Snakk IT-avdelingen din med Firefox

Jeg tror jeg har vært ganske bortskjemt tidligere når det gjelder IT-avdelinger. Jeg drev et nettverk i min første jobb og var fyren med alle lekene i avdelingen (bortsett fra min direktør den gangen, kjøpte jeg alltid en til ham først).

Å flytte mellom forskjellige jobber innen markedsføring og teknologi har satt meg på begge sider av IT-døren, så jeg vet hvordan frustrerende det er å ikke ha verktøyene du trenger. Selv om det er vanskeligere å støtte, er jeg overbevist om at teknologi skal gi fremgang og effektivitet. Det kan ikke gjøre hvis du er låst. Min gode venn Adam Small, som driver en Mobilmarkedsføringsfirma her i Indianapolis, sier det perfekt ... er IT-avdelingen din muliggjør deg eller invalid du?

Jeg er tilbake på markedsføringssiden av døren med min nåværende jobb og prøver å spille etter reglene - men det er ikke lett. Jeg kjenner all den perfekte programvaren der ute som strømlinjeformer dagen min - og jeg kan ikke bruke noe av det. Jeg er til og med på en PC nå i stedet for min trofaste Mac. Det er ganske ulempe.

Jeg er klar for utfordringen, skjønt! I stedet for å klage (utenfor bloggen min), spiller jeg etter reglene best jeg kan, og prøver å finne ut hva som er der for å hjelpe. En av mine største frelser har kjørt Firefox. Ikke bare er det en fantastisk nettleser, men tilleggene er egentlig ganske utrolige:

 • FireFTP - er et fantastisk FTP-program som jeg kan kjøre direkte i Firefox. Det er gratis (men vennligst doner - halvparten av alle donasjoner går til veldedighet). Den har alt du trenger for en robust FTP-klient!
 • Twitbin - er en Twitter-klient som kjører rett i et Firefox-sidefelt. Det er ikke så glatt som å kjøre din egen klient Twhirl, men det gjør susen. Jeg skulle ønske de hadde satt opp noen faner for å gjøre det lettere å gå fra svar til direktemeldinger, etc.
 • Firebug - det er ikke noe bedre verktøy på markedet som hjelper deg med å feilsøke HTML-, CSS- og JavaScript-problemer med nettstedet ditt. Vil du grave dypt i hvordan andre nettsteder bygger kule effekter? Firebug er utrolig!
 • ColorZilla - Har du noen gang trengt å få fargen på en webside? Flott lite verktøy for å gjøre det!
 • Greasemonkey - et fantastisk tillegg som lar deg skrive og inkludere dine egne skript på sider. Det er millioner av fascinerende GreaseMonkey-skript der ute som kan hjelpe deg med gmail og massevis av andre apper. Sjekk ut Fettfett for det siste!

  OPPDATERING: Bruk FORSIKTIG med Greasemonkey, det er skript der ute som vil prøve å fange påloggingsinformasjon for økonomiske nettsteder.

 • CoolIris - et utrolig morsomt tillegg som gjør din PC eller Mac til et mediasurfende monster!

 • Reveklokker - forvirrer tidssoner deg? Dette er et praktisk lite tillegg som kan gi deg nåværende tider rundt om i verden.
 • ScribeFire - det er til og med en bloggeditor som du kan sette rett inn i Firefox som bruker XML-RPC, en standard gjennom de fleste bloggplattformer for innleggsinnlegg. Jeg bruker ikke denne, jeg pleier å holde meg til olredaktøren i WordPress, men det er fortsatt flott!

Kanskje den beste delen av dette er at du vanligvis ikke trenger administratorrettigheter for å installere disse tilleggene lokalt, slik at du kan stille mange fremragende verktøy til din disposisjon uten å bugge IT-fyren din. Få IT-gutta dine til å installere Firefox i dag! Selvfølgelig, hvis Firefox begynner å krasje på deg ... ikke ring IT-kundeservicen din ... begynn å fjerne noen av disse tilleggene!

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  OK ... jeg prøver dette igjen ... noscript virkelig skruer opp siden din btw. Jeg tillot marketingtechblog.com, men det var tydeligvis ikke nok. Og jeg så ikke hvilken av de andre 16 jeg skulle tillate….

  Men inntil alternative nettlesere støtter ActiveX, vil IE alltid ha fotfeste i IT-avdelinger.

  • 3

   ActiveX vil være død om noen år, ck, eller i det minste forbli uendret... merk mine ord. Ingen nettapplikasjon skal kreve installasjon og drivere skal installeres i operativsystemet. Det er unødvendig.

   Microsoft jobber hardt med å utvide Silverlights rekkevidde. I likhet med Flex/AIR vil Silverlight være kjerneplattformen for å bygge web-til-stasjonære applikasjoner med Microsoft-teknologier. Office vil være den første store suiten som lanseres på denne måten.

   Jeg har aldri testet siden min med noscript! Jeg har stor tro på opplevelsen som skripting på klientsiden kan bringe til et nettsted. Kom igjen... la oss få deg inn i 2008. 😉

   • 4

    På dette tidspunktet gjør Active-X imidlertid ting som ingen kommende teknologi kan gjøre.

    La oss si at jeg vil at du skal logge på det sikre nettstedet mitt via en fingeravtrykkleser. Hvordan skjer det? En Active-X-kontroll.

    Så inntil de enten gjør nettleseren så sårbar kan du få tilgang til folks systemkataloger, eller de kommer opp med en erstatning på tvers av plattformer av Active-X... vil den forbli rundt.

    Og jeg er generelt OK med JavaScript fra nettstedet jeg ser på. Siden din kaller derimot skriptfiler fra 18 forskjellige kilder, hvorav jeg kun har godkjent 3 (youtube, google, googlesyndication).

 3. 5

  I selskapene jeg hadde gleden av å lede operasjoner og IT, gjorde vi Firefox til en standard nettleser (IE var der også). Saken er at brukerne våre stort sett var teknisk kunnskapsrike. Med mindre du er i en sterkt regulert bransje, er for mye av systemlåsingen ubrukelig. Jeg vil heller at teknologene mine jakter på løsninger på hvordan de kan gjøre folket mitt mer effektive enn å prøve å holde alle i kø.

  Lock-down er old school. Riktig opplæring og utdanning er det som gjør progressive selskaper så effektive.

  Bare mine 2 cent.

  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius

 4. 6

  Ting blir ikke enklere hvis du spiller etter reglene. Men det er alltid det beste valget å ta på lang sikt.

  Fin liste over firefox-tillegg. Jeg har ingen av de oppførte tilleggene i firefoxen min. Enig med deg på GreaseMonkey. Jeg har møtt noen problemer tidligere, og ting er ok uten det.

 5. 7

  Jeg har brukt Firefox så lenge nå at jeg noen ganger glemmer at de fleste fortsatt bruker IE.

  Flott liste over tillegg. Jeg måtte faktisk trekke meg fra tilleggene mine fordi jeg var som et barn i en godteributikk med dem en stund. Jeg hadde fargede faner, automatisk forhåndsvisning, nedlastingsfelt, hele ni meter!

  Det er morsomt når du ser på noens Firefox-nettlesere. Halvparten av skjermen deres tas opp av tilleggsverktøylinjer!

 6. 8

  Min erfaring på min (ikke-så-nye) jobb var at jeg måtte bevise at jeg var verdig Firefox for å få det. Alle er standard på IE, men etter at jeg viste en liten teknologisk cred for en "markedsføringsperson", viste de meg den hemmelige mappen for å koble til Firefox. Jeg vet ikke hvorfor alle ikke har dette, jeg antar at de ikke ønsker å forholde seg til «trening». Når jeg kommer til selskapet fra utsiden, vet jeg allerede hvordan jeg bruker FF for å øke produktiviteten min.

 7. 9

  For å overbevise IT-avdelingen din om at Firefox virkelig er ganske fantastisk, bør du kanskje vise dem hvor dedikerte folk er til nettleseren. Beviset ditt kan være dette Firefox kornsirkel. Jeg ser ingen kornsirkler dedikert til noen av de andre nettleserne!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.