Maskinvare, programvare ... Webvare?

cloud computing

I utviklingen av dataindustrien har vi hatt det maskinvare - utstyret som er nødvendig for å kjøre applikasjonene. Og det hadde vi programvare, løsningene som brukte disse ressursene til å utføre arbeidet vi kunne kjøpe og installere fra forskjellige medier. I dag kan du laste ned programvaren uten media.

To tiår med maskinvare og programvare

Maskinvare har oppgraderinger og erstatninger. Jeg har ærlig talt mistet oversikten over alle datamaskinene jeg har eid til dags dato. Jeg har skjelettrester av ikke mindre enn 5 sammen med en død bærbar PC i hjemmet mitt.

Programvare har installasjoner og oppgraderinger som installerer endringer i programvaren. Det er et gammelt system som vi fremdeles jobber og sliter med i dag. Jeg hadde en programvareoppdatering tidligere i dag som krevde at jeg måtte slå av og starte MacBookPro-maskinen på nytt. Jeg har aldri hatt en OSX-oppdatering dårlig, men hver gang kan jeg ikke la være å bli litt ettertenksom - tenker at det verste vil skje, og jeg mister alt arbeidet mitt. Jeg har en nettverksstasjon der jeg lagrer nedlastede applikasjoner og et CD-bindemiddel der jeg lagrer resten (og alltid finner dem mangler).

Programvare som Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget og massevis av andre går etter 'nettbaserte applikasjoner' eller 'nettleserbaserte applikasjoner', eller vi kaster til og med et akronym, SaaS. Det er et forferdelig akronym og forklarer hvilken type virksomhet det er mer enn typen "ware" det er. I tillegg har mange SaaS-applikasjoner fortsatt oppgraderinger eller større utgivelser. De krever ikke installasjoner eller omstart, men de er utilgjengelige i perioder.

Det perfekte navnet for dagens applikasjoner kan være Netware, men det ser ut som Novell har det begrepet varemerkebeskyttet. Webware kan fungere, men det ser ut som C | Nett bruker det. Det ser ut som om nettleserprogramvare kan være en mulighet - men det er en ekstra stavelse.

Hvorfor ikke Webware?

Poenget er at Webware (jeg la ikke merke til et varemerke) er den neste utviklingen av applikasjonene våre. I dag er det virkelig ikke behov for applikasjoner for å slutte å kjøre. Vi har hundrevis av sider i søknaden vår på jobben og kan spinne opp nye sider uten å ta ned de gamle. Jeg er sikker på at litt utvikling kan skje også der brukere kan overganger kan forekomme mellom den gamle og den nye applikasjonen.

Databaser kan replikeres på farten, eller nye midlertidige tabeller kan bygges for å imøtekomme overgangen. Visst, det er ekstra arbeid, men poenget mitt er at det er mulig. Vi trenger ikke å avbryte kundene våre lenger.

Jeg har ikke en fungerende diskettstasjon i hjemmet mitt. Jeg bruker sjelden CD / DVD-en min heller. Så å si alt jeg gjør er nå nettbasert. Når jeg laster ned og installerer programvare, lagrer jeg vanligvis en kopi på Buffalo Tech nettverksstasjon.

Selv i virksomheten er det ikke nødvendig. Da jeg startet Mindre Indiana for Pat Coyle gikk vi ikke med en vert. Applikasjonen er bygget og vert sammen med Ning. Vi har alle domeneinnstillingene som peker på Google Apps hvor vi kan bruke e-post så vel som Google Dokumenter. Ingen maskinvare, ingen programvare ... men nettvare.

Hvorfor kaller vi det ikke Webware?