Barna tweeter ikke

Aldersfordeling på nettsteder for sosiale nettverk
Aldersfordeling på nettsteder for sosiale nettverk
Aldersfordeling på nettsteder for sosiale nettverk

Aldersfordeling på nettsteder for sosiale nettverk

Denne måneden begynte jeg å undervise på et høyskolekurs i nettmarkedsføring på Art Institute of Indianapolis. De fleste av de 15 studentene i klassen min nærmer seg eksamen i motedesign og detaljhandel, og kurset mitt kreves for dem.

Faktisk, den første natten da studentene kom inn i datalaboratoriet og satte seg, valgte de helt selv av hovedfag: mine 10 motestudenter på min høyre side, mine fem studenter på nett og grafisk design på venstre side. Jeg var som en ungdomsskoledans med jentene og guttene plantet mot motsatte vegger, hver side øye på den andre.

Da jeg gikk over pensum og kursinnføring, spilte sosiale medier en stor rolle. Jeg regnet med at studentene ville være over det hele, de fleste av dem hadde kommet inn på laboratoriet tidlig for å sjekke e-post og Facebook . Men jeg ble til slutt overrasket.

Omtrent to tredjedeler av klassen min hadde aldri brukt eller til og med sett på Twitter. Mange av dem visste ikke engang hva det var eller hva det var til. Bare en av dem blogget, og en annen hadde sitt eget nettsted.

Kjeve treffer gulvet

Vent, du mener å fortelle meg at den mest kablede, tilkoblede, alltid pågående generasjonen ikke bruker grunnleggende sosiale nettverksverktøy? Har media holdt på med myter og løgner? Er jeg så innesluttet i min egen lille verden at jeg ser bort fra et helt segment av befolkningen?

Da jeg så overraskelsen min, svarte en av studentene mine: “Åh, jeg har sett det på Facebook:“ lagt ut via Twitter. ” Jeg visste aldri at det var det. ”

Ok, så jeg spilte opp sjokket mitt for komisk effekt. Jeg er fullstendig klar over at adopsjon av ulike verktøy og kanaler er forskjellig fra, blant mange andre faktorer, aldersgruppe. Jeg vet at Twitter vinner i popularitet blant eldre demografi. Men jeg ble overrasket over hvor mange av disse tidlige tjueto som ikke engang visste hva Twitter var.

La oss gjøre litt matematikk

Dette fikk meg til å gå tilbake og se på nyere forskning om aldersfordeling på sosiale nettverk. I februar 2010, ved hjelp av data fra Google Ad Planner, Royal pingdom viste at 19-18-åringer på de 24 mest populære nettverkene for sosiale nettverk utgjorde bare 9% av brukerne. Når det gjelder Twitter, utgjorde denne samme gruppen mindre enn 10%, med 64% av Twitter-brukerne som var 35 år eller eldre.

Samlet sett dominerer 35-44- og 45-54-åringer sosiale nettverkssider, som til sammen representerer 74% av brukerne. Interessant nok utgjør de i alderen 0-17 (brukerårsmaskiner på null år?) 21%, noe som gjør dem til den nest største brukergruppen.

La oss spole frem et kvartal til mai 2010 og en studie av Edison Research kalt "Twitter Usage In America: 2010." Ifølge forskningen utgjorde 18-24-åringer 11% av de månedlige Twitter-brukerne. Med til sammen 52% dominerer fortsatt gruppene 25-34 og 35-44.

Nå er det en betydelig matematisk forskjell blant demografien som er representert her: 18-24-åringer spenner over syv år i stedet for de ti av alle de andre. Så det er litt margin for å justere tallene basert på denne sammenbruddet, men jeg er ganske sikker på at alt kommer ut i vasken.

Hvorfor er de ikke om bord?

Hvis jeg tror min egen første leksjon i semesteret, er den primære tegningen for nettmarkedsføring at innholdet ditt må gi kundene verdi. Ifølge elevene mine kjenner de fleste av dem ikke personlig noen som bruker Twitter. Derfor gir nettstedet og dets tjeneste ingen verdi.

For det andre sjekket alle i klassen Facebook. Noen rapporterte å se ordet "via Twitter" om statusoppdateringer, noe som indikerer at noen av vennene deres faktisk bruker Twitter. Dette beviser den andre delen av leksjonen min (og en stor komponent i Raid forretningsmodell), som var at det ikke er plattformen som er viktig, det er innholdet. De brydde seg ikke om hvor oppdateringene stammer, de visste bare at de kunne få dem via plattformen de valgte.

Til slutt, både forskningsdataene ovenfor og mine anekdotiske bevis peker mot den større forestillingen om at studenter bare er for opptatt med å gjøre andre ting til stadig å sjekke (eller sjekke inn) en rekke nettsteder, nettverk og plattformer. Mange av dem rapporterte at de brukte tid på å gjøre kurs og jobbe deltidsjobber i stedet for å lure på internett.

Så hva gjør vi?

Som markedsførere på nettet må vi forstå og omfavne disse bruksforskjellene for forskjellige aldersgrupper. Vi må ta innholdet til menneskene vi ønsker å nå ved hjelp av verktøyene de faktisk bruker. Dette oppnås ved grundig forskning og planlegging for online-initiativer, og ved å vite hvilke plattformer du skal overvåke, moderere og måle. Ellers kaster vi tid, krefter og penger i vinden og håper de riktige kundene tar tak.

6 Kommentarer

 1. 1

  Utrolig interessant, spesielt utseendet ditt utover da tall. Mens den yngre demografien ikke nødvendigvis strømmer til Twitter, ser de innholdet på en eller annen måte når alle disse forskjellige mediene kommer sammen, så det er fortsatt verdt det å utnytte Twitter for denne aldersgruppen.

 2. 2

  Jeg husker at sønnen min lo av meg da han gikk på videregående om hvor mye jeg bruker e-post. Nå som han er senior ved IUPUI, er e-post en nødvendighet, og han har til og med byttet til en smarttelefon for å følge med. Jeg vet ikke at ungdom driver oppførselen, jeg tror det er nødvendighet som driver den. Twitter er mye lettere for meg å fordøye og filtrere informasjon, mens Facebook handler mer om nettverket mitt og personlige relasjoner. Jeg vil ikke bli overrasket om sønnen min "tvitrer" om noen år for å dele informasjon med nettverket sitt mer effektivt.

 3. 3

  Gutt, har du truffet en nerve! Doug Karr vil fortelle deg at han har snakket med et par av klassene mine på IUPUI, og han har sannsynligvis glemt hvor små de var! Riktignok handlet de ikke eksplisitt om sosiale medier, men jeg brukte sosiale medier mye i kursene mine og jeg har alltid hatt problemer med å få studentene til å «kjøpe seg inn» i sosiale mediers verdi for læring og personlig merkevarebygging.

  En av grunnene til at jeg forlot akademia var fordi "ingen kjøpte det jeg måtte selge", så jeg har gått videre for å finne noen andre forsøk der folk er villige til å innovere innen undervisning og læring, markedsføring eller hva som helst! Jeg har en dårlig følelse som kan ta litt tid, men jeg har tid og tålmodighet til å vente og lære mer selv mens jeg venter. O:-)

 4. 4

  Jeg trodde det bare var oss. Jeg føler meg bedre nå når jeg vet at andre opplever det samme. I løpet av sommeren sponset Marian University HobNob 2010, det politiske nettverksarrangementet organisert av Greater Indianapolis Chamber of Commerce. Marian University var sponsor for sosiale medier. Vi prøvde å rekruttere studenter via Facebook og e-post for å Tweet før, under og etter arrangementet i bytte mot en gratis MU-polo og et godt måltid. Det gikk greit, men det var tøft å rekruttere studenter. Skikkelig tøff. Da måtte vi trene dem. Vi kommer nok ikke til å prøve det igjen.

 5. 5
 6. 6

  Beklager det forsinkede svaret, jeg har vært syk.

  Det er et interessant sted. Klassen min er nettmarkedsføring, og 2/3 av klassen min består av hovedfag i motehandelsmarkedsføring. Likevel er selv de mest grunnleggende problemene med nettmarkedsføring helt fremmede, selv om de er en aldersgruppe som antas å være så knyttet til og markedsført nådeløst.

  Er de så flinke til å filtrere ut markedsføringsmeldinger? Er de uvitende om taktikken som brukes på dem? Eller bruker de virkelig ikke verktøyene så mye som markedsførere vil tro?

  Jeg er sikker på at jeg vil ha mer å si etter hvert som vi går videre gjennom kvartalet og jeg plukker hjernen deres.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.