Steve Jobs: Fokus, visjon, design

steve jobbbok

På fredagens podcast diskuterte vi de beste bøkene vi hadde lest i år, og uten tvil min favoritt Steve Jobs. Jeg har ikke lest mye i det siste - jeg er så takknemlig for Jenn for å kjøpe boken for meg!

steve jobbbokBoken er ikke en kjærlighetsfest for Jobs. Faktisk tror jeg det lønner seg et balansert bilde der baksiden av Jobs var hans tyranniske kontrollproblemer. jeg sier tyrannisk fordi innvirkningen det hadde på helsen, familien, vennene, de ansatte og virksomheten. De fleste ser på Apple i ærefrykt ... som en av de mest verdifulle selskapene på planeten. Imidlertid var det en ulempe ... Apple regjerte en gang som leder i PC-bransjen og mistet deretter foten.

Nok av det negative ... Jobs var virkelig et unikt menneske. Hans laserfokus og visjon, kombinert med sin kompromissløse smak i design gjorde virkelig selskapet hans unikt. Jobber forvandlet stasjonær datamaskinindustri, skrivebordsutskriftsindustri, musikkindustri, animasjonsfilmindustri, telefonindustri og nå nettbrettindustrien. Det var ikke bare design, han forvandlet faktisk måten disse virksomhetene faktisk fungerte på.

Jeg var en av kritikerne da Apple sa at de åpnet butikker. Jeg trodde det var nøtter ... spesielt siden Gateway stengte deres. Men det jeg ikke forsto at butikkene ikke handlet om å selge produkt, de handlet om å presentere produktene slik Jobs ønsket at de skulle vises. Hvis du ikke har vært i en Apple-butikk, bør du sjekke det ut. Selv om du bare besøker et Best Buy, vil du se hvordan Apple presenteres annerledes.

Walter Isaacson er en fantastisk historieforteller, og jeg ble limt til boken så snart jeg åpnet den. Det var en karikatur av Jobbene vi alle så, men boka hadde så mye mer utrolige detaljer gjennom intervjuer med menneskene som var i samme rom. Det er ikke slik at boka er feilfri. Forbes publiserte nylig en helt annen historie om Think Different-kampanjen.

Personlig er budskapet jeg gikk bort fra fra boken at suksess er der når du er nådeløs i å forfølge din visjon. Jeg føler at vår egen virksomhet bare er like vellykket som hvor dedikerte vi er til å levere gode tjenester til våre kunder. Jeg er bare ikke sikker på at jeg er villig til å ofre så mye som Jobs gjorde for å komme dit. På en måte kan han ha vunnet mange kamper, men jeg er ikke sikker på at han vant krigen.

Jeg vil gjerne høre tankene dine om boka!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.