Herdens sikkerhet?

Jeg elsker Gary Larsons humor fra Den fjerne siden berømmelse:

Lemmings - Gary Larson

Bedrifter er visstnok risikovillige, og vi er alle betinget av at det er noe sikkerhet i antall:

 • Hvor mange kunder har du?
 • Hvor lenge har du vært i virksomheten?
 • Gi oss referanser.
 • Gi oss eksempler på case-studier som samsvarer med vår bransje, bedriftsstørrelse, produkt, service osv.
 • Vi leser denne artikkelen fra [sett inn stort selskap] som gir et motstridende perspektiv, vær så snill å forklare.

La oss se på eksempler på flokken, og hvem vi har fulgt i årevis:

Nei takk, jeg følger ikke flokken snart.

2 Kommentarer

 1. 1

  Er ikke sosiale medier bare en mer effektiv flokk? Jeg er enig i at det å følge flokken ikke i seg selv er en stor ting å gjøre, men det er mye å si om flokker og omdømme. Flokken forteller oss at Google er en ganske god søkemotor, og jeg skal innrømme at jeg fulgte den. På samme måte påpeker flokken produkter den er fornøyd med (Apple) og misfornøyd med (GM, Ford).

  Spørsmålet er om vi er misfornøyde med å følge flokken, eller føler vi oss plutselig lurt når en flokk forlater det den fulgte? Mange av eksemplene ovenfor ble fulgt i massevis av flokken, men blir nå forlatt i massevis av den samme flokken.

  • 2

   Hei Steven,

   Egentlig tror jeg ikke sosiale medier er en effektiv flokk – vi er alle spredt i våre uavhengige (men lenkete) samfunn – blogger, twitter, sosiale bokmerker, venninnmating, Ning-nettverk, Linked In, Plaxo…. Jeg tror folk faktisk begynner å danne mye mindre "mikro" samfunn der de finner mennesker med lignende smak, tro, utdanning, talenter, hobbyer og bakgrunn.

   Google deler faktisk opp resultater basert på relevans, så forskjellige termer – «billig» versus «lavpris» kan gi helt forskjellige resultater for noen med samme søkehensikt … basert på «liker»-søk fra andre mennesker og tilbakekoblinger fra andre kilder. Google er nok mer en konge av ikke-flokkresultatene i boken min.

   Jeg er enig i flokkteorien din. Jeg håper bare at folk ikke blindt følger flokken lenger... Jeg er ikke solgt over at resultatene oftere er positive enn negative. Jeg elsker folk som stiller spørsmål ved normen og presser på konvolutten.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.