Hvor mange ord per innlegg er riktig?

Depositphotos 8021901 s

Kudos to Indy Confluence for å sette på en flott nettverksarrangement her i Indianapolis i går. I motsetning til de fleste nettverkshendelser ledet Indy Confluence ledet av Brett Healey og Erik Deckers, brakte inn et panel av folk her i regionen for å gi noen verdiskapende råd til alle medlemmene. Denne månedens tema var Hvorfor er bedriftsblogging kritisk for et selskaps suksess, og jeg ble invitert til å være med i panelet.

Panelet besto av Chris Baggott, Rhoda Israelov, Rodger Johnson, Kyle Lacy og meg.

Det var en flott diskusjon, men ett emne satt fast i min gjennomgang: Hvor mange ord skal et blogginnlegg ha?.

Samtalen gikk over hele bordet, og de fleste foredragsholdere presset på pithy-innlegg, og tallet 250 ord ble lagt ut som optimalt. Som den ene 'lange kopien' bloggeren ble jeg oppstemt av panelet.

For lesere av bloggen min vet du at jeg ikke en gang kan sette opp et blogginnlegg på 250 ord (dette innlegget er et godt eksempel). Jeg har mange lesere, god plassering av søkemotorer og et økende antall abonnenter - og jeg er aldri pittig! Jeg analyserte antall ord per innlegg og sammenlignet det med innleggspopularitet på min egen blogg og fant aldri en sammenheng.

Denne gangen bestemte jeg meg for å se på noen andre blogger. Ikke bare noen blogger. Jeg valgte de fem beste resultatene på Google da jeg søkte etter Blogger for SEO. Jeg regner med at alle i den øverste enden av kampen vil ha en viss konsistens til innleggene sine som kan gi meg litt innsikt. De fem analyserte bloggene var SEOmoz, SEO for Google, Online markedsføringsblogg, Hittail Blogg, og Daglig SEO Blog.

Siden disse bloggene har et søkeresultat med høyt volum, antar jeg at de er både populære og relevante. Jeg trakk de siste 10 blogginnleggene per blogg for totalt 50 blogginnlegg. Dette er på ingen måte vitenskapelig, men jeg tror resultatene gjentar det jeg argumenterte for under panelet.

ord per innlegg

Ord per innlegg resultater:

  • SEOmoz hadde et gjennomsnitt på 832.3 ord per innlegg med en median på 512.5 ord per innlegg.
  • SEO for Google hadde et gjennomsnitt på 349.7 ord per innlegg med en median på 315 ord per innlegg.
  • Topprangerte blogger hadde et gjennomsnitt på 742.5 ord per innlegg med en median på 744 ord per innlegg.
  • Hit Tail Blog hadde et gjennomsnitt på 255 ord per innlegg med en median på 233 ord per innlegg.
  • Daily SEO Blog hadde et gjennomsnitt på 450.8 ord per innlegg med en median på 507 ord per innlegg.

De endelige resultatene er et gjennomsnitt på 526 ord per innlegg og en median på 447 ord per innlegg. Av de 50 innleggene som ble målt (10 per blogg), var bare 6 av dem under 250 ord. Tidligere har jeg bevist at innleggets størrelse ikke har påvirket bloggleseren min. Nå skal jeg si det igjen, rådene jeg har til ord per innlegg er dette:

Antall ord du skriver per innlegg skal være antall ord det tar å fullføre innleggets viktigste formål. Jeg vil legge til at antall ord per innlegg skal være noe konsistent for å oppfylle forventningene til nåværende lesere. Jeg teller ikke antall ord - jeg sørger for at hvis noen fant blogginnlegget mitt fra en søkemotor, at de fikk det de kom for.