Klarhet angriper slagord ved kontakt

klarhet

En god venn av meg i mange år er Steve Woodruff, en selvutnevnt (og veldig talentfull) Klarhetskonsulentfortsetter å dele noen ganske latterlige markedsføringstaler mellom nettsteder og sosiale medieprofiler. Han delte sin all-time favoritt med meg fra et par år siden:

Vi har banebrytende for en ny modell for bærekraftig, forbrukerdrevet vekst basert på prinsipper for komplekse adaptive systemer. Dette er et nytt premiss for strategi for en verden som gjennomgår dyp strukturell endring: forskjellige antagelser om verdiskaping, annen vei til markeds- og forretningsutvikling, en annen referanseramme å se og tenke. Økosystemer er det nye grunnlaget for konkurranse. Bedriftene som vet hvordan de skal posisjonere og administrere seg selv som plattformer for egenorganisasjon, kan gjøre Google-lignende vekst nesten maldrevet.

Hva betyr det egentlig? Så mange ord, og jeg har ikke peiling.

Jeg har ment å skrive dette innlegget en stund, og i går min andre gode venn, Mark Schaefer, var katalysatoren. merke delt den varemerkebeskyttede Palmolive byline, Angriper fett ved kontakt.

Derav navnet på dette innlegget ... Jeg håper Mark ikke har noe imot at jeg stjal ideen fra Facebook-innlegget hans. Åh, og det skal bemerkes behørig at Marks domene er businessgrow.com... blir det noe tydeligere enn det?

Steves sosiale deling har kjempet mot meg i over et år. Byråets nettsted var en samling av vanlig buzzword-fraseologi som kunne blende den mest fantastiske bullshitteren. Hver gang Steve delte et tulluttrykk fra et nettsted, fant jeg meg selv å åpne nettleseren for å sikre at han ikke fikk det fra DK New Media!

Som et resultat ble jeg motivert til fastsette hjemmesiden. Jeg gikk over hodet på meg hvorfor selskaper fortsetter å bruke byrået vårt, og alt kom til en ting ... vi fikser det som er ødelagt med deres online markedsføring. Men det er ikke alltid en ting ... noen ganger er det deres merkevarebygging, noen ganger deres kopi, noen ganger deres søkerangering. Som et resultat skrev jeg et fint lite manus som ganske enkelt erstatter ett ord i setningen.

dk new media klarhet 2

Det nye ordet, artikulert med klarhet, er:

Din digitale markedsføring kjører ikke __________. Vi fikser det.

Begrepene vi injiserer er Resultater, Anseelse, Rangering, Besøkende, Autoritet, Leads, Followers, Inntekter, Nedlastinger, Engasjement, Registreringer, ROI, Prospects, Conversions, Readership, Usage, Viewers, Upsells, Fans, Performance, Sales, Retention, Registrations, Profit, Bevissthet, og Etterspørsel.

Selvfølgelig kunne jeg glede meg over vår velprøvde, patentsøkte prosess for å øke markedsføringsmodenheten til våre kunder (sann historie) ... men hva gjør det egentlig bety? Det betyr at vi fikser det som er galt. Innenfor hvert engasjement vi har, er det fokus for oppmerksomheten vår og det vi vil at våre kunder også skal fokusere på. Vi ønsker å sikre at vi identifiserer hullene i markedsføringsstrategiene, og hjelper dem med å fylle hullene for å drive virksomheten fremover.

Jeg vet ikke at øvelsen for å komme til en artikulert, klar uttalelse handlet om å fjerne eller redusere ord. Det kan være en øvelse som kan hjelpe deg med å skape klarhet med ditt eget salgs- og markedsføringsmateriell. Jeg tror prosessen jeg gikk gjennom var å fokusere på det vi oppnådde for kundene våre, i stedet for å fokusere på hvem vi var og hva vi var i stand til. For mange år siden skrev jeg alltid om teknologiselskaper markedsføringsfunksjoner over fordeler.

Når du er fokusert på det du er i stand til i stedet for det du oppnår for kundene dine, tror jeg det er da ordsmeden går galt!

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

    Markedsførere i kategorien forbruksvarer / husholdning forstår at det du selger må løse folks problemer. Markedsføringen din må definere problemet og tilby en løsning effektivt - vanligvis på mindre enn 5-10 ord. Av en eller annen grunn forstår ikke B2B-markedsførere dette. Og i mange tilfeller kommer de mest kronglete markedsføringsmeldingene fra de peddling markedsføringsløsningene.

    Administrerende direktører og tekstforfattere hos markedsføringsfirmaer elsker grandiose terminologi fordi det får arbeidet til å høres så mye dypere ut (og de tror de kan ta mer betalt for det). Ærlig talt, de fleste mangler klarhet i formålet og har ikke tillit til å gi dristige løfter - f.eks. "Vi vil hjelpe deg med å løse problem X."

    Hvis du ikke kan fortelle meg - i en setning og på engelsk - hva du vil gjøre for meg, min virksomhet eller min familie, så har du mye arbeid igjen å gjøre.

Hva tror du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.