Er det virkelig forlovelse?

Hva er ekte markedsføringsengasjement

Hvis jeg snakker med kjæresten min 83% mer denne måneden enn forrige måned, er jeg det mer engasjert? Hva med om jeg kom med noen kommentarer om henne? Er jeg forlovet?

Nei.

Definisjonene av engasjement er klare:

(1) En formell avtale om å gifte seg.
(2) En ordning for å gjøre noe eller gå et sted til et fast tidspunkt.

Merriam Webster Definisjon av engasjement

Over en tiår sidenJeg publiserte først dette rantet som jeg ønsket at markedsførere ville slutte å uttrykke begrepet engasjement som en forretningsmåling. I dag er det fortsatt et problem i vår bransje, så jeg har fulgt det opp med videoen nedenfor.

Tid målt på siden, antall kommentarer, antall følgere, antall stemmer eller til og med antall minutter med video som er sett hjelper ikke virksomheten din med mindre du kan justere engasjement til en faktisk forretningsresultat. Hvis du ikke kan det, er det bare en forfengelighet beregning.

Jeg klager fortsatt over misbruk av begrepet engasjement i dag fordi jeg er vitne til at altfor mange kunder bruker store summer på innhold som ikke gir noen forretningsfordeler.

Det er ikke engasjement, det er dating. Og det betyr ikke at markedsførere ikke skal forfølge en slags interaksjon mellom seere, følgere, fans, lyttere osv ... de burde. Men markedsførere må til slutt tilpasse samspillet med faktiske forretningsresultater.

Dating er enhver sosial aktivitet utført av, typisk, to personer med sikte på at hver vurderer den andres egnethet som deres partner.

Hvis besøkende bruker mer tid på nettstedet ditt, gratulerer! Du dater mer, og det er et godt tegn ... men det er ikke et engasjement. Når den besøkende kjøper ringen og legger den på fingeren, fortell meg at du er forlovet. Når antall besøkende øker og de kjøper mer av nettstedet ditt, kan du fortelle meg at engasjementet ditt øker.

Markedsførere som ikke kan måle avkastning på sosiale medier bruk ord som engasjement for å legitimere innsatsen og wow sine kunder ... mens du kaster bort pengene sine.

Da Jeffrey Glueck holdt åpningstalen på eMarketing Association Conference for et tiår siden, fortalte han en flott historie om Travelocity starte opp sosiale mediekampanjer ved hjelp av gnome og Min plass.

Etter engasjementsstandarder var kampanjen en stor suksess ... alle ble venn med nissen og kommentarer og samtaler fløy! Folk brukte mer tid på siden, og det var massevis av eksponering. Dessverre kostet imidlertid kampanjen $ 300 XNUMX og var en fiasko i å drive virksomheten til Travelocity. Med andre ord ... ikke engasjement.

PS: På et sidenot ... Jeg har en kjæreste, men vi er ikke forlovet.

PPS: Takk til Ablog kino for å produsere denne spektakulære videoen! Dette er den andre i vår Myter, misoppfatninger og rants serien.

8 Kommentarer

 1. 1

  Good Lord ... Jeg falt omtrent ut av stolen på kontoret etter å ha lest tittelen til dette innlegget. Trafikk spiller ingen rolle i det lange løp .. salget er det som teller .. Inntekter. Inntekter. Inntekter.
  Godt innlegg.

  • 2

   Hei Kyle!

   Gratulerer med å ta Stephen med. Han er en flott fyr, og jeg er glad for at han har sluttet seg til dere ... Jeg tror du vil bli overrasket over hvordan han graver inn og finner ut ting.

   Re: dette. Jeg tror det er utrolig viktig å bygge et forhold til kundene og kundene dine - og noen ting er veldig vanskelig å måle. En av grunnene til at jeg elsker blogging og sosiale medier så mye er at jeg KAN være gjennomsiktig, jeg kan være ærlig, jeg kan gi kundene mine mye oppmerksomhet - men mest av alt - jeg VET at alle de tingene som var tøffe å måle før er målbare nå.

   Jeg vil bare utfordre markedsførere til å gi kundene sine en synlig trakt som gir dem bevis på at a fører til b, b til c og c til d. Når kundene finner ut at de er åpne, ærlige og tilgjengelige ... har de det bedre! Vi må bare bevise det for dem.

   Flott å se deg her! Når kommer du til The Bean Cup?
   Doug

 2. 3

  Kanskje vi kommer inn i et semantisk argument her, men jeg tror det er verdt å ha.

  Svar: Det ser ut til at engasjement er en enestående hendelse i din analogi (eller i det minste en hendelse utløst utelukkende av kjøp). Jeg vil hevde at en annen definisjon av forlovelse er å "trekke inn i eller involvere" en person i en samtale eller et forhold. Forlovelse er ikke en entydig eller til og med en klimaks. Det er de små forholdene som kulminerer i et rikere forhold mellom selskap og kunde. Det krymper avstanden mellom dem.

  B. Hvert av disse uttrykkene for "engasjement" du oppgir, kan kvantifiseres, og jeg definerer dem også som engasjement. Hvor jeg deler din skepsis, er når hvert av disse uttrykkene blir kvantifisert for deres egen skyld. Bare fordi noen legger igjen en kommentar, betyr det ikke nødvendigvis at de er nærmere en virksomhetsdefinert handling, for eksempel å kjøpe. Engasjementshandlinger bør bygge mot et sluttresultat som en bedrift ønsker. Markedsføring må fullføre denne (ofte ikke-lineære) banen. For eksempel, hvor Travelocity mislyktes, var det bare å lage en kul bevissthetskampanje uten å tenke på hvordan hvert kundeengasjement ville få personen til å fullføre et sluttmål.

  C. Hvis vi ønsker å jobbe med din analogi ... Jeg tror ikke at selskaper virkelig får en ring fra kundene sine. Bedrifter må hele tiden søke etter en kunde, engasjere dem, bygge nye relasjoner med dem. Hvis et selskap tror de endelig har gått kundene ned midtgangen i ekteskap, vil de bli virkelig overrasket over hvor rask skilsmisse er i deres bilde.

  Beklager den langvarige kommentaren, men jeg tror at engasjement er en viktig beregning for markedsføring, og at den kan bygges mer effektivt. Bare et annet synspunkt.

  • 4

   Chris,

   Gode ​​tilbakemeldinger og god samtale. Innenfor tilbakemeldingen din vil jeg utfordre forestillingen om at noen av disse hendelsene faktisk 'fører til et monetært forhold. Vis meg et enkelt selskaps salgstrakt som gir bevis for at det viktigste middel for å få folk til å kjøpe fra virksomheten din begynner med at de kommenterer bloggen din ... eller at det er en sammenheng mellom antall følgere du har og det totale markedsføringsbudsjettet.

   Jeg antar at frustrasjonen min ligger i det faktum at folk tror at dette blir en slags pseudo-ytelsesindikator for bedrifter. Som markedsfører trenger jeg å gi BEVIS og analytiske data som viser en årsak og virkning sammenheng mellom disse tingene og selve kjøpet. Til dags dato tror jeg det er bs

   Med mye respekt!
   Doug

 3. 5

  Doug, dette er en god analogi, og jeg er enig i at "engasjement" er for mye brukt og utslitt. Til syvende og sist må markedsførere fokusere på det som driver virksomhet og bringer inn folk som er seriøse med å gi opp pengene sine for produktene og tjenestene dine. -Michael

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.