Når psykopater går på jobb

Slanger i drakter: Når psykopater går på jobb

Mange av mine nærmeste venner og kolleger vet at jeg hadde en veldig forferdelig opplevelse å forlate en arbeidsgiver for en stund siden. Noen mennesker kan lure på hvorfor folk ikke bare kan gå videre etter noe sånt. Når arbeidsgiveren er en veldig stor organisasjon, har den en tendens til gjentatte ganger å komme tilbake og minne deg på. Med mindre du faktisk forlater byen, fortsetter du å høre 'ordet på gaten' om det som skjedde etter at du dro. Å forlate bransjen er ikke et alternativ - det er dette jeg lever for.

Når du er typen person som ikke skiller arbeid fra hjemmet og du heller alt du har i jobben din - en situasjon som denne er vanskelig å legge igjen. For de av oss som har dratt, er vi alle enige om hva som skjedde. Men noen av menneskene som har igjen har arr så dype at de ikke engang orker å gå til lunsj og snakke med oss ​​andre. Tenk deg hvor traumatisk en situasjon må være for å skade en slik person.

Jeg er en ganske glad fyr. Jeg elsker jobben min og jeg elsker det jeg gjør. Men når jeg blir minnet om den tiden i karrieren min, kan jeg ikke la være å lure på hvorfor den ansvarlige fortsatt er der ute og fremdeles gjør skade. Dusinvis av flotte mennesker er borte, avdelingen som vant priser tidligere er i splinter nå, og prestasjonene til selskapet avtar på grunn av det. Likevel ... den ansvarlige forblir. Dette er virkelig et mysterium for meg.

Jeg hentet en bok på Borders i går: Slanger i dress, når psykopater går på jobb. Jeg leste gjennom forordet mens jeg ventet på noen venner og bestemte meg for å kjøpe boken. Det var egentlig av nysgjerrighet mer enn å prøve å forklare hva som hadde skjedd med meg. Jeg prøvde virkelig ikke å sette sammen to og to. Men så leste jeg dette:

«Selvfølgelig likte ikke alle Helen, og noen av hennes ansatte stolte ikke på henne. Hun behandlet juniorkollegene med forakt og et visst med forakt, ofte med utgangspunkt i deres evner og kompetanse. For dem hun syntes var nyttig for karrieren, var hun imøtekommende, engasjerende og morsom. Hun hadde et talent for å presentere sin gode side for dem hun følte var viktig, mens hun nektet, diskonterte, kastet og fortrengte alle som ikke var enige i hennes avgjørelser.

Helen utviklet et rykte for å fortelle bedriftspersonalet hva de ønsket å høre, og styre møter med ledergruppen som om de var Hollywood-produksjoner. Hun insisterte på at hennes direkte rapporter fulgte de avtalte manusene, og utsatt henne for uventede eller vanskelige spørsmål. I følge jevnaldrende var Helen en mester i inntrykkshåndtering, og hun manipulerte med hell sjefen sin, skremte direkte rapporter og spilte viktige personligheter som var viktige for henne.

Disse to avsnittene bokstavelig talt sendte frysninger opp ryggen min. Jeg er ikke sikker på at denne boken vil hjelpe meg til å tilgi og glemme det som skjedde med meg og mange andre gode mennesker, men kanskje det vil hjelpe meg å forstå den bedre. Jeg hører fremdeles ikke fra ledere i organisasjonen og selskapet som en gang var mine respekterte kolleger - tvert imot, jeg har absolutt ikke lov til å ha kontakt med dem.

Kanskje de kan plukke opp denne boka, lese den og sette to og to sammen. Ingen tvil om at de kommer til den samme erkjennelsen som jeg nå kommer til.

De jobber kanskje med en psykopat.

Bestill slanger i drakter på Amazon

2 Kommentarer

 1. 1

  Interessant innlegg, heldigvis har jeg ikke fått noe så ille til meg ennå!
  Har du noen gang lest om begrepet “kunstig harmoni” ..
  I noen selskaper blir ikke problemene konfrontert, vi kommer overens fordi vi må, for å tjene en skorpe. Så i sosiale omgivelser vil du ikke engang snakke med en bestemt person, men på jobben blir du tvunget til. Bare det å tenke høyt, men å undertrykke dette over lange perioder, kan føre til psykopatiske tendenser.

  • 2

   Som et annet offer for en forferdelig avgang er jeg veldig sympatisk med Dougs situasjon, og kan sette pris på hvor lang tid det tar å helbrede. Jeg sladder fortsatt her om hva som skjedde siden jeg dro, og selv om minnene har falmet, vil jeg aldri komme helt over skaden som er gjort mot meg (for de som ikke har opplevd det, er du heldig - å være offer for arbeid a-hull, enten utroiske medarbeidere eller de i høyere posisjon, føles som om du har blitt voldtatt, ranet, slått og etterlatt for døde). En mulighet er å si "deres tap" og "Jeg synes synd på dem." Jeg tror også "rykkene som gjorde livet mitt så uutholdelig i alle disse årene, må ha noen selvtillitsproblemer for å jobbe så hardt for å gjøre livet til en positiv bidragsyter til et helvete." Alle disse tankene har hjulpet meg å helbrede ... kanskje de også vil hjelpe deg, Doug.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.