Snakk IT-avdelingen din med Firefox

Jeg tror jeg har vært ganske bortskjemt tidligere når det gjelder IT-avdelinger. Jeg drev et nettverk ved min første jobb og var fyren med alle lekene i avdelingen (bortsett fra min direktør den gangen, kjøpte jeg alltid en til ham først).

Å flytte mellom forskjellige jobber innen markedsføring og teknologi har satt meg på begge sider av IT-døren, så jeg vet hvordan frustrerende det er å ikke ha verktøyene du trenger. Selv om det er vanskeligere å støtte, er jeg overbevist om at teknologi skal gi fremgang og effektivitet. Det kan ikke gjøre hvis du er låst. Min gode venn Adam Small, som driver en Mobilmarkedsføringsfirma her i Indianapolis, sier det perfekt ... er IT-avdelingen din muliggjør deg eller invalid du?

Jeg er tilbake på markedsføringssiden av døren med min nåværende jobb og prøver å spille etter reglene - men det er ikke lett. Jeg kjenner all den perfekte programvaren der ute som strømlinjeformer dagen min - og jeg kan ikke bruke noe av det. Jeg er til og med på en PC nå i stedet for min trofaste Mac. Det er ganske ulempe.

Jeg er klar for utfordringen, skjønt! I stedet for å klage (utenfor bloggen min), spiller jeg etter reglene best jeg kan, og prøver å finne ut hva som er der for å hjelpe. En av mine største frelser har kjørt Firefox. Ikke bare er det en fantastisk nettleser, men tilleggene er egentlig ganske utrolige:

 • FireFTP - er et fantastisk FTP-program som jeg kan kjøre direkte i Firefox. Det er gratis (men vennligst doner - halvparten av alle donasjoner går til veldedighet). Den har alt du trenger for en robust FTP-klient!
 • Twitbin - er en Twitter-klient som kjører rett i et Firefox-sidefelt. Det er ikke så glatt som å kjøre din egen klient, som Twhirl, men det gjør susen. Jeg skulle ønske de hadde satt opp noen faner for å gjøre det lettere å gå fra svar til direktemeldinger, etc.
 • Firebug - det er ikke noe bedre verktøy på markedet som hjelper deg med å feilsøke HTML-, CSS- og JavaScript-problemer med nettstedet ditt. Vil du grave dypt i hvordan andre nettsteder bygger kule effekter? Firebug er utrolig!
 • ColorZilla - Har du noen gang trengt å få fargen på en webside? Flott lite verktøy for å gjøre det!
 • Greasemonkey - et fantastisk tillegg som lar deg skrive og inkludere dine egne skript på sider. Det er millioner av fascinerende GreaseMonkey-skript der ute som kan hjelpe deg med gmail og massevis av andre apper. Sjekk ut Fettfett for det siste!

  OPPDATERING: Bruk FORSIKTIG med Greasemonkey, det er skript der ute som vil prøve å fange påloggingsinformasjon for økonomiske nettsteder.

 • CoolIris - et utrolig morsomt tillegg som gjør din PC eller Mac til et mediasurfende monster!

 • Foxclocks - forvirrer tidssoner deg? Dette er et praktisk lite tillegg som kan gi deg nåværende tider rundt om i verden.
 • ScribeFire - det er til og med en bloggeditor som du kan sette rett inn i Firefox som bruker XML-RPC, en standard gjennom de fleste bloggplattformer for innlegg. Jeg bruker ikke denne, jeg pleier å holde meg til olredaktøren i WordPress, men det er fortsatt flott!

Kanskje den beste delen av dette er at du vanligvis ikke trenger administratorrettigheter for å installere disse tilleggene lokalt, slik at du kan stille mange fremragende verktøy til din disposisjon uten å bugge IT-fyren din. Få IT-gutta dine til å installere Firefox i dag! Selvfølgelig, hvis Firefox begynner å krasje på deg ... ikke ring din IT-kundeservice ... begynn å fjerne noen av disse tilleggene!

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  OK ... Jeg prøver dette igjen .... noscript virkelig skru opp nettstedet ditt btw. Jeg tillot marketingtechblog.com, men tilsynelatende var det ikke nok. Og jeg så ikke hvilken av de 16 andre som skulle tillate….

  Men inntil alternative nettlesere støtter ActiveX, vil IE alltid ha fot i IT-avdelingene.

  • 3

   ActiveX vil være død om noen år, ck, eller i det minste være uendret ... merk mine ord. Ingen webapplikasjoner skal kreve installasjon og drivere installeres i operativsystemet. Det er unødvendig.

   Microsoft jobber hardt med å utvide Silverlight rekkevidde. I likhet med Flex / AIR, vil Silverlight være kjerneplattformen for å bygge nett til stasjonære applikasjoner med Microsoft-teknologier. Office vil være den første store suiten som lanseres på denne måten.

   Jeg har aldri testet nettstedet mitt med noscript! Jeg er overbevist om opplevelsen som skripter på klientsiden kan gi et nettsted. Kom igjen ... la oss komme deg inn i 2008. 😉

   • 4

    På dette punktet gjør Active-X imidlertid ting som ingen kommende teknologi kan gjøre.

    La oss si at jeg vil at du skal logge inn på det sikre nettstedet mitt via en fingeravtrykksleser. Hvordan skjer det? En Active-X-kontroll.

    Så til de enten gjør nettleseren så sårbar at du kan få tilgang til folks systemkataloger, eller de kommer med en erstatning på tvers av plattformer av Active-X ... det vil forbli.

    Og jeg er generelt OK med JavaScript fra nettstedet jeg ser på. Nettstedet ditt kaller derimot skriptfiler fra 18 forskjellige kilder, hvorav jeg bare har godkjent 3 (youtube, google, googlesyndication).

 3. 5

  I selskapene jeg hadde glede av å lede ops og IT, gjorde vi Firefox til en standard nettleser (IE var der også). Kaviatet er at brukerne våre for det meste var kunnskapsrike. Med mindre du er i en sterkt regulert bransje, er for mye av systemlåsen ubrukelig. Jeg vil heller ha mine tekniske teknikere til å jage ned løsninger på hvordan jeg kan gjøre mitt folk mer effektivt enn å prøve å holde alle i kø.

  Lock-down er old school. Riktig opplæring er det som gjør progressive selskaper så effektive.

  Bare mine 2 cent.

  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius

 4. 6

  Ting blir ikke lettere hvis du spiller etter reglene. Men det er alltid det beste valget å ta på lang sikt.

  Fin liste over Firefox-tillegg. Jeg har ingen av de oppførte tilleggene i Firefox. Enig med deg på GreaseMonkey. Jeg har møtt noen problemer tidligere, og ting er ok uten det.

 5. 7

  Jeg har brukt Firefox så lenge nå, noen ganger glemmer jeg at de fleste fortsatt bruker IE.

  Flott liste over tillegg. Jeg måtte faktisk komme tilbake fra tilleggene mine fordi jeg var som et barn i en godteributikk med dem en stund. Jeg hadde fargede faner, automatisk forhåndsvisning, nedlastningsfelt, hele ni meter!

  Det er morsomt når du ser på Firefoxers nettlesere. Halvparten av skjermen tas opp av tilleggsverktøylinjer!

 6. 8

  Min erfaring i min (ikke så nye) jobb var at jeg måtte bevise meg selv verdig Firefox for å få det. Alle er standard på IE, men etter at jeg viste litt teknisk tech for en "markedsførings" person, viste de meg den hemmelige mappen for å koble til Firefox. Jeg vet ikke hvorfor alle ikke har dette, jeg antar at de ikke vil takle "trening". Når jeg kommer til selskapet utenfra, vet jeg allerede hvordan jeg skal bruke FF for å øke produktiviteten min.

 7. 9

  For å overbevise IT-avdelingen din om at Firefox virkelig er ganske fantastisk, bør du kanskje vise dem hvor dedikerte mennesker er til nettleseren. Bevisene dine kan være dette Firefox kornsirkel. Jeg ser ingen kornsirkler dedikert til noen av de andre nettleserne!

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.