Starbucks lanserer sosialt nettverk

Min Starbucks-idé er ikke oppe ennå er oppe! Å sette opp et sosialt nettverk for å be om tilbakemelding fra kunder direkte til butikkene som de nedlatende, er kanskje ikke en dårlig idé. Hvis det er et detaljhandelsmerke som faktisk kan lykkes med sosiale nettverk, kan det være veldig Starbucks. Det er et stort merke, det er overalt, folk er avhengige (bokstavelig talt) av produktet sitt, og kundene elsker det.

Starbucks er virkelig opp mot en vegg. De har mistet glansen med tilhengere, driftskostnadene er oppe, store baristas blir vanskeligere å finne, forbruksutgiftene henger igjen, og konkurrenter som McDonalds begynner å knurre om å miste frokostkunder. McDonalds toppet til og med Starbucks på en head to head smakstest.

Hvorfor jeg ikke er så ofte på Starbucks

Personlig besøker jeg Starbucks halvparten så mye som før. Jeg nyter premium-steken som jeg får fra det lokale kaffehuset mitt, og setter pris på det faktum at pengene mine går tilbake til den lokale økonomien. Starbucks mistet glansen da jeg begynte å se dem noen få kvartaler fra hverandre, og det trådløse kostet meg $ 30 per måned. Jeg er bare på Starbucks når min Greenwood kaffehus, Bean Cup er utenfor rekkevidde.

Med Howard Schultz tilbake i førersetet, kanskje Starbucks kunne ha en sjanse. Vi får se. Min gjetning er at det sosiale nettverket vil ha en trafikkstråle, jeg ville valgt en blogg og bedt om tilbakemelding gjennom innhold jeg kunne målrette litt bedre mot.

Hva blir ideen min for Starbucks? Komfortable seter.

10 Kommentarer

 1. 1

  Anstendig kaffe som du ikke trenger å oppgradere med en halv ping melkeprodukter for å kvele den, ville være min Starbucks-idé.

 2. 2
 3. 3

  Jeg sluttet å drikke Starbucks da baristaene sluttet å se opp på deg når de tok imot bestillingen og ga tilbake vekslepenger. Ingenting slår kundeservice i verdensklasse, og Starbucks mangler det alvorlig. Lurer på om den halvdagstreningen hjalp??

 4. 4

  Starbucks har blitt kaffens McDonalds, etter min mening. Som nevnt av Eric ovenfor, har kundeservicen virkelig gått nedoverbakke. Personalet virker generelt uinteressert slik de gjør på mange gatekjøkkensteder, og produktkvaliteten er inkonsekvent (selv om jeg vil si at det på McDonalds er veldig konsekvent, ikke at jeg spiser der ofte lenger). De har tatt noe som pleide å ha en viss cache og gjort det vanlig.

  Til deres forsvar er jeg ikke sikker på hvordan du skal opprettholde fortjenestemarginer i stor skala i et marked så konkurransedyktig som kaffe er i disse dager. Jeg antar at med verdens teppe med Starbucks-butikker kom det til å bli et tap i den generelle kvaliteten på opplevelsen du får når du besøker, men det er uheldig. Jeg vil gjerne se dem forbedre ting, men jeg tror de har en jævla utfordring på hendene.

 5. 5

  Jeg vet ikke om Starbucks trenger et sosialt nettverk mer enn Bode Miller trenger for å frigi SkiSpaces sosiale nettverk for ski. Det er det store antallet brukere som skaper nettverkseffekten og gjør et sosialt nettverk verdifullt, så nisjenettsteder skyter seg selv i foten automatisk. I hvert fall IMHO 😉

  • 6

   Jeg tror jeg er enig med deg, Dave. På "kort sikt" ser det ut til at de bare ber om tilbakemelding og at det egentlig ikke er et "sosialt nettverk" i vanlig forstand. Det blir interessant å se om de implementerer topp 2 – gratis trådløst og komfortable seter.

   Begge disse holder lånetakerne rundt lenger ... noe som en masseproduksjon kaffehus kanskje ikke setter pris på. Du selger ikke mer når det ikke er noe sted å sitte!

 6. 7

  Vi ser dette hele tiden, gjør vi ikke? Flott idé, banebrytende produkt og selskap, skalerer for å dra nytte av et populært merke … og begynner deretter å ekspandere som en gal med tilleggsprodukter og lokasjoner og begynner å miste kjernen.

  Jeg er fortsatt innom Starbucks hver dag, men den mistet mye av appellen sin underveis. Jeg liker at Shultz er tilbake ved roret … minner om Jobs som kommer tilbake til Apple … det burde bringe dem tilbake til å tilby en kul opplevelse. Sosiale medier-forbindelser åpner i det minste dørene på en ny måte.

  Min idé for dem ville være å lytte nøye etter årsakene til hvorfor eksisterende kunder ikke lenger kommer, andre går til McDonalds og hvorfor folk synes det er for mye problem å vurdere. En ting jeg ville sagt der ute, er at de må slutte å forringe opplevelsen. Jeg er enig om den trådløse tilkoblingen. Uansett, svarene er der ute. Et altfor kraftig merke til at de ikke finner en måte å fikse det på.

  Phil

  • 8

   Jeg er enig Phil. Jeg lurer på hvor mye som går tapt bare fordi Starbucks ikke har den "nybillukten"?

   Å være trendy er et veldig sprøtt grunnlag å bygge virksomheten din på, og det har en tendens til å skygge et selskaps visjon om seg selv og dens betydning. Jeg tror mye av Starbucks suksess var trenden til en kald drink med mange ord til en dyr pris.

   • 9

    Ja, spenningen til den nye bilen har smittet av seg. Jeg husker når folk pleide å le av meg for å stoppe og bruke det nye fremmedspråket jeg hadde lært.

    Du har sannsynligvis truffet kjerneproblemet for dem ... kjepphest eller en flott lansering av å eie "morgen ute-opplevelsen" som mistet veien. Tiden vil vise.

 7. 10

  Mens jeg også applauderer Starbucks for å lage en prosess som bringer kunder inn i innovasjonsprosessen deres, er det også en ulempe du ikke nevnte. Konkurrenter, alt fra Peet's til hull-i-veggen-kaffebaren, kan også få tilgang til Starbucks' innovasjonsdiskusjon. Dette er en skattekiste av hva kundene ser etter, hva som er prøvd og hva som fungerer eller ikke fungerer. På toppen av det hele gjør Starbucks en god jobb med å samhandle, og gir dermed mer gratis markedsundersøkelser.

  Jeg er fortsatt for det Starbucks har gjort, men hvis jeg var en liten tidtaker, ville jeg også lest forslagstavlene hver dag!

  Mer om dette spesifikke emnet fra et forretningsmessig fortreffelighetsperspektiv på:

  http://www.evolvingexcellence.com/blog/2008/04/morro-bay-coffe.html

  Best,
  Kevin

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.