Starbucks lanserer sosialt nettverk

Min Starbucks-idé er ikke oppe ennå er oppe! Å sette opp et sosialt nettverk for å be om tilbakemelding fra kunder direkte til butikkene som de nedlatende, er kanskje ikke en dårlig idé. Hvis det er et detaljhandelsmerke som faktisk kan lykkes med sosiale nettverk, kan det være veldig Starbucks. Det er et stort merke, det er overalt, folk er avhengige (bokstavelig talt) av produktet sitt, og kundene elsker det.

Starbucks er virkelig opp mot en vegg. De har mistet glansen med tilhengere, driftskostnadene er oppe, store baristaer blir vanskeligere å finne, forbruksutgiftene henger etter, og konkurrenter som McDonalds begynner å knurre om å miste frokostmiljøer. McDonalds toppet til og med Starbucks på en head to head smakstest.

Hvorfor jeg ikke er så ofte på Starbucks

Personlig besøker jeg Starbucks halvparten så mye som før. Jeg nyter premium-steken som jeg får fra det lokale kaffehuset mitt og setter pris på det faktum at pengene mine går tilbake til den lokale økonomien. Starbucks mistet glansen da jeg begynte å se dem noen få kvartaler fra hverandre, og det trådløse kostet meg $ 30 per måned. Jeg er bare hos Starbucks når min Greenwood Coffee House, Bean Cup er utenfor rekkevidde.

Med Howard Schultz tilbake i førersetet, kanskje Starbucks kunne ha en sjanse. Vi får se. Min gjetning er at det sosiale nettverket vil ha en trafikkstråle, jeg ville valgt en blogg og bedt om tilbakemelding gjennom innhold jeg kunne målrette litt bedre.

Hva blir ideen min for Starbucks? Komfortable seter.

10 Kommentarer

 1. 1

  Anstendig kaffe som du ikke trenger å lege opp med en halv ping meieriprodukter for å kvele den, ville være min Starbucks-idé.

 2. 2
 3. 3

  Jeg sluttet å drikke Starbucks da baristaene sluttet å se opp på deg når du tar bestillingen og gir tilbake forandring. Ingenting slår kundeservice i verdensklasse, og Starbucks mangler alvorlig på det. Lurer på om den halvdagstreningen hjalp ??

 4. 4

  Starbucks har blitt McDonalds av kaffe, etter min mening. Som nevnt av Eric ovenfor, har kundeservicen virkelig gått nedoverbakke. Personalet virker generelt uinteressert slik de gjør på mange hurtigmatsteder, og produktkvaliteten er inkonsekvent (selv om jeg vil si at det på McDonalds er veldig konsekvent, ikke at jeg spiser der ofte lenger). De har tatt noe som før hadde en viss cache og gjort det vanlig.

  I deres forsvar er jeg ikke sikker på hvordan du skal opprettholde fortjenestemarginene i stor skala i et marked som er så konkurransedyktig som kaffe i disse dager. Jeg antar at med verdensomspennende tepper med Starbucks-butikker ville det være et tap i den generelle kvaliteten på opplevelsen du får når du besøker, men det er uheldig. Jeg vil gjerne se at de forbedrer ting, men jeg tror de har en utfordring i hendene.

 5. 5

  Jeg vet ikke om Starbucks trenger et sosialt nettverk mer enn Bode Miller trenger for å frigjøre SkiSpace skisosiale nettverk. Det er det store antallet brukere som skaper nettverkseffekten og gjør et sosialt nettverk verdifullt, slik at nisjesider automatisk skyter seg i foten. I det minste IMHO 😉

  • 6

   Jeg tror jeg er enig med deg, Dave. På kort sikt ser det ut til at de bare ber om tilbakemelding, og det er egentlig ikke et "sosialt nettverk" i typisk forstand. Det vil være interessant å se om de implementerer de to beste - trådløse og komfortable setene.

   Begge disse holder beskyttere lenger ... noe som et kaffehus i masseproduksjon kanskje ikke setter pris på. Du selger ikke mer når det ikke er noe sted å sitte!

 6. 7

  Vi ser dette hele tiden, ikke sant? Flott idé, gjennombruddsprodukt og selskap, skalerer for å dra nytte av et varmt merke ... og begynner å utvide seg som gal med tilleggsprodukter og lokasjoner og begynner å miste kjernen.

  Jeg er fortsatt innom Starbucks hver dag, men den mistet mye av appellen underveis. Jeg liker at Shultz er tilbake ved roret ... minner om Jobs som kommer tilbake til Apple ... det burde bringe dem tilbake nærmere å tilby en kul opplevelse. Sosiale medieforbindelser åpner i det minste dørene på en ny måte.

  Min idé for dem ville være å lytte nøye av årsakene til at eksisterende kunder ikke lenger kommer, andre skal til McDonalds og hvorfor folk synes det er for mye bry å selv vurdere. En ting jeg ville satt rett der ute, er at de må stoppe nikkel og dempe opplevelsen. Jeg er enig om trådløs tilkobling. Uansett, svarene er der ute. Altfor kraftig merke for at de ikke skal finne en måte å fikse det på.

  Phil

  • 8

   Jeg er enig Phil. Jeg lurer på hvor mye som går tapt bare fordi Starbucks ikke har den 'nye bilens lukt'?

   Å være trendy er et veldig sprøtt fundament å bygge virksomheten din på, og det har en tendens til å skyne et selskaps visjon om seg selv og dets betydning. Jeg tror mye av Starbucks suksess var trenden med en kjølig drink med mange ord til en dyr pris.

   • 9

    Ja, spenningen i den nye bilen har smittet av. Jeg husker da folk pleide å le av meg fordi jeg stoppet og brukte det nye fremmedspråket jeg hadde lært.

    Du har sannsynligvis truffet kjerneproblemet for dem ... kjepphest eller en flott lansering for å eie "morgenopplevelsen" som mistet veien. Tiden vil vise.

 7. 10

  Mens jeg også heier på Starbucks for å lage en prosess som bringer kunder inn i innovasjonsprosessen, er det også en ulempe du ikke nevnte. Konkurrenter, alt fra Peets til hull-i-veggen-hjørne-kaffebaren, kan også få tilgang til Starbucks innovasjonsdiskusjon. Dette er en skattekiste av hva kundene leter etter, hva som er blitt prøvd og hva som fungerer eller ikke fungerer. På toppen av det gjør Starbucks en god jobb med å samhandle, og gir dermed mer gratis markedsundersøkelser.

  Jeg er fremdeles for det Starbucks har gjort, men hvis jeg var en liten tidtaker, ville jeg også lytte til forslagstavlene hver dag!

  Mer om dette spesifikke emnet fra et forretningsperspektiv på:

  http://www.evolvingexcellence.com/blog/2008/04/morro-bay-coffe.html

  Best,
  Kevin

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.