Hva er Nofollow, Dofollow, UGC eller sponsede lenker? Hvorfor har tilbakekoblinger betydning for rangering av søk?

Backlinks: Nofollow, Dofollow, UGC, Sponset, Linkbuilding

Hver dag blir innboksen min oversvømmet med spamming av SEO-selskaper som ber om å plassere lenker i innholdet mitt. Det er en endeløs strøm av forespørsler, og det irriterer meg virkelig. Slik går e-posten vanligvis ...

Kjære Martech Zone,

Jeg la merke til at du skrev denne fantastiske artikkelen på [nøkkelord]. Vi skrev også en detaljert artikkel om dette. Jeg tror det vil være et flott tillegg til artikkelen din. Gi meg beskjed hvis du kan referere til artikkelen vår med en lenke.

signert,
Susan James

Først skriver de alltid artikkelen som om de prøver å hjelpe meg og forbedre innholdet mitt når jeg vet nøyaktig hva de prøver å gjøre ... plasser et tilbakekobling. Mens søkemotorer indekserer sidene dine riktig på bakgrunn av innholdet, vil disse sidene rangere etter antall relevante nettsteder av høy kvalitet som lenker til dem.

Hva er en Nofollow Link? Følg Link?

A Nofollow lenke brukes i ankermerket HTML for å be søkemotoren om å ignorere lenken når det gjelder å føre autoritet gjennom den. Slik ser det ut i den rå HTML-en:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Når søkemotoren søker gjennom min side, indekserer innholdet mitt og bestemmer tilbakekoblingene for å gi myndighet tilbake til kildene ... ignorerer den nofollow lenker. Men hvis jeg hadde lenket til destinasjonssiden i innholdet jeg hadde skrevet, har ikke disse ankerkodene nofollow-attributtet. De kalles Dofollow lenker. Som standard passerer hver lenke rangeringsmyndighet med mindre rel-attributtet er lagt til, og kvaliteten på lenken bestemmes.

Interessant nok vises nofollow-koblinger ofte i Google Search Console. Her er hvorfor:

Så Dofollow-lenker hvor som helst, hjelp med rangering?

Da muligheten for å manipulere rangering gjennom tilbakekobling ble oppdaget, startet en milliardindustri over natten for å hjelpe klienter med å bevege seg oppover rekkene. SEO selskaper automatisert og bygget ut lenkebruk og tråkket på gassen for å manipulere søkemotorene. Selvfølgelig la Google merke til ... og alt falt sammen.

Google forbedret algoritmene for å overvåke rangeringen av nettsteder som akkumulerte tilbakekoblinger med relevant, autoritative domener. Så nei ... å legge til lenker hvor som helst, vil ikke hjelpe deg. Innhenting av tilbakekoblinger på svært relevante og autoritative nettsteder vil hjelpe deg. Tvert imot, spamming av lenker vil sannsynligvis skade din evne til å rangere, siden Googles intelligens også kan skille manipulasjon og straffe deg for det.

Betyr koblingen tekst?

Når folk sender inn artikler til meg, ser jeg ofte at de bruker altfor åpenbare nøkkelord i ankerteksten. Jeg tror virkelig ikke Googles algoritmer er så latterlig enkle at teksten i lenken din er de eneste søkeordene som betyr noe. Jeg ville ikke bli overrasket om Google analyserte det kontekstuelle innholdet rundt lenken. Jeg tror ikke du trenger å være så åpenbar med linkene dine. Når du er i tvil, anbefaler jeg kundene mine å gjøre det som er best for leseren. Det er derfor jeg bruker knapper når jeg virkelig vil at folk skal se og klikke på en utgående lenke.

Og ikke glem at ankermerket tilbyr begge deler tekst samt en tittel for lenken din. Titler er en tilgjengelighetsattributt som hjelper skjermlesere med å beskrive lenken til brukerne. Imidlertid viser de fleste nettlesere dem også. SEO-guruer er uenige om hvorvidt å sette titteltekst kan hjelpe rangering av søkeordene som brukes. Uansett, jeg synes det er en fin praksis og legger til litt pizazz når noen muser over lenken din og et tips blir presentert.

<a href="https://dknewmedia.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Hva med sponsede lenker?

Her er en annen e-post jeg mottar daglig. Jeg svarer faktisk på disse ... spør personen om de virkelig ber meg om å sette mitt rykte i fare, bli bøtelagt av regjeringen og bli fjernet fra søkemotorene. Det er en latterlig forespørsel. Så noen ganger svarer jeg bare og forteller dem at jeg vil være glad for det ... det vil bare koste dem $ 18,942,324.13 per tilbakekobling. Jeg venter fortsatt på at noen skal overføre pengene.

Kjære Martech Zone,

Jeg la merke til at du skrev denne fantastiske artikkelen på [nøkkelord]. Vi vil betale deg for å plassere en lenke i artikkelen din for å peke på artikkelen vår [her]. Hvor mye vil det koste å betale for dofollow-lenken?

signert,
Susan James

Dette er veldig irriterende fordi det bokstavelig talt ber meg om å gjøre noen få ting:

 1. Brudd på Googles vilkår for bruk - de ber meg skjule min betalte lenke til Googles søkeroboter:

Eventuelle lenker ment å manipulere PageRank eller et nettsteds rangering i Googles søkeresultater kan betraktes som en del av et koblingsskjema og et brudd på Googles Retningslinjer for nettredaktører

Google Link-ordninger

 1. Brudd på føderale forskrifter - de ber meg bryte FTC-retningslinjene for påtegninger.

Hvis det er en forbindelse mellom en godkjenner og markedsføreren som forbrukerne ikke forventer, og det vil påvirke hvordan forbrukerne vurderer påtegningen, bør denne forbindelsen avsløres. 

FTC godkjenningsveiledning

 1. Krenker lesernes tillit - de ber meg om å lyve for mitt eget publikum! Et publikum som jeg jobbet i 15 år for å bygge en følge med og få tillit til. Det er ubevisst. Det er også nøyaktig hvorfor du vil se meg avsløre hvert forhold i hver artikkel - enten det er en tilknyttet lenke eller en venn i virksomheten.

Google pleide å be om at sponsede lenker bruker nofollow Egenskap. Imidlertid har de nå modifisert det og har et nytt sponset attributt for betalte lenker:

Merk lenker som er annonser eller betalte plasseringer (ofte kalt betalte lenker) med den sponsede verdien.

Google, kvalifiser utgående lenker

Disse lenkene er strukturert som følger:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Hvorfor skriver ikke bakkoblinger bare kommentarer?

Da PageRank først ble diskutert og blogger flyttet inn på scenen, var det ganske vanlig å kommentere. Ikke bare var det det sentrale stedet å ha en diskusjon (før Facebook og Twitter), det passerte også rang når du fylte ut forfatteropplysningene dine og inkluderte en lenke i kommentarene dine. Kommentarsøppel ble født (og er fremdeles et problem i våre dager). Det tok ikke lang tid før innholdsstyringssystemer og kommentarsystemer innførte Nofollow-lenker på kommentarforfatterprofiler og kommentarer.

Google har faktisk begynt å støtte et annet attributt for dette, ugc. UGC er et akronym for brukergenerert innhold.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

Du kan også bruke kombinasjoner av attributtene. I WordPress ser en kommentar for eksempel slik ut:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Eksternt er et annet attributt som lar crawlere vite at lenken går til en utvendig området.

Bør du gjøre backlink-oppsøk for å få flere Dofollow-lenker?

Dette er ærlig talt et stort stridspunkt for meg. Spammy-e-postene som jeg ga ovenfor er virkelig irriterende, og jeg tåler dem ikke. Jeg er overbevist om at du trenger det tjene lenker, ikke be om dem. Min gode venn Tom Brodbeck kalte dette treffende lenkeopplæring. Jeg lenker til tusenvis av nettsteder og artikler fra nettstedet mitt ... fordi de tjente koblingen.

Når det er sagt, har jeg ikke noe problem med at en bedrift når ut til meg og spør om de kan skrive en artikkel av verdi for publikum. Og det er ikke uvanlig at det er en dofollow lenke i den artikkelen. Jeg avviser mange artikler fordi de som sender inn gir en fryktelig artikkel med en åpenbar tilbakekobling i den. Men jeg publiserer mange flere som er fantastiske artikler, og lenken forfatteren brukte ville være av verdi for leserne mine.

Jeg rekker ikke ... og jeg har nesten 110,000 XNUMX lenker som lenker til Martech Zone. Jeg tror det er et bevis på kvaliteten på artiklene jeg tillater på dette nettstedet. Bruk tiden din på å publisere bemerkelsesverdig innhold ... og tilbakekoblinger vil følge.

27 Kommentarer

 1. 1

  Takk for at du påpekte Dofollow-plugin Doug. Jeg var klar over at WordPress la til rel = ”nofollow” i lenker i kommentarer, og jeg er absolutt enig i logikken din at så lenge kommentarer modereres, fortjener alle relevante lenker i kommentarene deres rett.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Er det en måte å velge hvilken lenke jeg vil la følges (wow, nysgjerrig språkkonstruksjon jeg har laget)? Årsaken er at når jeg refererer til et crappy nettsted med crappy informasjon på, vil jeg heller ikke markedsføre det for mye. Ikke som sensur (hvis jeg refererer til, si politisk mening som er mye annerledes enn min egen, men hvis den er velbegrunnet og godt satt, har jeg ikke noe problem å fremme den), men som en måte å bekjempe entropi og grave ned crappy innhold.

  Jeg har ikke noe problem med å redigere lenker manuelt. Jeg redigerer vanligvis kommentarer for å legge til utgående lenker fra Google Analytics, lenke titler og fikse besøkende typografi, men det ville være fint å automatisere det til en viss grad.

 5. 5

  Jada, theUg! Du kan legge til rel = ”nofollow” i en hvilken som helst lenke du ikke vil at Google skal rangere. Eksempel:
  <a href="http://www.donotgoogle.com" rel="nofollow">

 6. 6

  Ja, det kan være lettere enn å prøve å slette dem. Jeg beholder alle de ofte brukte elementene i Operaens notater (ganske praktisk å ha biter, biter og kodebiter rett inne i nettleseren din hele tiden), så det er bare å kopiere og lime inn for meg.

 7. 7
 8. 8

  Jeg er enig Doug. Hvis du allikevel prøver å lese og moderere hver kommentar (som du burde være), er det fornuftig å belønne ekte kommentarer med en skikkelig lenke.

  Du vil få flere "flotte innlegg" -kommentarer som et resultat, men de går uansett rett i papirkurven.

  De åpenbare spammere har navn som "SEO-ekspert" eller "Webdesign Atlanta" eller noe søkeord lastet inn. De ekte har vanligvis ekte navn som "Lisa" eller "Robert".

 9. 9
 10. 11

  Jeg driver et Drupal-drevet nettsted, så det installeres uten rel = nofollow, og du må installere et plugin for å legge til dette. Jeg skjønte imidlertid om å gjøre dette en stund, men innså at den eneste grunnen til å gjøre det er en barnslig følelse av at kommentarene jeg legger igjen på andres nettsteder ikke gir meg siderangering, der jeg gir dem siderangering. Jeg bestemte meg for å la det være som det er.

  De fleste modererer kommentarene sine, så hvorfor straffe de som tar seg tid til å legge igjen en nyttig kommentar på nettstedet?

  Jeg har lagt til en kommentarretningslinje på nettstedet mitt, slik at jeg ikke trenger å føle meg dårlig med å slette kommentarene som er i det grå området.

  For eksempel, hvis noen legger igjen en kommentar som sier "hyggelig nettsted", foreslår jeg at du sletter kommentaren, med mindre de lar URL-feltet være tomt. Uten en slik policy følte jeg meg tvunget til å sjekke lenken og bestemme ut fra siden.

 11. 12
  • 13

   Ja, ikke alle søkemotorer respekterer no-follow. Det skjer bare slik at Google, som er den store gutten på blokken, gjør det. Jeg er ikke sikker på Live, Ask eller Yahoo! Det kan ta litt graving å finne ut.

 12. 14

  Bra jobb - jeg er veldig anti-nofollow.

  Enhver lenke skal telles, ellers bør du ikke la lenken eksistere. Jeg vet om folk som med vilje legger til nofollow til lenker i innleggene sine, slik at de ikke har massevis av utgående lenker, med teorien om at nettsteder som lenker ut mer enn de er koblet til, får lavere PR.

  Det opprører meg uten ende.

 13. 15
 14. 16

  IMO rel = ”nofollow” er absolutt ubrukelig, det vil ikke stoppe spam spam fordi spammere bruker programvare. Den beste løsningen mot kommentarspammere er plugins som Akismet, Bad Behavior og captchas eller menneskelige spørsmål.

 15. 17
 16. 18

  Hei, jeg vil gjerne spørre om WordPress, Yahoo 360, Blogger osv. Bruker “nofollow” i blogginnlegg. dvs. hvis jeg skriver et innlegg i bloggen min og jeg setter en lenke i det, endres lenken i innlegget mitt til rel = nofollow?

 17. 19

  Tusen takk for den gode artikkelen om no follow-attributtet. Fordi det er installert som standard i WordPress, mistenker jeg at veldig mange mennesker ikke engang vet at det er der.

  Jeg tror at en policy om å tillate eller ikke tillate kommentarer på individuell basis i stedet for bare å nedgradere dem alle, er en langt bedre tilnærming.

 18. 20

  Takk for dette innlegget! Jeg vet at jeg er litt forsinket med å finne det, men jeg begynte nettopp å blogge og prøver å finne ut hvorfor pokkerordpressen ikke setter noe i mine lenker. Jeg kommer til å legge inn dofollow takket være å finne bloggen din, kanskje det vil oppmuntre til flere kommentarer og interaksjon på newby-bloggen min.

  • 21

   Hei DG,

   Jeg er ikke sikker på hvor mye det faktisk hjelper direkte med deltagelse. Jeg tror imidlertid at 'fugler av en fjær flyr sammen', så du er mer tilbøyelig til å koble deg til og delta med andre blogger som ikke bruker nofollow. På sikt tror jeg det er fordel.

   Jeg liker det bare fordi jeg tror at mye av suksessen min med blogging har vært å gjøre med deltakelse av folk som deg i samtalen. Hvorfor skal jeg få alle fordelene ?!

   Cheers!
   Doug

 19. 22

  Takk for denne informasjonen Doug, jeg hadde lagt til rel-koder manuelt i linkene mine, men vurderte aldri denne tilnærmingen for kommentarer. Det er fornuftig skjønt, jeg vil nok begynne å gjøre dette siden jeg allerede har moderert kommentarene mine i stor grad.

 20. 23

  Hei, jeg installerte DoFollow-pluginet for noen dager siden, og jeg fikk takk fra noen små blogger jeg lenket til i artiklene og kommentarene mine.

  Flott initiativ også, men KUN i kombinasjon med en streng kommentar / brukeradministrasjon, ellers vil blogger bli spamkilder raskere enn vi tror.

 21. 24

  doug, denne nofollow-tingen har virkelig vært smertefull for både bloggeren og den legitime kommentatoren ... jeg skulle bare ønske at noen kunne lage et plugin som vil aktivere / deaktivere nofollow etter administratorens vilje. alle nofollo-plugins jeg har brukt rive av nofollow-taggen på alle kommentarer og / eller kommentatorer. som du sa, noen mennesker er kresne i å godkjenne brukernes kommentarer

  • 25

   Jeg er enig, Jessie! WordPress har fått den tilbakemeldingen høyt og tydelig, men jeg tror de kan være under press fra søkemotorene for ikke å gjøre det til et alternativ.

 22. 26

  den morsomme tingen er at flertallet av de som "forfekter" nofollow har nofollow-attributt på sine nettsteder / blogger .... er det ikke morsomt at folk sier noe og gjør et annet? du fikk min beundring for å ha en dofollow her akkurat som i bloggen min ... jeg er ikke bare sikker på hvordan dette vil påvirke min PR i google.

 23. 27

  Takk for at du forklarte dette. Jeg har nettopp fått et nettsted i gang, og ser på alle bloggalternativene. Dessverre stinker bloggprogramvaren på boks som jeg kunne bruke på nettstedet mitt på is, og jeg har tenkt på å bruke wordpress, så takk for at du snakket om følg eller ikke følg problem. Jeg har to nettsteder, ett uten Googles tilbakekoblinger, og den andre dagen viste det andre nettstedet mitt 2 Google-tilbakekoblinger utenom det blå, og jeg var veldig spent! Jeg postet på blogger hele tiden og visste ikke en gang at du kunne få en lenke på den måten, (duh, nybegynner!) Og plutselig hadde jeg 10 lenker fra Dawud Miracle - hvem i helvete er han ???? Jeg fulgte lenken tilbake til siden hans og innså at det var en av mange mange mange blogger jeg hadde lagt ut på, takk Mirakel, det var et mirakel !!! Så lurte jeg på hvordan det hadde skjedd, og hvorfor det ikke hadde skjedd før! Så nå får jeg det. Når jeg får opp bloggprogramvaren, vil jeg definitivt følge, ikke typen no-follow. Det er nok suksess for oss alle ... ..

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.