Myten om tilskrivning

myte

En av lysbildene jeg diskuterer i praktisk talt alle samtaler jeg har med bedrifter, er en som jeg kaller myte om tilskrivning. I ethvert målesystem foretrekker vi boolske og diskrete atferdsregler. Hvis dette, så det. Det er imidlertid et problem, fordi det ikke er slik kjøpsbeslutninger blir tatt. Det spiller ingen rolle om du er en forbruker eller om du er en bedrift - det er bare ikke realiteten til Kunde reise.

Eksempel på kjøp av en Amazon Echo. Jeg så buzz online da den først ble lansert, men jeg hadde egentlig ikke noe behov for det. På den tiden var jeg heller ikke en primær bruker. Men da jeg flyttet flere og flere av våre forretningskjøp til Amazon, ble med i Prime og mottok frakt innen en dag, endret min holdning til Amazon.

Jeg visste fortsatt ikke mye om Amazon Echo, selv om. En dag på Facebook, Mark Schäfer kom med en interessant kommentar. Han nevnte at han snakket til Amazon Echo mer og mer som om det var en person i rommet. Som både en teknisk nerd og Amazon-entusiast ble jeg fascinert.

Førstehånds tilskrivning

Teknisk sett vil jeg si at det virkelig var første snev av kundereisen min. Jeg flyttet fra Facebook til Amazon hvor jeg leste produktsiden. Det så ganske kult ut, men jeg kunne egentlig ikke rettferdiggjøre utgiften på det tidspunktet. Så flyttet jeg til Youtube for å se hva slags kule ting folk gjorde utenfor markedsføringsmaterialet.

Jeg kom tilbake til Amazon og leste gjennom 1-stjerners anmeldelsene og så egentlig ikke noe som forbød meg å kjøpe enheten ... utenfor eller prisen. Jeg kunne ikke helt rettferdiggjøre det nye leketøyet den gangen.

Last Touch Attribution

For den neste uken eller så mens jeg navigerte på nettet, markedsførte jeg reklame for Amazon Echo poppet opp. Jeg til slutt bukket under for en av annonsene og kjøpte enheten. Jeg vil skrive noen få avsnitt om hvor mye jeg elsker det, men det er ikke hensikten med dette innlegget.

Hensikten med dette innlegget er å diskutere hvor salget av dette Amazon Echo vil bli tilskrevet. Hvis det er første berøring, vil det tilskrives Mark som en influencer ... selv om han ikke er en influencer for enheter og teknologi. Jeg vil si at Marks kommentar om ekkoet mer var en bevissthetshandling i min kundereise. Ikke noe sted før Marks kommentar var jeg klar over ekkos raffinement og mangfold av funksjoner.

Hvis attribusjonsmodellen er siste touch, vil betalt annonsering og markedsføring være kilden til salget. Men det var de virkelig ikke. Hvis du spør meg hvilken markedsføringsstrategi som faktisk overbeviste meg om å kjøpe Echo, vil jeg svare:

Jeg vet ikke.

Det var ikke noe enkelt strategi som fikk meg til å kjøpe ekkoet, det var dem alle. Det var Marks kommentar, det var mitt søk etter brukergenererte videoer, det var min anmeldelse av dårlige anmeldelser, og det var remarketingannonsene. Hvordan passer det inn i Google Analytics konverteringstrakt? Det gjør ikke ... som de fleste kundereiser.

Jeg har skrevet om inngående markedsførings hovedklage og tilskrivning er nøkkelen.

Forutsigende tilskrivning

Det er et alternativ, men det er ganske komplisert. Forutsigende analytics kan observere salgsadferd på tvers av alle medier og strategier, og når du foretar justeringer, kan den begynne å korrelere den relevante aktiviteten til det totale salget. Disse motorene kan da forutsi hvordan senking eller økning av budsjett eller aktivitet i en bestemt markedsføringsstrategi vil påvirke den samlede bunnlinjen.

Når du ser på markedsføringsarbeidet ditt, er det viktig at du anerkjenner at selv markedsføring som ikke har en direkte tilskrevet konvertering, har en generell innvirkning på kundens beslutningsprosess. Og virkningen er langt utover vår markedsføringsinnsats - hele opplevelsen av et prospekt bidrar til reisen.

Her er et enkelt eksempel: Du eier en butikk og kutter rengjøringspersonalet. Det er ikke det at butikken din er skitten, men kanskje den ikke er så skinnende ren som før. Resultatet er at salget ditt faller så mange kinkige kunder rett og slett ikke føler at det er like rent som den andre butikken i nabolaget. Hvordan redegjør du for dette i markedsføringsarbeidet ditt? Du kan til og med ha økt markedsføringsforbruket ditt på dette tidspunktet, men det totale salget gikk ned. Det er ingen "super clean" ordrelinje i markedsføringsbudsjettet ditt ... men du vet at det har innvirkning.

I dag trenger bedrifter en grunnleggende innhold. Fra et rent, responsivt nettsted til pågående artikler som bygger deres troverdighet, til å bruke saker, whitepapers og infografikk. Alle deles og verdiskapes gjennom sosiale kanaler. Alt dette er optimalisert for søkemotorer. Alt dette bidrar til et nyhetsbrev på e-post som pleier potensialet.

Alt er kritisk - det er ikke en du bytter mot den andre. Det kan være lurt å balansere dem på riktig måte når du ser deres innvirkning, men ingen er valgfri i en komplett online markedsføringstilstedeværelse.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.