Digg-effekten: Godt innhold + Sosiale nettverk = STORE HITS

digg

Da jeg skjedde over en veldig morsom video av Bill Gates og Napoleon Dynamite denne uken bestemte jeg meg for å gjøre en liten test. Da jeg ikke skjønte at det var en litt eldre film, la jeg den ut på bloggen min og sendte blogginnlegget til Digg. I følge deres nettsted:

Digg er et brukerdrevet nettsted for sosialt innhold. Ok, så hva pokker betyr det? Vel, alt på digg sendes inn av digg-brukerfellesskapet (det ville være deg). Etter at du har sendt inn innhold, leser andre digg-brukere innleveringen og graver det de liker best. Hvis historien din rocker og mottar nok diggs, blir den promotert til forsiden for at millioner av digg-besøkende kan se.

Det er kult og det er vanedannende. Godt innhold stiger til toppen ... andre faller bare av. I tillegg er det et sosialt aspekt siden du kan se hva vennene dine graver og de kan se hva du graver. Enkelt og hyggelig. Netscape jobber med sin egen knockoff (nylig hacket av gravemaskiner). Og et annet nettsted for "sosial merknad" ble lansert denne uken, Diigo. Det er litt klumpete, men lar deg legge igjen klistrelapper på nettsteder som vennene dine kan lese hvis de også er medlemmer av Diigo.

Allikevel ... Jeg la til digg-oppføringen søndag kveld. Mandag morgen hadde nettstedet mitt burpet, forstøvet og døde på grunn av det høye volumet av treff i løpet av den korte perioden. (Nettstedet var faktisk greit, ingeniørene mine forteller meg at WordPress kan bli litt berørt under høyt volum). Her er noen statistikker:

Digg 1
Digg 2
Digg 3

En fersk entry fra Seth Godin spådde populariteten økende for personlig ansikt til video som traff nettet. Han uttaler at det ikke handler om selskaper like mye om mennesker. Men folk er selskaper, ikke sant? Jeg satte en aldrende humoristisk video av Bill Gates opp på nettstedet mitt, og volumet mitt vokste over 1000% over natten. Så - kanskje det handler om mennesker ... menneskene bak selskapene.

Uansett peker dette på kraften i sosiale nettverk, samt hastigheten på sosiale nettverk på nettet. Kanskje vi kan kalle det 'Digg' -effekten. Åpenbart, når du ser på tallene, er det sosiale nettverket på nettet kraftig og bør ikke ignoreres. Jeg har nettopp utsatt bloggen min for over 2,500 mennesker på 48 timer! Feedstatistikken min er opp 2000% på 48 timer. Det er oppmuntrende. Det betyr at leserne så utover den tøffe videoen og interesserer seg for innholdet mitt.

Spørsmålet er om jeg kan beholde dem?

Heldigvis tror jeg ikke Digg kan bli bortskjemt av onde markedsførere. Tross alt er det 'gravemaskiner' som bestemmer hva som gjør det og hva som ikke gjør det. Som markedsfører kan det være lurt å investere litt tid og ressurser i underholdende innhold som vil bli "gravet" og som får ordet om merkevaren eller produktet mitt.

3 Kommentarer

 1. 1

  Stimulerende innlegg.
  Jeg ser Digg utvikle seg på unike måter og faktisk skape en engasjerende måte å skape (og administrere) nyhetsflyt i uansett format. Mange ser på det som et sted å frø noen billige lenker. Hvor folk virkelig engasjerer seg er den sosiale siden du har beskrevet i innlegget ditt.
  En slags se det som en mega-blogg.

 2. 2

  Nic,

  Takk for kommentaren. Ja, jeg tror du har rett. Jeg håper Digg kapitaliserer seg på de sosiale aspektene. Vurderingen av kommentarer er en kul funksjon ... de burde imidlertid vises mer tydelig. Vennens Diggs er kult, men brukervennligheten i å navigere til en annen tag gjør det mindre fremtredende. Det er en gullgruve der inne et sted.

  Jeg er også forvirret over hvordan jeg velger en kategori. Mitt personlige syn på dette er at begrensning av kategoriene deres skader dem. Jeg vil mye heller se at brukere kan organisere etter koder enn kategorier. Så, for eksempel, kunne jeg se etter "CSS Fade" og komme med en liste over de gravde artiklene om det emnet.

  Digg har en tendens til å ha den opprørende flyten til toppen, og de har ennå ikke utnyttet B2B-aspektene av blogosfæren. Hva om du kunne grave artikler og merke dem med "CRM-programvare" ... forestill deg svaret!

  Takk!
  Doug

 3. 3

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.