Fortelle eller vise kontra involvering

Depositphotos 13250832 s

Jeg er en stor fan av Tom Peter. Som Seth Godin, Tom Peters har mestret kunsten å kommunisere det åpenbare effektivt. Jeg prøver på ingen måte å nedsette talentene deres. Jeg har funnet dette talentet hos mange ledere som jeg har jobbet med - de er i stand til å ta et utrolig komplekst spørsmål, og forenkle det slik at problemet og løsningen blir veldig tydelig for alle involverte.

Her er et flott sitat fra et Tom Peters-klipp Youtube. Ironisk nok er ordene ikke Tom, og klippet ble ikke lagt ut av Tom, men det er enkelt og verdt å blogge om:

  • Hvis du forteller noen, glemmer de det.
  • Hvis du viser noen, kan de huske det.
  • Men hvis du involverer dem, vil de forstå det.


Stor melding, og en som du uten tvil har hørt hele livet. Spørsmålet jeg vil stille er hvordan dette forholder seg til media og markedsføring? Jeg har evangelisert om blogging en stund, men ganske enkelt sagt ... det er et medium det innebærer mennesker i stedet for bare å vise eller fortelle dem. 'Revolusjonen' som blogger, er ikke i teksten på skjermen, det er i involveringen av samfunnet.

Ikke ta mitt ord for det, her er en flott artikkel fra ClickZ som Pat Coyle sendte til meg.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.