Atmosfærisk markedsføring og hvorfor fortjeneste kan avhenge av det

detaljhandel atmosfære

Med alle nettstedene og verktøyene som er tilgjengelige for oss via nettet, hvorfor finner vi ikke alle bare den laveste prisen på hvert produkt? Det er mange forbrukere eller bedrifter som gjør nettopp det, men de fleste gjør det ikke. Jeg har delt på nettet at jeg for noen år siden byttet fra å kjøre Fords til en Cadillac. En Ford-forhandler irriterte meg da de belastet meg et lite gebyr for å fikse et tilbakekallingsproblem.

Jeg betalte avgiften, så kjørte jeg til Cadillac mye noen uker senere. Jeg sluttet å reise i en ny SRX den kvelden. Selgeren hoppet gjennom bøylene for å skaffe meg kjøretøyet jeg ønsket til en pris jeg hadde råd til. Da jeg kom inn for å legge til gjørmeklaffer og et sykkelstativ, installerte de dem uten kostnad. Når det er bursdagen min, ringer de og ønsker meg Gratulerer med dagen. Når jeg kommer inn for et oljeskift, gir de meg et kontor med Wi-Fi eller en topplåner uten kostnad. (Ja, jeg vet at de vil at jeg skal kjøpe det).

Sannheten er at jeg liker SRX ... men jeg elsker merket. Opplevelsen som min salgsrepresentant gir, forhandleren gir, og merkevaren gir, skaper en opplevelse utenfor de 4 dørene til bilen. Jeg føler meg spesiell ... og jeg er villig til å betale ekstra for det.

I arkitekturens verden kaller de opplevelsen av rommet rundt deg Atmosfære, skrevet med fokus på arkitekter og detaljhandelopplevelsene de designet.

Definisjon av Atmospherics

I 1973, Philip Kotler skrev en artikkel i Journal of Retail hvor han beskrev innvirkningen av butikkområdet på kjøpsatferden. Han ga følgende definisjon:

Innsatsen for å designe kjøpsmiljøer for å produsere spesifikke følelsesmessige effekter hos kjøperen som forbedrer sannsynligheten for kjøp. Påvirkning av sannsynligheten er den sensoriske kvaliteten i rommet som omgir kjøpsobjektet, kjøpers oppfatning av disse sensoriske kvalitetene, effekten av de opplevde sensoriske kvalitetene og innvirkningen av kjøpers affektive tilstand.

Utover detaljhandel

Etter 20 år med PC-er, kjøpte selskapet jeg jobbet for en MacBook Pro for meg. Boksen var vakker. Den hadde et håndtak, var designet på linje med annonseringen, og når du åpnet den, ble den bærbare datamaskinen vugget i et mykt svart skum. Det var en opplevelse å trekke den fra esken og legge den på pulten. Det var ikke det typiske styrofoam-rotet med plastposer som det var umulig å åpne.

Det Apple gjør er å designe og utføre en unik, konsistent opplevelse for potensielle kunder og kunder. Fra butikken, til produktemballasjen, til produktet, til operativsystemet, gjennom til programvaren. Det er en atmosfære rundt Apple som gjør det unikt. Og ikke overraskende, opplevelsen er også svært lønnsom.

Atmosfærisk markedsføring innebærer visning av produktet, farger, lukt, lyder, publikum, kampanjer og kjøpsopplevelse. Som Mr. Kotler skriver:

En av de viktigste fremskrittene innen forretningstenking er anerkjennelsen av at folk i beslutningene om kjøp svarer på mer enn bare det håndgripelige produktet eller tjenesten som tilbys. Det håndgripelige produktet - et par sko, kjøleskap, hårklipp eller måltid - er bare en liten del av den totale forbrukspakken. Kjøpere svarer på det totale produktet. Det inkluderer tjenestene, garantiene, emballasjen, annonseringen, finansieringen, trivselen, bilder og andre funksjoner som følger med produktet.

For femti år siden og sitatet står fortsatt. I mitt første eksempel ble kjøpsopplevelsen skadet av forhandleren - atmosfæren forurenset. I Apple-eksemplet er det gjennomgående høyt. Selv om du kjøper en iPad på Best Buy, er den nøye designet for å skille seg fra konkurrentene.

Online atmosfære

Din online merkevare, salgsopplevelse, ombordstigning, plattform, kontoadministrasjon og fakturering er alle en del av atmosfære påvirker selskapets evne til å skaffe seg, beholde og skape mer verdifulle forhold til potensielle kunder og kunder. Over tid tror jeg faktisk at de har størst langsiktig innvirkning på din konkurranseevne. Når selskaper flytter på nettet, blir det viktig at opplevelsen og konsistensen på nettet støtter kjøpsbeslutningen.

Jeg er en ganske praktisk person når det gjelder verktøy, produkter og tjenester vi driver forretninger med. Jeg skal imidlertid være ærlig at jeg finner meg selv raskere til en kjøpsbeslutning når jeg tiltrekkes av merkevare. Noen ganger er det videoene de legger ut, noen ganger skrivingen, noen ganger nettstedsopplevelsen og noen ganger merkevarebyggingen. Hvis det hele er konsekvent - nettsted, sosialt, e-post, videoer osv. - kan du til og med finne at jeg skriver inn kredittkortdataene mine for et online kjøp der og da. Selv om det koster mer penger.

Faktum er at alle kan konkurrere om billig. Men når du prøver å øke fortjenesten og akselerere salgssyklusen din, er det avhengig av effektiviteten din atmosfærisk markedsføring.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.