Viktigheten av god grammatikk og tegnsetting i blogging

Depositphotos 43450467 s

Folk som kjenner meg, vet at jeg kan være litt av en grammatikk og tegnsetting. Selv om jeg ikke vil gå så langt som å korrigere folk offentlig (jeg bare skjemmer dem privat), har jeg vært kjent for å redigere tegn som inneholder feilstavede ord, feilplasserte apostrofer og generelt alvorlige feil.

Så, unødvendig å si, prøver jeg alltid å sørge for at skrivingen min er opp til grammatisk snus.

"Selv på blogger?"

Ja, selv på blogger.

"Men blogger skal være uformelle og samtaler."

Ikke så mye som du kanskje tror. Det er flere bedrifter som omfavner blogging, og de prøver å projisere et bilde av tillit og pålitelighet. Og tro det eller ei, kundene vil bedømme et helt selskaps evne til å gjøre selv det mest grunnleggende kjernemisjonen på grammatikk og stavemåte til en lav-nivå PR-flunky.

“Herregud, du dinglet en partisipp! Vi vil ikke lenger kjøpe produktene dine igjen! ”

Ikke tro meg? Vær nøye med kommentarene på enhver politisk blogg under presidentvalget.

Selv om du ikke trenger å berolige slike mennesker (de trenger å bli bedøvet i stedet), trenger du å projisere et bilde av kompetanse og profesjonalitet. Og det betyr at du må stave ord riktig, og bruke riktig grammatikk og tegnsetting.

Noen ganger vil jeg sende Doug en DM om en feilplassert apostrof eller et feilstavet ord i et av hans Marketing Technology-innlegg (som i ettertid er sannsynligvis grunnen til at Jeg blir straffet Jeg ble bedt om å skrive denne artikkelen).

Det finnes en rekke grammatiske feil som, hvis du lager dem, ærlig talt får deg til å se dumme ut (Copybloggers ord, ikke mine). Ting som det er mot det, og du er mot det, er feil som du bør vite bedre enn å gjøre.

Mange vil si at grammatikk og staving på blogger bare ikke er viktig. At vi skal være uformelle og avslappede, og at det bare ikke betyr noe lenger.

Det er greit hvis du skriver en personlig blogg om ditt eget liv, og at du bare forventer at noen få venner skal lese. Du kan være så uformell som du vil, gjøre feil etter ditt hjertes ønske, og til og med fylle innleggene dine med gratis og likevel morsom banning. (Ser på du, Bloggess.)

Men hvis du snakker om virksomheten din, ditt selskap eller din bransje, må du holde alt så rent og feilfritt som mulig.

Det er ikke synd hvis du gjør en feil. Det er mange ganger jeg har gjort feil på blogginnleggene mine, spesielt de der jeg snakker om viktigheten av god grammatikk og tegnsetting. Men jeg kan alltid gå tilbake og rydde opp. Det er det som er bra med blogging: ingenting er permanent, som et magasin eller brosjyre. Det er et statisk levende dokument. Event innleggene som er tre år gamle.

Så hvis du gjør en feil eller to, fortvil ikke. La noen du stoler på se dem over og gi deg ærlige tilbakemeldinger. Gå deretter tilbake og ordne det du savnet i løpet av de første par redigeringsrundene dine.

For med rette eller feil er nitpickerne der ute. Og de kommer etter deg.

En kommentar

  1. 1

    Jeg kan ikke sette ord på hvor mye jeg setter pris på øyet ditt for å finne feilene mine! Jeg har en tendens til å skrive i en strøm av bevissthet og se over feilene mine mens jeg prøver like lett som da jeg skrev dem. Det er litt av en forbannelse. Takk og lov for venner!

    Når jeg er rik og berømt, må jeg kompensere deg! 😀

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.