Hvorfor er ikke nettverk i hver læreplan?

porsjonerI ettermiddag ble jeg invitert til en utrolig lunsj og diskusjon med Indiana Business College Harrison College. Indiana er kjent for å ha noen av de fineste skolene i landet og i verden, men folk i Harrison erkjenner at vi er i en verden i rask endring. De gjør et aggressivt press for å sikre at de holder seg foran kurven.

Mens vi snakket, skjønte jeg at det mangler ett skarpt verktøy i studentplanen i dag. Enkelt sagt, det er hvordan nettverk (med og uten teknologi). De fleste studenter er pålagt å ta klasser som Public Speaking når de oppgraderer, men sjelden blir de utdannet om viktigheten og kraften i nettverk.

Jeg har nære venner av meg som beklager at de ikke har deltatt på regionale arrangementer og holdt kontakten med tidligere ledere de jobbet med. Flere år senere har de funnet ut at de forsvant fra rampelyset og nå må 'innhente' for å få grep for å få jobben eller muligheten de ser etter. Du får rett og slett ikke den tiden tilbake!

Størstedelen av tiden jeg bruker utenfor hovedjobben, blir brukt på nettverk. Nettverk er absolutt nr. 2 på listen min over hvordan jeg investerer tiden min (nr. 1 fungerer bra på min nåværende jobb!). I nærheten av nr. 3 finner du tid og mulighet til å jobbe med nye satsinger eller sidejobber. Det er riktig - jeg satte faktisk nettverk som en større prioritet enn å tjene andre inntekt!

Årsaken er enkel - nettverksbygging har resultert i at jeg har fått min primære jobb, så vel som ført til alle sekundære muligheter. Uten nettverket ville jeg ikke være der jeg er - og ville ikke ha mulighetene for meg til å gå dit jeg vil være neste.

Nettverk er en investering

Nettverk er en investering. På overflaten kan det virke som om du bruker tid og energi på å gi råd, tjenester eller utvide nettverket ditt uten kostnad. Imidlertid, gjennom disse forholdene, får du folks tillit og bygger autoritet om det aktuelle temaet.

Eksempel på dette, jeg tok dagen fri fra jobb i dag. Jeg brukte dagen på å snakke sosiale nettverksstrategier med Harrison College, rådgivning BioCrossroads om å bygge sin online tilstedeværelse og delta på en Indiana Entreprenør Styringsgruppemøte - gjennom nettverksforholdene mine!

En nettverksplan

Hvis en skole krever offentlige taler som en nødvendig ferdighet, må lærere gi nettverk den oppmerksomheten den fortjener. Studentene må utdannes i å finne nettverksmuligheter, hvordan de skal pleie og pleie nettverksforholdene deres, dyrke en online tilstedeværelse - samt hvordan de kan utnytte alt det ovennevnte. Hvis du ikke kan fylle et akkreditert kurs om emnet, ser jeg frem til å se universiteter og høyskoler utvikle workshops om emnet.

Hvis du vil ha hjelp med dette, kan du gjerne kontakt meg!

7 Kommentarer

 1. 1

  Utmerket idé.
  Med MySpace og Facebook studenter er på en eller annen måte i forkant av sosiale nettverk. De trenger bare informasjon om hvordan du tar det til neste nivå.

  • 2

   Hei Kiki!

   På noen måter, ja. Imidlertid er studenter også naive i bruken av disse nettverkene. En enkelt feil i dommen kan ødelegge et menneskes omdømme i mange år fremover!

   La oss håpe vi ser denne læreplanen ta form de neste årene.

   Takk!
   Doug

 2. 3

  Hei Doug

  Det er en ting jeg trenger å gjøre mer av, er nettverk. Jeg har dekket på nettet, men jeg kunne gjøre mer av møtet og hilse med mine jevnaldrende i den virkelige verden. Jeg må finne en måte å passe den på mellom skole og jobb .. det må virkelig.

 3. 4

  Hvis det brukes riktig, er nettverk så kraftig. Gjennom fora og facebook har jeg samlet et lite team som jobber sammen for å lage produkter for clickbank. Det er som en arbeidsdeling, der arbeidet blir gjort effektivt. Også gjennom nettverk eller hjernegrupper som noen kaller det, er læringsopplevelsen uten sidestykke. Å møte og diskutere problemer / problemer med mennesker slår hvilken som helst eBok når som helst på året. Bare mine 2 øre.

 4. 5

  @ Thomas,
  ja du har rett, etter mitt syn kan svært få ting i denne verden endre alt, det ene er nettverk og annet er teamarbeid., Alltid som menneske er det må å utveksle kunnskapen om hva vi har og det er mulig gjennom nettverk bare , hvis du i nettverket har en sjanse til å kjenne alle medlemmets følelser og deres ideer, slik at alle disse ideene + dine, slik at kunnskapen din økes, og den samme som alle medlemmene i nettverket får sjansen til å øke sin kunnskap fordi kunnskapen er kraftigere enn noe annet,

  Takk for at du delte en så fantastisk artikkel som gir meg å dele mitt syn her.

 5. 6

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.