Stopp å skrive for søkemotorer

LesereWordPress-malen min er optimalisert for søkemotorer. Jeg strukturerte nøye malen min etter å ha lært ganske mange tips fra ganske mange mennesker. Alt fra sidetitler til koder har blitt justert for å presse så mye jeg kan ut av det.

Å optimalisere bloggmalen min fungerer - nesten 50% av mine besøkende kommer via søkemotorer, primært Google. Selv om bloggen min er optimalisert for søkemotorer, SEO eksperter vil merke seg at innleggene mine ikke er det.

Jeg gjentar ikke overskriften min i de første setningene mine. Jeg bruker ikke massevis av lenker i innleggene mine. Jeg lenker ikke ofte til mine egne innlegg med mindre det er virkelig relativt. Etter å ha lest massevis av SEO artikler, kunne jeg skrive en sjekkliste over gjenstander som jeg bør gjør med hvert innlegg.

Jeg vil ikke gjøre det fordi jeg ikke skriver for søkemotorer, jeg skriver for lesere. Det virker rett og slett lite oppriktig å endre stilen til dialogen min, slik at noen programvareprogrammer på noen web-crawler kan hente informasjonen min og indeksere artiklene mine for søkeordsøk. Jeg bryr meg ikke om søkemotoren kan finne meg lettere ... Jeg bryr meg om at leseren liker blogginnleggene mine.

Siden jeg har lest disse artiklene en stund, kan jeg virkelig merke når andre bloggere gjør det. Bare et ord av advarsel til de bloggerne - jeg hopp over å lese mange av innleggene dine på grunn av det. Noen ganger slutter jeg til og med å abonnere.

En annen måte å fortelle disse bloggerne på er kommentatorene deres ... du har en tendens til å se forskjellige kommentatorer hver uke du besøker bloggen deres. Ingen samtaler ... bare en kommentar her og der, og leserne kommer aldri tilbake. Jeg liker veldig godt å se de samme menneskene tilbake på bloggen min om og om igjen. Jeg har blitt venn med mange av mine besøkende - selv om jeg aldri har møtt dem personlig.

De av dere med direkte markedsføringsbakgrunn vet at forskning på hvilket som helst medium forteller at det er vanskeligere å skaffe nye lesere enn å beholde eksisterende. Det er en selvdestruerende strategi når du skriver for å bygge plassering av søkemotorer, men leserne dine liker ikke eller holder seg til bloggen din. Du må fortsette å optimalisere og fortsette å justere for å få flere treff fra søkemotorer.

Ikke skriv for søkemotorer. Skriv for leserne dine.

19 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jeg lenker ikke ofte til mine egne innlegg med mindre det er virkelig relativt.

  Jeg linker nesten aldri til mine egne innlegg. Det er fordi det meste av tiden ser ut til at innleggene mine ikke følger hverandre. De er vanligvis bare på emnet for øyeblikket, og har ingen forbindelse (eller liten, om noen) til tidligere innlegg.

 3. 3

  Jeg startet en blogg og tenkte at jeg skulle gjøre akkurat det, skrive for å få siderangeringer og slikt, så da jeg begynte å skrive, føltes det som om det ikke var meg...fordi det var det ikke! Jeg sa da at hvis jeg skulle gjøre det, ville det være på mine premisser og ingen andre. Jeg har bare blogget i en måned og jeg liker det faktum at jeg bygger relasjoner og ikke linker!

  • 4

   Takk, Latimer! Jeg var nettopp over på bloggen din (jeg tror vi har en venn til felles – JD fra Svart i virksomheten. Bloggen din er skrevet veldig gjennomtenkt ... du berører en rekke virkelig eksplosive emner, men du gir respektfullt din side av argumentet og lar emnet være åpent for diskusjon.

   Jeg leste mange artikler i bloggosfæren om det du bør gjøre ... og jeg tror ærlig talt det meste er BS Det er mye som å fortelle noen hvordan de bør ha en samtale med en fremmed.

   Takk for at du titter innom og kommenterer!
   Doug

 4. 5

  Takk for at du tok turen innom Doug, som jeg sier på bloggen min, er jeg alltid åpen for å høre alle meninger, og vi kan ha intelligente diskusjoner om ethvert problem. Nok en gang takk for kommentaren.

 5. 6

  Doug,

  Jeg ville bare fortelle deg at jeg likte det du sa i dette innlegget. Jeg startet nettopp bloggen min for litt over en måned siden, og jeg lærer stadig hvordan jeg gjør dette, så rådene dine hjelper virkelig fordi det stemmer. Selv om jeg knapt har vært på dette et minutt, har jeg måttet kjempe mot fristelsen til å gjøre hva som helst for å øke opptellingen. Det er som en crack-avhengighet eller noe, vet du? FLERE lesere, jeg må rett og slett ha FLERE LESERE.

  Men nå leste jeg innlegget ditt, og alt kommer tilbake til meg, som den lille stemmen holdt fanget i bakhodet mitt. Den som ble straffet for å gi mening. "Snakk det du vet, si det som du sier det, og de vil komme."

  Med unnskyldninger, selvfølgelig, til "Field of Dreams".

 6. 7

  Takk, Keith. Jeg tror alle (selv utenfor blogging) søker anerkjennelse. Jeg finner meg selv i å skrive noen ganger og lurer på hvordan det vil påvirke SEO, lenker, diggs osv. En av grunnene til at jeg skrev dette innlegget var for å beholde meg selv i kø også!

 7. 8

  Keith,

  Bra innlegg. Jeg prøver å ikke skrive for søkemotorer, men jeg må innrømme at jeg tenker på det. I noen av titlene på innleggene mine (hvis det er relatert til en større begivenhet), er jeg ord slik at det kan plukkes opp av søkemotorene. Jeg gjør ikke dette slik at jeg kan ha et høyt antall besøkende på siden (jeg har andre måter å mate egoet mitt på). Jeg gjør det fordi jeg vil at folk skal lese det jeg har å si. Forhåpentligvis kommer de tilbake og deltar i diskusjonen. Blogging er gøy. Jeg blir kjent med noen flotte mennesker og lærer mye i prosessen.

 8. 9
  • 10

   Paula,

   Er det noen sjanse for at jeg kan utfordre deg til å gi en slik demonstrasjon? Jeg tviler ikke på at det ikke er mulig – jeg tror nok det finnes måter å gjøre begge deler på. Jeg kan imidlertid ikke identifisere noen eksempler. (Kanskje det er fordi forfatteren gjorde en så god jobb med å bruke begge teknikkene.)

   Jeg vil gjerne se et tilfeldig innlegg som er godt skrevet og sammenligne det med et innlegg som er godt skrevet OG bruker teknikker for søkemotorer.

   Takk!
   Doug

 9. 11

  Hei Doug -

  Med fare for å høres helt selvgratulerende ut, her er et stykke jeg har laget som får god søkemotortrafikk og en som mine vanlige lesere også likte:

  Ingen-klagende armbåndsregler: Holder du deg til dem?

  Jeg har noen få slike - til Gud alene være æren!

  Selv om jeg innrømmer at jeg vet hva du mener – noen ganger skjev jeg mer til fordel for SEO enn mine vanlige lesere, men jeg er glad for at mine vanlige lesere fortsatt kommer tilbake fordi de liker meg.

  Det er som jeg er med Ilker Yoldas' TheThinkingBlog.com: Jeg bare fortsetter å lese den fordi jeg liker ham, så han kunne skrive SEO og jeg ville fortsatt være der som hans faste leser!

  Ta vare og takk for svar,
  Paula

  • 12

   Takk, Paula. Forhåpentligvis tar du dette på riktig måte – men jeg tror du bidro til å faktisk støtte premisset mitt. Din omtale av "ikke-klage armbånd" flere ganger i de første passasjene stemmer bare ikke – det lyder som SEO var prioritet i stedet for at du snakket til meg.

   Innlegget er flott, ikke ta meg feil vei. Men om 5 år når søkemotorer kan spre aktuelle data uten å måtte skrive for dem – vil dette være en naturlig måte å skrive et innlegg på?

   Ironisk nok gikk jeg til dette innlegget på Tenkebloggen og første ledd har 21 gratis linker i den for dypkobling til bloggen hans. Disse koblingene er utelukkende for søkemotorer, ikke for deg og meg.

   Med all respekt!
   Doug

 10. 13

  Ingen krenkelser tatt; takk for at du leste innlegget mitt.

  Og ja, selvfølgelig ville jeg ikke det gjenta og fete viktige SEO-setninger hvis jeg ikke ville at folk skulle finne dem.

  Akk, slik er livet til en SEO-er ...

  Jeg lurer på hvordan hele SEO-Google-spillet vil endre seg i fremtiden.

  Det bør være en fascinerende tur...

 11. 15

  Bare les dette innlegget og hvor betimelig. Jeg forlot et møte forrige uke der en kollega svarte på en insinuasjon om at nettsidene våre ikke er leservennlige ved å si «disse sidene er ikke for leserne. Disse sidene er for søkemotorene”. Fikk meg til å klø meg i hodet at vi var kommet så langt ned på optimaliseringsveien at noen faktisk FORETREKKER at sidene ikke skal leses av mennesker. Sliter meg. Optimaliser så mye du kan mens å lage informativt innhold ser ut til å være en fremmed idé. Det burde være unødvendig å si at jeg sendte dette innlegget videre til noen få personer i firmaet mitt.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.