Bør du optimalisere innhold for brede skjermer?

Lyn

Jeg vil gjerne ha en brukeropplevelsesekspert å ringe inn på dette innlegget. Jeg har sett på når flere og flere teknologisider maksimerer visningsområdet (den synlige regionen på enheten din), og jeg er egentlig ikke så imponert. Jeg tror ikke det, hvis du har mer oppløsning, må du bruke den oppløsningen.

Her er en oversikt over de beste oppløsningene på Martech Zone:
resolusjoner

Den mest populære oppløsningen, som du kan se, er 1366 × 768. Dette er ganske mye standard laptop-oppløsning på markedet akkurat nå. Forholdsmessig ser dette ut som skjermen:
1366x768

Som du ser er skjermen veldig, veldig bred og litt kort. Selv om det gir en flott skjerm som er optimalisert for å se HD-videoer, er det egentlig ikke en skjerm som er optimalisert for nettsteder og lesing. Og vi ser på videoer på avstand ... ikke på nært hold der vi leser tekst og skriver på tastaturet. En vertikal skjerm ville være en mye bedre oppløsning for det, siden nettsteder varierer lengre enn de gjør i bredden.

Så jeg ser dette angrepet av nettsteder som er designet for å maksimere visningen, og jeg blir ikke solgt. Aviser fant for lenge siden at folk leste i vertikale striper, ikke lange horisontale. Fokuset vårt har en tendens til å gå seg vill når vi beveger oss over skjermen. Å flytte elementer langt til venstre eller til høyre setter dem ut av fokus mens jeg leser innhold, så sekundære elementer som sidefelt blir praktisk talt ignorert helt.

Med det ønsker jeg ikke å redesigne Martech Zone skjermen for å ta opp den horisontale eiendommen når som helst snart. Designet vårt på en skjerm skiller seg fra opplevelsen på en mobil enhet eller nettbrett, og vi vil fortsette å holde disse opplevelsene unike. Bredden vår på bloggen er flott for å lese topp til bunn og se sidefeltet når vi ser på nøkkelinnholdet. Vårt primære innhold er 640 px bredt for å imøtekomme standard videostørrelser og et sidefelt som er 300 px bredt for standardannonsering.

Hva tror du? Bør vi gå ruten til andre nettsteder? Eller er jeg på rett spor med vårt nåværende oppsett?

2 Kommentarer

 1. 1

  Jeg kan ikke si at jeg er en ekspert på brukeropplevelse, men jeg har bygd nettsteder i lang tid, og jeg presser alle hardt for i det minste et responsivt design, om ikke bare for å ta vare på problemene du er vendt.

  Hvis du tar en titt på nettsteder som Mashable, The Verge og til og med NPR, kan du fortelle at de har byttet til et mye bredere design som du sa som jeg personlig ELSKER, da jeg jobber og leser mye av mitt arbeidsrelaterte innhold på en 32 ″ skjerm.

  Imidlertid, etter min mening når det gjelder nettsteder som dine, må jeg lure på hva som ofres og hvilken type budsjett du trenger å konvertere.

  Utvikleren i meg vil anbefale å teste med noen bredere design på spesifikt innhold, og bruke en viderekobling for bestemte visningsfelt, og deretter gå derfra.

  Jeg synes at med nettsteder som The Verge og Mashable trenger et virkelig flott stykke en god mengde plass, og det bredere designet hjelper virkelig det.

  • 2

   Takk for denne flotte innsikten, Doug! Vi vil sikkert investere hvis det er bevis for at brede, responsive formater forbedrer lesbarheten og engasjementet på nettsteder. Er det endelige bevis på dette der ute?
   Douglas Karr

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.