Hvordan optimalisere tittelkoder (med eksempler)

Titteloptimalisering for søkemotorer

Visste du at siden din kan ha flere titler, avhengig av hvor du vil at de skal vises? Det er sant ... her er fire forskjellige titler du kan ha for en enkelt side i innholdsstyringssystemet ditt.

 1. Tittelkode - HTML-en som vises i nettleserfanen din og er indeksert og vises i søkeresultatene.
 2. Sidetittel - tittelen du har gitt siden din i innholdsstyringssystemet ditt for å finne det enkelt.
 3. Sideoverskrift - vanligvis en H1- eller H2-tag øverst på siden din, slik at de besøkende får vite hvilken side de er på.
 4. Rich Snippet-tittel - tittelen du vil vise når folk deler siden din på sosiale medier, og som vises i forhåndsvisningen. Hvis en rik tekstutdrag ikke er tilstede, vil sosiale plattformer vanligvis være tittelkoden som standard.

Jeg optimaliserer ofte hver av disse når jeg publiserer en side. På det sosiale kan jeg være overbevisende. På søk vil jeg forsikre meg om at jeg bruker nøkkelord. På overskrifter vil jeg gi klarhet for innholdet som følger. Og internt, jeg vil være i stand til å finne siden min lett når jeg søker i innholdsstyringssystemet mitt. For denne artikkelen skal vi fokusere på å optimalisere din tittelkode for søkemotorer.

Tittel koderuten tvil det viktigste elementet på siden når det gjelder å indeksere innholdet ditt riktig for søkeordene du søker å bli funnet i. Og for kjærligheten til alt som er SEO... vennligst oppdater hjemmesidens tittel fra Hjem. Jeg kryper hver gang jeg ser et nettsted der de ikke optimaliserer hjemmesidens tittel! Du konkurrerer med en million andre sider som heter Hjem!

Hvor mange tegn viser Google for en tittelkode?

Visste du at hvis tittelkoden din overstiger 70 tegn, kan Google bruke annet innhold fra siden din i stedet? Og hvis du overskrider 75 tegn, vil Google bare ignorere innholdet etter 75 tegn? En riktig formatert tittel-tag skal være mellom 50 og 70 tegn. Jeg pleier å optimalisere for mellom 50 og 60 tegn siden mobilsøk kan kutte noen flere tegn.

I den andre enden av skalaen ser jeg mange selskaper prøver å pakke og stappe mye unødvendig eller bred informasjon i deres tittel koder. Mange setter firmanavnet, bransjen så vel som sidetittelen. Hvis du rangerer bra for din merkede nøkkelord, titler trenger ikke å inkludere firmanavnet ditt.

Det er noen få unntak, selvfølgelig:

 • Du har en massivt merke. Hvis jeg er den New York Times, for eksempel, jeg vil sannsynligvis ha den med.
 • Du trenger merkevarebevissthet og har flott innhold. Jeg gjør dette ofte med unge kunder som bygger omdømme, og de har investert mye i flott innhold.
 • Du har et firmanavn som faktisk inneholder et relevant nøkkelord. Martech Zonekan for eksempel komme godt med siden MarTech er et ofte søkt begrep.

Hjemmeside Tittel Tag Eksempler

Når jeg optimaliserer en startside, bruker jeg vanligvis følgende format

nøkkelord som beskriver ditt produkt, din tjeneste eller bransje | selskapsnavn

Eksempel:

Fraksjonell CMO, konsulent, høyttaler, forfatter, Podcaster | Douglas Karr

eller:

Maksimer Salesforce og markedsføring Cloud Investment | Highbridge

Eksempler på geografiske sidetittelapper

Omtrent en tredjedel av alle mobile Google-søk er relatert til plassering i henhold til Blå Corona. Når jeg optimaliserer tittelkoder for en geografisk side, bruker jeg vanligvis følgende format:

nøkkelord som beskriver side | geografisk plassering

Eksempel:

Tjenester for infografisk design | Indianapolis, Indiana

Eksempler på aktuelle sidetittelapper

Når jeg optimaliserer tittelkoder for en aktuell side, bruker jeg vanligvis følgende format:

nøkkelord som beskriver side | kategori eller bransje

Eksempel:

Optimalisering av destinasjonssider | Betal per klikk-tjenester

Spørsmål fungerer bra i tittelkoder

Ikke glem at brukere av søkemotorer pleier å skrive mer detaljerte spørsmål nå i søkemotorer.

 • Cirka 40% av alle online søk i USA inneholdt to nøkkelord.
 • Over 80% av online-søk i USA var tre ord eller mer.
 • Over 33% av Googles søk er på over 4 ord

På dette innlegget finner du tittelen er:

Hvordan optimalisere tittelkoden din for SEO (med eksempler)

Brukere bruker Hvem, hva, hvorfor, når og hvordan i søkene deres langt mer enn de har gjort tidligere. Å ha en spørsmålstittel som samsvarer med et søk er en fin måte å bli indeksert perfekt og drive litt søketrafikk til nettstedet ditt.

Mange andre nettsteder har skrevet om tittelkoder og tittel tag SEO og jeg er ikke sikker på at jeg noen gang vil konkurrere med dem siden nettstedene deres dominerer SEO-relaterte vilkår. Så jeg har lagt til med eksempler for å prøve å skille innlegget mitt og få flere klikk!

Du trenger ikke å være sjenert over å bruke så mange tegn som mulig. Å bruke høyt fokuserte søkeord først, etterfulgt av bredere begreper neste, er en god praksis.

Titteloptimalisering i WordPress

Hvis du bruker WordPress, kan verktøy som Rangere SEO-plugin for matematikk lar deg tilpasse både innleggstitel og sidetittel. De to er forskjellige. Med et WordPress-nettsted er posttittelen vanligvis innenfor en overskriftskode i teksten, mens sidetittelen din er tittel tag som fanges opp av søkemotorene. Uten WordPress SEO-plugin kan de to være identiske. Rangere matematikk lar deg definere begge ... slik at du kan bruke en overbevisende tittel og lang tittel på siden - men likevel begrense sidetittelkoden til riktig lengde. Og du kan se en forhåndsvisning av den med et antall tegn:

SERP Forhåndsvisning i Rank Math SEO Plugin for WordPress

60% av Googles søk utføres nå via mobilen Rangere matematikk gir også en mobil forhåndsvisning (mobilknapp øverst til høyre):

Mobile SERP -forhåndsvisning i Rank Math SEO Plugin for WordPress

Hvis du ikke har et plugin der du kan optimalisere rike utdrag for sosiale medier, tittel koder vises ofte av sosiale medieplattformer når du deler en lenke.

Utvikle en kortfattet, overbevisende tittel som driver klikk! Fokus nøkkelordene på det du tror den besøkende vil være fokusert på og ikke noe mer. Og ikke glem å optimaliser metabeskrivelsen din for å få søkebrukeren til å klikke seg gjennom.

Pro Tip: Etter at du har publisert siden din, sjekk for å se hvordan du rangerer om noen få uker med et verktøy som Semrush. Hvis du ser at siden din rangerer bra for en annen kombinasjon av nøkkelord ... skriv tittelkoden din for å matche den nærmere (hvis den er relevant, selvfølgelig). Jeg gjør dette hele tiden på artiklene mine, og jeg ser at klikkfrekvensen i Search Console øker enda mer!

Ansvarsfraskrivelse: Jeg bruker tilknyttede lenker for Semrush og Rangere matematikk ovenfor.

5 Kommentarer

 1. 1

  Titteltaggen er det viktigste metaelementet og er en rangeringsfaktor. Mange nettsteder gjør den feilen å kaste bort denne plassen ved kun å bruke firmanavnet. Den bør bruke nøkkelord for å beskrive hva som er på siden.

 2. 2
 3. 4

  Jeg vil ikke fortsette bloggtittelen min etter sidetittelen min, men jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Jeg bruker All In One Seo Pack-plugin og jeg hadde fjernet %blog_title% som var etter %page_title%, for øyeblikket er det %page_title%. Men det fortsetter fortsatt. I header.php er tittelkoden, og i page.php er tittelen . Hva skal jeg gjøre, slik at bloggtittelen ikke fortsetter etter sidetittel.

  • 5

   Jeg vil ærlig eksportere innstillingene dine fra All In One SEO Pack Plugin og installere Yoast SEO Plugin for WordPress. Du kan importere innstillingene dit og det du har ovenfor skal fungere.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.