtere situasjonen. I stedet for å gjemme seg i sanden, vil proaktivt nå ut til ulykkelige kunder eller kritikere i et offentlig forum, styrke ditt omdømme generelt.

2 Kommentarer

  1. 1

    Jeg så dette mens det utfoldet seg i går, og det bekreftet bare min tro på at hvis du kan fostre og vokse et lojalt fellesskap, vil feilinformasjon og trolling raskt undertrykkes av medlemmene. Samtidig er negative kommentarer ikke alltid en dårlig ting, da de gir oss en mulighet til å lytte og korrigere det som måtte ha gått galt.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.